Για άλλη μία χρονιά, τα βλέμματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι στραμμένα στη ΔΕΘ, το μεγαλύτερο ετήσιο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας, που φέτος κάνει πρεμιέρα χωρίς… τσιγάρο.

 

Μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 1.500 εκθέτες δίνουν το «παρών», με συναυλίες από καλλιτέχνες της εγχώριας και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ενώ πραγματοποιούνται πρωτοβουλίες, που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν γύρω από ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα, το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου.

Η διοργάνωση της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που – φέτος περισσότερο από ποτέ – ταυτίζεται με την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη, αποφασίζει να εγκαινιάσει μια SMOKE FREE ταυτότητα.

Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα, η ΔΕΘ επωφελείται του πρωταγωνιστικού ρόλου της σε μια περίοδο που τα μάτια τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της και «αγγίζει» με τον τρόπο της το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου.

Μια τολμηρή πρωτοβουλία με σύνθημα «SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο», η οποία έχει έντονο συμβολισμό και ουσιώδες αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι κανόνες της Smoke Free ΔΕΘ

  • Η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως εξάλλου προβλέπεται από την νομοθεσία.
  • Οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να μην χρησιμοποιούν τσιγάρο και στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καπνιζόντων.
  • Ειδικά σχεδιασμένα info points τοποθετημένα στις Πύλες εισόδου της έκθεσης θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη SMOKE FREE ΔΕΘ και τους χώρους καπνιζόντων.

Ταυτόχρονα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει το εγχείρημα, διαθέτοντας την πλατεία Αριστοτέλους για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και σκοπεύοντας να υιοθετήσει τη SMOKE FREE ταυτότητα, ξεκινώντας από το ίδιο το Δημαρχείο.

Για ένα καθαρό περιβάλλον

Η αποφασιστική αυτή κίνηση έχει στο κέντρο της φιλοσοφίας της τον επισκέπτη, του οποίου η περιήγηση στη ΔΕΘ βελτιώνεται και αναβαθμίζεται σε ένα περιβάλλον καθαρό, με νέο, φρέσκο αέρα!

Με αυτόν τον τρόπο κάνει πράξη ΣΗΜΕΡΑ ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ένα μέλλον καλύτερο για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ένα μέλλον ακριβώς όπως το οραματίζεται και η Παπαστράτος, που στηρίζει αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία της 83ης ΔΕΘ, ώστε να επιτευχθεί η «επόμενη μέρα» ενός κόσμου απαλλαγμένου από τον καπνό του τσιγάρου, αφού μία νέα εποχή μόλις ξεκίνησε.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.