Το θεραπευτικό φάσμα της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής είναι ευρύτατο. Καλό είναι όμως να γνωρίζετε, ότι σε χρόνια νοσήματα με εγκατεστημένες παθολογοανατομικές βλάβες τα αποτελέσματα είναι φτωχά. Μπορεί να επιτευχθεί μια μικρή βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή, αλλά όχι πραγματική ίαση. Επίσης, η προσφορά της ομοιοπαθητικής είναι αμελητέα σε παθήσεις που αναμφισβήτητα απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, πριν και μετά από μια χειρουργική επέμβαση, μπορούν να χορηγηθούν ομοιοπαθητικά φάρμακα που βοηθούν στη μείωση της αιμορραγίας και του πόνου, καθώς και στη γρήγορη επούλωση του τραύματος.

Από την άλλη, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά πολλές νοσολογικές καταστάσεις, είτε σωματικές, είτε ψυχοδιανοητικές, τόσο χρόνιας όσο και οξείας μορφής.

Η ομοιοπαθητική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σωματικές ασθένειες, όπως διαταραχές ύπνου, ημικρανίες ή κάθε τύπου κεφαλαλγίες, αλλεργικά προβλήματα (ρινίτιδες, δερματίτιδες, αλλεργικό άσθμα κ.λπ.), αρθριτικά και ρευματικά, πνευμονολογικά (βρογχικό άσθμα ή ευπάθεια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος), παθήσεις του γαστρεντερικού (γαστρίτιδα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, έμετοι, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τυμπανισμός, κ.λπ), δερματολογικά (ακμή, εκζέματα, ψωρίαση κ.λπ.) και γυναικολογικά προβλήματα (λειτουργικές ανωμαλίες της εμμήνου ροής, δυσμηνόρροια, πολυκυστικές ωοθήκες, ενδομητρίωση, κλιμακτηριακά προβλήματα, προβλήματα εγκυμοσύνης κ.λπ.).

Επίσης, η συνεισφορά της Ομοιοπαθητικής είναι εντυπωσιακή όσον αφορά στον ψυχολογικό τομέα. Απαλύνει το άγχος και το θυμό, τη θλίψη και το πένθος. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και του δίνει την απαραίτητη θετική ενέργεια για να διεκπεραιώσει την καθημερινότητά του. Αγχώδεις εκδηλώσεις, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη θεραπεύονται με επιτυχία έπειτα από τη λήψη του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η χρήση της Ομοιοπαθητικής στα παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται εντυπωσιακά, ως παρθένοι οργανισμοί που είναι. Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του αναπνευστικού (ωτίτιδες, ιγμορίτιδες, λαρυγγίτιδες, άσθμα κτλ), φαρυγγίτιδες, νυχτερινή ενούρηση, έκζεμα και δερματοπάθειες κάθε τύπου, κολικοί, παλινδρόμηση, διαταραχές ύπνου και αλλεργικά προβλήματα (αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα κτλ), είναι ορισμένες από τις πολυάριθμες σωματικές εκδηλώσεις που επιδέχονται λύση με την ομοιοπαθητική αγωγή. Εν τέλει, η Ομοιοπαθητική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τικ, φοβιών, υπερκινητικότητας και διάσπασης προσοχής στα παιδιά.

Πηγή: Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου

Newsletter εγγραφή

 

Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας