Ρυτίδες | Ο χάρτης τους και οι αιτίες που τις προκαλούν

0
2073

Οι ρυτίδες του προσώπου εμφανίζονται πάντα σε συγκεκριμένα σημεία, ανεξάρτητα από την κατάσταση του δέρματος. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία ή ασθένεια των εσωτερικών οργάνων που συνδέονται με τα συγκεκριμένα σημεία καθώς και με προβλήματα στα ενεργειακά ή νοητικά σώματα.

 

1. Οι ρυτίδες της ευφυϊας 

Η προβολή του κεφαλιού είναι το μέτωπο. Ο Πυθαγόρας έλεγε: «Μην δέχεσαι συμβουλές από ανθρώπους που έχουν λείο μέτωπο – δεν σκέφτονται ποτέ».

2. Οι ρυτίδες της σοφίας

Είναι η προβολή των ώμων που συμβολίζουν την ικανότητα να αντέχεις τις περιπέτειες της ζωής.

3. Οι ρυτίδες της Έκπληξης

Σχηματίζονται στα πλαϊνά του προσώπου και συνδέονται με τους βραχίονες και τους αγκώνες. Στο νοητικό χάρτη οι αγκώνες συμβολίζουν την ετοιμότητα αποδοχής του καινούργιου. Για να αποφύγεις αυτές τις ρυτίδες χρειάζεται να αποδέχεσαι ότι συμβαίνει με σωστό τρόπο και να μην εκπλήσσεσαι.

4. Οι ρυτίδες του πείσματος

Είναι η προβολή του αυχένα. Σε νοητικό επίπεδο οι ρυτίδες αυτές μιλούν για την άρνησή σου να δεις τις διάφορες πλευρές ενός προβλήματος.

5. Οι ρυτίδες της μοναξιάς

Οι ασθένειες του θυρεοειδή και του ανώτερου τμήματος της σπονδυλικής στήλης. Σε νοητικό επίπεδο με τον τρόπο αυτό εκδηλώνεται η αίσθηση της μοναξιάς.

6. Οι ρυτίδες της ευσυνειδησίας

Είναι το διάσημο «πόδι της χήνας». Είναι η προβολή των δακτύλων των χεριών. Αυτοί που έχουν τέτοιες ρυτίδες δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή στα μικρά πράγματα της ζωής.

7. Οιι ρυτίδες της παλινδρόμησης

Αφορούν ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος. Στο νοητικό επίπεδο είναι ο φόβος του καινούργιου.

Photo on Pexels
8. Οι ρυτίδες της ζωτικής δύναμης

Δεν είναι ακριβώς μια ρυτίδα αλλά μια πτυχή του δέρματος, ένα μικρό κανάλι. Αντανακλά σχεδόν την κατάσταση όλων των οργάνων που συνδέονται με την πέψη καθώς και  των γλουτων και των ισχίων (σταθερότητα του σώματος, κίνηση προς κάθε κατεύθυνση). Μια πολύ έντονη πτυχή σημαίνει ικανότητα ανάκτησης των δυνάμεων. Ένα βαθύ κανάλι σημαίνει μακροζωία.

9. Οι ρυτίδες της δειλίας

Δείχνουν τις ασθένειες του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Αν βρίσκονται γύρω από όλο το στόμα είναι σημάδι ότι υπάρχει μια κακή λειτουργία γενικά του εντέρου.

10. Οι ρυτίδες της απαισιοδοξίας

Η περιοχή αυτή του προσώπου συνδέεται με τα νεφρά. Οι νοητικές αιτίες είναι η κριτική, οι απογοητεύσεις, η ατυχία, η υποχωρητικότητα (επινεφρίδια).

11. Οι ρυτίδες της απογοήτευσης

Συνδέονται με πολλά σημαντικά όργανα και η παρουσία τους υποθέτει δυσλειτουργία στα νεφρά, το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το έντερο και την καρδιά.

12. Οι ρυτίδες της ανασφάλειας

Μπορεί να εμφανιστούν σε περίπτωση έλκους του στομάχου. Εκφράζουν το φόβο του να χάσεις αυτό που έχει πεθάνει, την πεποίθηση της αποτυχίας.

13. Οι ρυτίδες της αδιαφορίας

Σε νοητικό επίπεδο οδηγούν στις δυσλειτουργίες των πνευμόνων (κατάθλιψη, λύπη, φόβος για το καινούργιο), του σπλήνα (εμμονές), του συκωτιού (οργή, ευερεθιστότητα, παράπονα) των γονάτων (περηφάνια, ισχυρογνωμοσύνη), των ποδιών (σημεία αναφοράς στη ζωή) των κνημών (γκρέμισμα των ιδανικών).

14. Οι ρυτίδες του φόβου

Προβλήματα με το έντερο, αιμορροΐδες. Σε νοητικό επίπεδο αντανακλούν το φόβο της αποτυχίας, την οργή (που έχει περάσει), το φόβο του αποχωρισμού. Είναι μια προέκταση των ποδιών:  οι πόνοι στη βάση των ποδιών μπορούν να υποδηλώνουν φόβο για το μέλλον ή φόβο για το 1ο βήμα.

 

Πηγή: http://kundaliniyoganet.gr

Διαβάστε ακόμη: Οι ρυτίδες του προσώπου μας αποκαλύπτουν μυστικά για την υγεία μας

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας