Satori | Ένα παιχνίδι για μεγάλους

0
1391

Όταν μαζευόμαστε για να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι συνειδητά ή υποσυνείδητα έχουμε έναν σκοπό! Ο σκοπός συνήθως είναι να περάσουμε όμορφα, να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε. Με το Satori τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά… κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα μοιραστούμε και λύπες αλλά και χαρές, θα κλάψουμε και θα γελάσουμε, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως όταν σηκωθούμε από το τραπέζι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!

Ας ξεκινήσουμε το αναγνωριστικό μας ταξίδι.

“ΣΑΤΟΡΙ” είναι μια ιαπωνική λέξη και σημαίνει “αφύπνιση, φώτιση”. Ο Collin Tipping, ο εφευρέτης της μεθόδου της Δραστικής Συγχώρεσης, έδωσε αυτή την ονομασία στο εργαλείο της μεθόδου του επειδή το εκπροσωπεί στο έπακρο.   

Η κεντρική ιδέα της Δραστικής Συγχώρεσης και του παιχνιδιού Satori είναι το πως να βγούμε από το αρχέτυπο του θύματος ή του θύτη, πως να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας, πως να πάρουμε ευθύνη για το ό,τι μας συμβαίνει ή έχει συμβεί στο παρελθόν. Ο Collin Tipping λέει:

«Τίποτα δεν γίνεται με εμάς, αλλά για εμάς για να εξελιχθούμε πνευματικά! Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα που ζούμε περιστασιακά τις πνευματικές εμπειρίες, αλλά είμαστε πνευματικά όντα που ζούμε την ανθρώπινη εμπειρία».

Ας γνωρίσουμε το Satori / Σατόρι!

Για να παίξουμε το Satori δημιουργείται μια φιλική και ασφαλής ατμόσφαιρα. Το γκρουπ είναι μικρό, 2-4 άτομα. Το πρώτο βήμα είναι να βρούμε στο υποσυνείδητο (και όχι στο συνειδητό) τον λόγο που μας έφερε σε αυτό το τραπέζι. Πολλές φορές μας φαίνεται εύκολο και απλό, όμως δεν είναι πάντα φανερό αυτό που είναι έτοιμο να απελευθερωθεί.

Για πολλούς λόγους: είτε φοβόμαστε να το αγγίξουμε, είτε έχει τόσο πόνο που δεν έχουμε δύναμη να το αντιμετωπίσουμε. Το παιχνίδι δεν θα σε αφήσει να μπεις αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει για τον εαυτό σου τι είναι αυτό του χρειάζεται την παρούσα στιγμή να αντικρίσεις. 

Το παιχνίδι μας οδηγεί σταθερά. Μας περνάει από τα οδυνηρά σημεία κρατώντας γερά το χέρι μας. Και μόλις τα περάσουμε παρέα έρχεται η συνειδητοποίηση, η χαρά, η ανακούφιση, η απελευθέρωση…   

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα έρθουμε αντιμέτωποι με περιοριστικές πεποιθήσεις και μπλοκαρίσματα, όμως δεν θα σας αφήσει το παιχνίδι να φύγετε με αυτά! Θα τα απελευθερώσουμε, θα τα δουλέψουμε ώστε να δώσουν χώρο σε καινούργιες ενέργειες να κατέλθουν.  

Όσες φορές έχουν σχηματιστεί και μετατραπεί τα γκρουπ στο τραπέζι πάντα θα καθίσουν οι πιο κατάλληλοι για να βοηθήσουν ο ένας στον άλλον στο να αναγνωρίσουν τα δικά τους κομμάτια σαν καθρέπτες. Ο ένας μοιράζεται και ο άλλος συγκινείται, ο άλλος απελευθερώνει τον πόνο και ο διπλανός του νιώθει ανακούφιση… και κάπως έτσι όλοι γινόμαστε Ένα.

Είναι πολύ βιωματική η εμπειρία του παιχνιδιού Satori. Οι άνθρωποι που έχουν παίξει φεύγουν πιο συνειδητοποιημένοι, πιο ανάλαφροι, κάποιοι αποκτούν μεγαλύτερη κατανόηση για τα συμβάντα της ζωής τους, κάποιοι νιώθουν αποδοχή και οι πιο τολμηροί μπαίνουν στη δράση! Όλοι παίρνουν αποτέλεσμα στο βαθμό που είναι έτοιμοι να το πάρουν.  

Αν είσαι έτοιμος/ έτοιμη να βιώσεις την εμπειρία του Σατόρι, θα χαρούμε να σε δούμε στο επόμενο παιχνίδι κοντά μας 🙂

Διαβάστε ακόμη: Εγκλωβισμός | Όταν χάνω την αίσθηση της επιλογής και της ελευθερίας

=

 

Newsletter εγγραφή

 

Ζέτα Νικολαιτσουκ

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας