Του Robert Najemy

Ακούμε πολλά για το γεγονός ότι θέτουμε σε κίνδυνο το περιβάλλον με τον τρόπο ζωής μας.

Η ζωή μας και η υγεία μας εξαρτώνται από το περιβάλλον. Ζούμε σ’ ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα όπου επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μας με περισσότερους τρόπους απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Όλες οι βιολογικές και νοητικές λειτουργίες επηρεάζονται από τον αέρα, την τροφή και το νερό που μας περιβάλλουν.

Ως συνειδητά όντα θα θέλαμε, φυσικά, να σεβόμαστε τους άλλους και το περιβάλλον μας με απλούς τρόπους, όπως να πετάμε όλα τα απορρίμματά μας με σωστό τρόπο, να μην αφήνουμε ούτε ένα μικρό κομμάτι χαρτί, πλαστικό ή μέταλλο να μολύνουν το περιβάλλον.

Η ανακύκλωση μειώνει το κόστος της αντιμετώπισης των σκουπιδιών, καθώς και τη μόλυνση του νερού και του αέρα που καταναλώνεται από την παραγωγή. Αυτές είναι απλές πράξεις που κάθε συνειδητό ον θα ακολουθήσει εύκολα.

Θα θέλαμε, επίσης, να έχουμε επίγνωση της «ηχορύπανσης» από τις φωνές, την τηλεόραση, τα στερεοφωνικά, τα παιδιά και τα σκυλιά μας. Είναι ένας απλός τρόπος να σεβόμαστε τους άλλους, όπως θα θέλαμε να μας σέβονται κι εκείνοι.

Προφανώς, δεν θα θέλαμε να επιβάλουμε τον καπνό μας στους άλλους, οι οποίοι προτιμούν την υγεία αντί για την αρρώστια. Θα θέλαμε ή να σταματήσουμε να καπνίζουμε ή τουλάχιστον να σεβόμαστε τους νόμους σχετικά με το κάπνισμα και ιδιαίτερα μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο με άλλους επιβάτες.

Η ενέργεια για να θερμάνουμε ή να ψύξουμε το σπίτι μας δημιουργείται με την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη μας. Αυτή η υπερθέρμανση κάνει να λιώνουν οι πάγοι και ολόκληρες περιοχές να είναι μόνιμα πλημμυρισμένες. Επίσης, προκαλεί παράξενες και συχνά καταστροφικές καιρικές αλλαγές, καθώς και την εξαφάνιση πολλών μορφών ζωής που ήταν εξαρτώμενες από το παλιό περιβάλλον. Η ενέργεια, επίσης, απαιτεί την κατανάλωση και συχνά τη ρύπανση μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θερμαίνουμε ή ψύχουμε υπερβολικά το σπίτι μας, προσθέτουμε στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της βιομηχανικής κατανάλωσης και μόλυνσης του νερού. Αυτό επιδεινώνεται, όταν καταλαμβάνουμε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα απ’ όσα πραγματικά χρειαζόμαστε.

Το ίδιο συμβαίνει όταν αγοράζουμε κάθε βιομηχανικό προϊόν, όπως ρούχα, έπιπλα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές. Κάθε βιομηχανικό προϊόν απαιτεί ενέργεια και νερό.

Όταν αγοράζουμε περισσότερα αντικείμενα απ’ όσα χρειαζόμαστε, ίσως αντικαθιστώντας παλιότερες εκδόσεις που μπορούν ακόμη να εκπληρώσουν το σκοπό τους, και πάλι αυξάνουμε τη ρύπανση και την κατανάλωση του νερού.

Ας ζήσουμε ελαφρά πάνω στον πλανήτη, καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα και αφήνοντάς τον όσο το δυνατόν όπως τον βρήκαμε ή ακόμα καλύτερα.

περιβάλλον, ενέργεια

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 37 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 43 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1400 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής
Robert Najemy

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας