Σκυταλοδρομία Φροντίδας

0
164

Στο κέντρο της προσφοράς είναι ο άλλος άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια και αλληλεγγύη, προκειμένου να ζει με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο.

 

Ανάμεσα σε ανθρώπους που δημιουργείται η εμπειρία του «είμαστε μαζί», γεννιέται η εμπειρία της σύνδεσης και της συσχέτισης. Η ιδιαίτερη αυτή η ένωση των ανθρώπων δυναμώνει την ανθρώπινη αλυσίδα. Τρέφει και αναζωογονεί την ανθρώπινη ψυχή. Και η τροφή που αναζωογονεί δεν έχει διακρίσεις στην ποιότητα και την γεύση! Η εμπειρία σύνδεσης δεν διακρίνει φυλές, θρησκευτικές, πολιτικές, σεξουαλικές προτιμήσεις.

Ως εκπαιδευόμενη σύμβουλος ψυχικής υγείας και ως coach προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ανταποκρίνομαι στο συναισθήματα του πελάτη μου, ανταποκρίνομαι σε εσένα. Δείχνω ζεστασιά και ενσυναίσθηση για να νιώσεις ΕΣΥ που είσαι απέναντι μου, ασφάλεια. Το βασικό αίσθημα της Σωματικής, Ηθικής, Οικογενειακής, Εργασιακής, Οικονομικής και Υγείας, ασφάλεια.

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

Η εμπειρία της σύνδεσης γίνεται με εσένα και με εμένα τη στιγμή που χάνεσαι είτε από αδικία, είτε από εκμετάλλευση, είτε από οτιδήποτε σε φιμώνει και σε κάνει αδύναμο, είτε από τη σφραγίδα που μπήκε στη ζωή σου.

Όμως, είναι αλήθεια ότι η σύνδεση εμπεριέχει  και τη δική μου ανάγκη να προσφέρω. Είναι η ανάγκη μου να βοηθάω τα δικά μου αβοήθητα κομμάτια. Είναι η ανάγκη μου να επαναστατήσω για τις δικές μου αδικίες.

Με ένα απαλό άγγιγμα ψυχής, η εμπειρία σύνδεσης, ενεργοποιείται. Βουτάω στη ψυχή μου, βουτάς και εσύ στη δική σου ψυχή και γίνεται η ένωση μας στην ανάδυση. Μια ένωση με μοναδικά στοιχεία γνωριμίας, φροντίδας, ανταπόκρισης, ζεστασιάς, ασφάλειας, ειλικρίνειας και εξέλιξης. Και έτσι διεκδικώ μια στιγμή ευτυχίας από την ένωση μαζί σου. Ζωντανεύω ξανά και ξανά.

Δε έχει σημασία η ταμπέλα που φοράω.

Δε έχει σημασία η ταμπέλα που φοράς.

Είμαι εγώ που μπορώ και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι να σε βοηθήσω. Είσαι εσύ που υποφέρεις και αναζητάς το εσωτερικό χάδι…Και εγώ χρειάζομαι το εσωτερικό χάδι από κάποιον άλλο που μπορεί και θέλει να με βοηθήσει.

Αλυσίδα ανθρώπων, σκυταλοδρομία φροντίδας, χαμόγελο που παίρνω και χαμόγελο που δίνω. Εμπειρία σύνδεσης με ενέργεια και δυναμισμό.

Το άρθρο αυτό γράφτηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού.

Ένα χαμόγελο και ένα «ευχαριστώ» σε όσους προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους τους.

 

Newsletter εγγραφή

 

Στέλλα Μαστροδούκα
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Στέλλα Μαστροδούκα (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας