“Σήμερα χρειάζεται να πάρουμε το μήνυμα”

0
233

Καθημερινά βλέπουμε στον κόσμο γύρω μας να συμβαίνουν πολλά παράδοξα πράγματα.

 

Βλέπουμε το αρνητικό να κάνει αισθητή την παρουσία του στη ζωή μας. Το κακό να προβάλλει συνεχώς και η αρνητικότητα να έρχεται συχνότερα στο προσκήνιο. Οι ζωές μας έχουν αλλάξει. Προβληματιζόμαστε για την σημερινή κατάσταση που συμβαίνει τόσο εθνικά όσο και παγκόσμια.

Είναι αναμβίβολα μία νέα εποχή, όλοι το νιώθουμε. Κάτι συμβαίνει, κάτι δημιουργείται, κάτι αναδομείται.

Όμως έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι η στάση μας απέναντι σε αυτήν και νέα Ζωή; Σε
αυτήν τη νέα πορεία; Τι είναι αυτό που πρέπει να λάβουμε σαν μήνυμα; Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε σαν άνθρωποι, σαν γονείς, σαν άτομο, σαν επιχείρηση; Ακόμα και σαν πολιτεία, σαν ιθύνοντες της πολιτείας;

Αναμφίβολα το νόημα της ζωής σήμερα έχει απλοποιηθεί πάρα πολύ και ακούει στο όνομα υγεία και επιβίωση. Αυτή η υγεία και η επιβίωση είναι οι έγνοιες του σημερινού ανθρώπου, του εργαζόμενου, του επιχειρηματία, του συνταξιούχιου ακόμη και του φοιτητή. Όμως πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν οι καταστάσεις και τα προβλήματα της καθημερινής
ζωής απειλούν ακόμα και την ίδια την υγεία, ακόμη και την ίδια τη φυσική κατάσταση του
ανθρώπου; Και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Αρχικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί; Γιατί βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις.

Και αυτή η ερώτηση θα μας πάει ένα βήμα παρακάτω. Ενα βήμα προς τα μέσα μας, ένα βήμα προς εκεί που κάτι έχασε ο άνθρωπος. Γιατί τελικά η σημερινή κατάσταση στη ζωή του ανθρώπου διαμηνύει στην κοινωνία οτι κάτι χάθηκε. Χάθηκε η σύνδεση των ανθρώπων με τον εαυτό τους, η σύνδεση με την αγάπη, με τη φύση, με τους άλλους.

Μιλάμε για αγάπη αλλά λίγοι γνωρίζουν και βιώνουν την πραγματική έννοια της αγάπης. Λίγοι αφυπνίζονται στην πραγματική αγάπη. Οι περισσότεροι λένε αγάπη και εννοούν “αρέσω” “θέλω”. Αλλοι δεν αγαπάν τόσο τον εαυτό τους αλλά αγαπάνε τους άλλους έχοντας πλέον έτσι μια “πλασματική” αγάπη από την οποία παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τη ζωή τους και όχι για να βρουν τη ζωή τους!

Ειναι φανερό οτι αυτή η αγάπη δεν φτάνει.

Πρώτα από όλα πρέπει να αγαπάμε το δημιουργό μας, αυτόν που μας έφερε εδώ. Είμαστε υπόλογοι στο Σύμπαν και στην ψυχή μας. Ακολούθως αγαπάμε τον εαυτό μας, τον αγαπάμε εσωτερικά, πνευματικά και όχι τόσο συναισθηματικά. Αγαπάμε και φροντίζουμε το σώμα μας, το εργαλείο της ψυχής μας που τόσο παραμελούμε και βιάζουμε. Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τον υλισμό και την κοσμικότητα τα οποία έχει αποδειχθεί ότι κάνουν τεράστια ζημιά στη φυσική ζωή του ανθρώπου.

Σήμερα χρειάζεται να αγαπάμε και να αξιοποιούμε το πνεύμα μας. Να γυρίσουμε το βλέμμα μας και σε αυτό που επικαλείται μεταφυσική ζωή και πνευματικότητα. Μια έννοια που μπήκε πλέον στη ζωή μας και παίζει στην πραγματικότητα έναν σημαντικότατο ρόλο στη νέα εποχή αλλά και στην αφύπνισή μας. Γιατί σίγουρα θα δούμε εξελίξεις και θα βιώσουμε πράγματα που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα που θα μας γυρίσουν στον εσωτερικό μας εαυτό, στην αγάπη που κρύβαμε τόσα χρόνια και τόσο καιρό μέσα μας, στην αγάπη που αφήσαμε και ξεχάσαμε.

Η αγάπη όμως δεν μας ξέχασε και αυτό το δείχνουν τα γεγονότα και η σημερινή κατάσταση.

Δείχνουν ότι πραγματική αγάπη επανέρχεται σαν πρόκληση και αιτία μάθησης και εκπαίδευσης και όχι σαν τιμωρία όλης της κοινωνίας. Ο καθένας από την θέση του χρειάζεται να ετοιμαστεί για τη νέα εποχή. Μια εποχή που αρχίζει να χαράζει δημιουργώντας νέες απαιτήσεις, νέες συνθήκες και νέες προοπτικές. Μια νέα εποχή που δίνει πλέον τη σκυτάλη της αγάπης στα χέρια του σημερινού ανθρώπου.

Στα χέρια της πνευματικότητάς του για να βρει τη σύνδεση την οποία έχει χάσει…..

Εάν θέλεις να γνωρίσεις την Βιοενεργειακή και Καρμική δυναμική στην ανθρώπινη συμπεριφορά και να βοηθηθείς στην αυτογνωσία και την προσωπική σου ανάπτυξη, δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριο του Δρ. Δημήτρη Ροδοβίτη “Καρμική Αυτογνωσία: Η Τέχνη της Ζωής σήμερα.”

Ημερομηνίες: Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, Αθήνα

Δήλωσε συμμετοχή στο Σεμινάριο >>

 

Newsletter εγγραφή

 

Dr. Δημήτρης Ροδοβίτης

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας