Σα να γεύεσαι ουρανό… αλλά να τον γεύεσαι

0
516

Της Έλενας Έρα

Π

άνω από το κεφάλι μας βρίσκεται ο ουρανός που μοιάζει να αγκαλιάζει τόσο εμάς όσο και όλη τη Γη. Αγκαλιάζει τους ανθρώπους, τα δέντρα, τις πολυκατοικίες, τα ποτάμια, τα εργοστάσια που ρυπαίνουν, τις μολυσμένες θάλασσες… τα αγκαλιάζει όλα και τα αποδέχεται όλα.

Ο ουρανός δεν κοιτάει κάτω στη Γη και αποφασίζει αν θα απλωθεί ή όχι σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Δεν λέει… «Α, εδώ δεν μου αρέσει, δεν θα απλωθώ», «Αυτή η καμινάδα με γεμίζει τοξικά σύννεφα, δεν θα απλωθώ εκεί». Ο ουρανός, αυτή η μεγάλη αγκαλιά του Σύμπαντος αποδέχεται όλες τις δημιουργίες της Γης.

Να είσαι σαν τον γαλάζιο ουρανό. Να αποδέχεσαι οτιδήποτε κι αν συμβεί, χωρίς το κρίνεις. Ναι, θα υπάρξουν μέρες που ως ουρανός θα σου συμβεί και η βροχή και τα τοξικά συννεφιά και το χιόνι και ο αέρας χωρίς να μπορείς να τα ελέγχεις όλα αυτά… Όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως είσαι ο ουρανός που απλώνεται παντού και αγκαλιάζει τα πάντα με αγάπη.

Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στη ζωή σου, καλά ή άσχημα πράγματα… να είσαι όπως ο ουρανός… να τα αγκαλιάζεις όλα με αγάπη χαμογελώντας.

«Πώς είναι εκεί πάνω;» είχα ρωτήσει τον αδελφό μου κάποια στιγμή στο όνειρό μου – έχει φύγει από τη ζωή.

«Σα να γεύεσαι ουρανό», μου απάντησε. «Αλλά να τον γεύεσαι». Και είδα έναν καταγάλανο ουρανό με λευκά σύννεφα όπου μια κουτάλα παγωτού μάζευε μια λωρίδα του… τόσο απολαυστικός ήταν ο ουρανός.

Το να γεύεσαι τον ουρανό είναι η απόλυτη ελευθερία. Ο ουρανός δεν έχει ανάγκη να πει ψέματα, να θυμώνει, να γκρινιάζει, να μελαγχολεί, να κουτσομπολεύει τον άλλον ή να χαθεί μέσα στην υπερβολική χαρά. Ο ουρανός είναι αυτό που είναι: η αληθινή ελεύθερη βούληση.

Η αληθινή ελεύθερη βούληση υπάρχει μόνο όταν έχουμε υπερβεί το εγώ, μόνο δηλαδή όταν βγούμε έξω από το matrix. Ελεύθερη βούληση όταν το εγώ διαφεντεύει το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα, δεν υπάρχει.

Να είσαι όπως ουρανός. Δεν πειράζει όταν θα σου συμβεί η βροχή ή κάποιος άνθρωπος σε μολύνει. Μην το παίρνεις προσωπικά. Μην δίνεις σημασία. Εσύ να τα βλέπεις όλα αξιαγάπητα.

Μοιράζομαι μαζί σου μια φωτογραφία από έναν ουρανό της Άνδρου, το νησί του πατέρα μου που αγαπώ ιδιαίτερα.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.com/gr
 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας