Σχέσεις Καρδιάς στο φως του Ρέικι

0
1583

Οι δονήσεις της αγάπης που εκπέμπουμε φέρνουν κοντά μας ανθρώπους που ξέρουν κι εκείνοι να αγαπούν.

 

Δεν γίνεται να αγαπάμε και να μη μας αγαπούν. Όποιος το πιστεύει αυτό απλά δικαιολογεί την άγνοια του στο να αγαπήσει πραγματικά. Ασφαλώς  δεν είναι απαραίτητο ότι θα μας αγαπήσουν αυτοί που αγαπάμε. Άλλο αυτό! Η πηγή της αγάπης μας προσφέρει νερό από πολλές μεριές και από μας εξαρτάται από πού θα διαλέξουμε να πιούμε. Πολλοί επιλέγουν να μένουν διψασμένοι πάνω από μια στερεμένη πηγή ελπίζοντας ότι θα τρέξει κάποια στιγμή… Άλλοι μπερδεύουν την αγάπη με την ταλαιπωρία: « θυσίασα όλη μου τη ζωή γιατί σε αγάπησα… ». Μα αν υπήρχε ειλικρινή αγάπη τότε δεν ήταν θυσία ούτε ταλαιπωρία! Ο καθένας ερμηνεύει την αγάπη όπως τον συμφέρει ή όπως έχει μάθει…

Η πιο σημαντική ιδιότητα που έχουμε είναι η ικανότητα να αγαπάμε! Υπάρχει έμφυτη όμως σε πολλούς θέλει δουλειά για να ανθίσει. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται καλλιέργεια ώστε να την εκφράσουμε στο υψηλότερο επίπεδο.

Η ενέργεια του Ρέικι, όπως και κάθε πνευματική οδός έχει την ικανότητα να μας ωθεί σε ένα γενικό «ξεσκαρτάρισμα» στη ζωή και στις σχέσεις μας. Μαθαίνοντας να αγαπάμε πάνω από όλα τον εαυτό μας, μαθαίνουμε να αγαπάμε τους άλλους. Επίσης μαθαίνουμε να φεύγουμε όταν οι άλλοι δεν εκτιμούν την αγάπη μας ούτω σώστε να πάμε εκεί που την εκτιμούν! Κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους παρά μόνο τον εαυτό μας. Και οι σχέσεις μας αποτελούν αντανάκλαση του εαυτού μας. Αρχίζουμε να αναζητάμε αληθινές σχέσεις καρδιάς. Να μένουμε σε σχέσεις που μας βοηθούν να ανθίσουμε και βοηθάμε κι εμείς στη δική τους εξέλιξη. Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας όταν δεν έχει πλέον τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει ο ένας στην ανάπτυξη του άλλου. Δεν αντιστεκόμαστε πια στις αλλαγές, εμπιστευόμαστε και περιμένουμε το καλύτερο. Αντιμετωπίζουμε τον κάθε έναν σαν δάσκαλο που ήρθε κάτι να μας διδάξει κάτι σημαντικό. Παίρνουμε το μάθημα και προχωράμε!

Ολιστικά το Ρέικι μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση των σχέσεων που αξίζουν να είμαστε, δημιουργώντας βαθύτερες συνδέσεις, απελευθερώνοντας αρνητικά συναισθήματα και βελτιώνοντας την συνολική υγεία και ευεξία. Είτε ασκείται μεταξύ συντρόφων είτε ως πρακτική αυτοφροντίδας για τον κάθε άνθρωπο  ξεχωριστά, μπορεί να βοηθήσει σε μια πιο θετική και ικανοποιητική εμπειρία ανάμεσα στο ζευγάρι.

Όταν δύο άτομα εξασκούν το Ρέικι μαζί μπορούν να βιώσουν μια βαθύτερη αίσθηση σύνδεσης και οικειότητας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε ρομαντικές σχέσεις όπου το φυσικό άγγιγμα και η συναισθηματική σύνδεση είναι σημαντικά.

Εκτός από τις επιπτώσεις του στις συναισθηματικές πτυχές το Ρέικι έχει και  πολλά σωματικά οφέλη που μπορούν να βελτιώσουν όλων των ειδών τις σχέσεις. Η μείωση του στρες και της έντασης στο σώμα οδηγεί σε  πιο χαλαρές και άνετες επαφές μεταξύ των ανθρώπων.

Επίσης αυξάνεται η ενσυναίσθηση και η καλύτερη κατανόηση από όλες τις πλευρές. Ενισχύεται η διαίσθηση και αρχίζουμε να συνδέουμε το νου με την καρδιά.

Παύοντας να λειτουργούμε μόνο με το νου και τη τετράγωνη, περιορισμένη λογική, εγκαταλείποντας όσα άχρηστα έχουμε μάθει, μπαίνουμε στα επίπεδα της καρδιάς. Εκεί τα δεδομένα αλλάζουν. Δεν ψάχνουμε την αγάπη, δεν τη ζητάμε, δεν την απαιτούμε. Μόνο την δίνουμε, την χαρίζουμε, την προσφέρουμε απλόχερα. Και όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο η αγάπη μας ακολουθεί! Από εκεί και πέρα η αγάπη έρχεται μόνη της σε μας γιατί ό,τι δίνουμε, το παίρνουμε πίσω, ό,τι εκπέμπουμε επιστρέφει σε εμάς, είναι νόμος! Μπορούμε να κρυφτούμε από τους άλλους, ακόμα κι από τον εαυτό μας, αλλά όχι από την αγάπη!

Δεν περιμένουμε πλέον κανένα δώρο γιατί γινόμαστε εμείς το δώρο για τους άλλους! Και τότε ως εκ θαύματος τα δώρα αρχίζουν να έρχονται σε εμάς από τις πιο απρόσμενες πηγές.

Δείτε τους ανθρώπους που έχετε γύρω σας. Σκεφτείτε εκείνους που πέρασαν από τη ζωή σας. Για κάποιο λόγο έγιναν όλα. Τίποτα δεν γίνεται για πλάκα, τίποτα δε γίνετε τυχαία! Έτσι περάσατε κι εσείς από τη δική τους ζωή! Στραφείτε μέσα σας και αναρωτηθείτε τι έχετε να προσφέρετε τώρα σε όποιον ήδη υπάρχει στη ζωή σας, ή σε αυτόν που πρόκειται να έρθει. Σταματήστε να απαιτείτε και αρχίστε να μοιράζεστε. Σε ένα φωτεινό δρόμο οι σχέσεις καρδιάς είναι οι μόνες που επιζούν!

Από Κυριακή 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί
Online Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση σε όλους τους Βαθμούς Ρέικι
με την Λιάνα Τελειώνη

Θέλω να μάθω περισσότερα >>

 

 

Newsletter εγγραφή

 

Λιάνα Τελειώνη
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Λιάνα Τελειώνη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας