Της Ελευθερίας Μαντζώρου

Πώς εμφανίζουμε ρυτίδες; Στην πραγματικότητα, οι παράγοντες μπορεί να είναι πολλαπλοί, περιλαμβάνοντας κάπνισμα, κακή διατροφή, ανεπαρκή τοπική φροντίδα, κτλ. Δεδομένου ότι το δέρμα είναι συνδεμένο με τους μύες που βρίσκονται κάτω από αυτό, «τσακίζει» όταν κινούνται οι μύες. Με την πάροδο του χρόνου, δημιουργούνται αυλακώσεις στο δέρμα. Είναι σαν ένα κάταγμα κόπωσης – η επαναλαμβανόμενη κάμψη του δέρματος πάνω από τον υποκείμενο μυ δημιουργεί φλεγμονή και το κολλαγόνο φθείρεται.

To νεανικό δέρμα, χάρη στην ελαστικότητα που διαθέτει, τεντώνει πάνω από το μυ, αλλά το λεπτό, ώριμο δέρμα χάνει αυτή την ικανότητα. Καθώς γερνάμε, οι συνδέσεις μεταξύ δέρματος και υποκείμενου συνδετικού ιστού χαλαρώνουν, με επακόλουθο την χαλάρωση του δέρματος. Επιπλέον, η βαρύτητα τραβά το δέρμα προς τα κάτω, και η χαλάρωση συμβάλλει στο σχηματισμό των ρυτίδων (μπορούμε να πούμε – όχι μόνο για το πρόσωπο – ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας ενάντια στην βαρύτητα).

Ναι, οι ρυτίδες προκαλούνται από το φθαρμένο κολλαγόνο και την απώλεια της ελαστίνης. Ωστόσο, και οι συνήθεις εκφράσεις του προσώπου ρυτιδώνουν το δέρμα. Το συνοφρύωμα ανάμεσα στα φρύδια και οι λεπτές γραμμές στις γωνίες των ματιών είναι συνέπεια της μόνιμης σύσπασης των μυών αυτών των περιοχών.

Ασφαλώς, αυτές οι εκφράσεις δημιουργούνται από τα συναισθήματά μας. Και είναι φυσιολογικό και υγιές να εμφανίζονται. Ο άνθρωπος πρέπει να εκτίθεται στο περιβάλλον του, και είναι δεδομένο ότι θα βιώσει θυμό, θλίψη και απογοήτευση. Το ανθυγιεινό είναι να ζούμε σε μία γυάλα, ή να αποφεύγουμε τα συναισθήματά μας.

Ωστόσο, σε κανέναν δεν αρέσουν οι ρυτίδες, μιας και αποκαλύπτουν την χρονολογική (ενίοτε και την βιολογική!) ηλικία μας. Και μια μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης των ρυτίδων είναι το μασάζ προσώπου. Ο «βασιλιάς» όλων των τεχνικών μάλαξης προσώπου είναι το Rejuvance (ρεζουβάνς), αφού στοχεύει με υψηλή ακρίβεια κάθε ξεχωριστό μυ, απελευθερώνοντας ένα σημαντικό μέρος των εντάσεων του συνδετικού ιστού.

Συν τοις άλλοις, το μασάζ προσώπου μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία, και να τροφοδοτήσει με αίμα (και οξυγόνο!) τους ιστούς, διεγείροντας την ανάπτυξη των κυττάρων. Επίσης, απελευθερώνει την ένταση, με επακόλουθο άμεσα αισθητά αποτελέσματα, όπως η αυξημένη «λάμψη» στο πρόσωπο.

Πηγή: jointheflow.weebly.com

FLOW

Είμαστε μια μικρή ομάδα που αγαπάει την ευεξία, τη γνώση και τον φυσικό τρόπο ζωής. Στεγαζόμαστε σε μια ήσυχη μονοκατοικία με κήπο.
Πιστεύουμε ότι όλοι καλούμαστε να φροντίζουμε το σώμα μας και να μεριμνούμε για την ευεξία μας. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να κάνετε μια στάση σε εμάς.
Σε εμάς θα βρείτε σεμινάρια μάλαξης από κορυφαίους επαγγελματίες, μαθήματα Yoga & Pilates, και εναλλακτικές θεραπείες υψηλού επιπέδου, όλα σε προσιτές τιμές.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Flow Wellness & Training

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας