Της Σταυριάννας Περβολαράκη

Η γνωριμία μου με την Ομοιοπαθητική ξεκίνησε το 2008, όταν έχοντας πάρει μόλις το πτυχίο μου από τη Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκα ως ασθενής στο γραφείο ενός ομοιοπαθητικού θεραπευτή, σχεδόν αδαής τότε για το αντικείμενο αυτό. Τα αποτελέσματα της θεραπείας στάθηκαν υπεράνω των προσδοκιών μου καθώς πέρα από τη θεραπεία των σωματικών συμπτωμάτων που με απασχολούσαν, υπήρξε και αξιοσημείωτη αύξηση της ευεξίας και της ηρεμίας που βίωνα. Ανοίχτηκα με νέο αέρα στη ζωή.

Ακολουθώντας την εσωτερική μου καθοδήγηση, επέλεξα να σπουδάσω την Ομοιοπαθητική και εκτέθηκα σε αλήθειες που διεύρυναν τον νόημα που έδινα ως τότε στη ζωή. Η τρισυπόστατη φύση του ανθρώπου- νους, συναίσθημα και σώμα-, και το πώς τα τρία αυτά επίπεδα αλληλεπιδρούν οδηγώντας είτε στην υγεία είτε στην ασθένεια, αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για το ταξίδι αυτογνωσίας μου που ξεκίνησε παράλληλα με τη μαθητεία μου στην Ομοιοπαθητική, και που ακόμα συνεχίζεται.

Η σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία δε στοχεύει μόνο στην εξάλειψη των συμπτωμάτων. Στοχεύει στο να επαναφέρει την ολότητα στην πολυτραυματισμένη ανθρώπινη ψυχή καθώς ο άνθρωπος ανεβαίνει ένα βήμα τη φορά στη σπείρα της εσωτερικής του ανάπτυξης και επαφής με την Αλήθεια και την Αγάπη.

Για εμένα η Ομοιοπαθητική δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, αλλά ένα μονοπάτι όπου χρειάζεται πρώτα να θεραπεύω τον εαυτό μου ώστε να είμαι σε θέση να βοηθώ στη θεραπευτική διαδικασία άλλων ανθρώπων. Ανατρέχοντας στα πρώτα μου μαθήματα στην Ομοιοπαθητική, ο σπουδαίος δάσκαλος Βαγγέλης Ζαφειρίου, δεν είχε παραλείψει να τονώσει από την αρχή το εξής: «Ο θεραπευτής χρειάζεται να γνωρίζει τα του ανθρώπου». Τότε δεν είχα συλλάβει ακριβώς το νόημα αυτής της φράσης. Τώρα κατανοώ ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι χρειάζεται να γνωρίζει τα του Eαυτού, καθώς γνωρίζοντας τον εαυτό στην ολότητα του και κάνοντας το κρίσιμο και ουσιαστικό βήμα να αποδεχτούμε το φως και το σκοτάδι μας, κατανοούμε αυτομάτως τη φύση της ανθρώπινης ψυχής και το βάθος του ανθρωπίνου δράματος.

Νιώθω ευγνώμων για το ως σήμερα αυτογνωσιακό-αυτοθεραπευτικό μου ταξίδι, που με έφερε σε βαθύτερη επαφή με τον εαυτό μου και πραγματικά ευλογημένη που είμαι μάρτυρας του εσωτερικού ταξιδιού και άλλων ανθρώπων που έχουν το θάρρος να ακολουθήσουν το μονοπάτι προς την δική τους ολοκλήρωση.

Πολλοί αναρωτιούνται πώς μου ήρθε η ιδέα για αυτό το συνέδριο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αποτελεί μάλλον κομμάτι του δικού μου δρόμου υπηρεσίας και προσφοράς. Το 1ο Συνθετικό Συνέδριο Ομοιοπαθητικής δεν είναι ένα ακόμα ομοιοπαθητικό σεμινάριο. Αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα που φιλοδοξεί να φέρει στο βήμα του ομοιοπαθητικούς ανεξάρτητα από το background από το οποίο προέρχονται και επίσης να συνθέσει διαφορετικές μεθόδους και προσεγγίσεις  στα πλαίσια μιας πραγματικά ολιστικής θεραπείας.

Το συνέδριο στοχεύει καταρχήν στην εκπαίδευση και στη συνέχεια, στην ανάπτυξη προβληματισμού αναφορικά με την ανάγκη για μια βαθύτερη θεραπευτική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου.

Απευθύνεται σε σπουδαστές Oμοιοπαθητικής, επαγγελματίες Ομοιοπαθητικούς από οποιοδήποτε background και αν προέρχονται, σε επαγγελματίες Υγείας και άλλους εναλλακτικούς θεραπευτές που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την Ομοιοπαθητική και σε φίλους της Ομοιοπαθητικής που έχουν βιώσει τα θεραπευτικά οφέλη της μεθόδου.

Οι καιροί απαιτούν ενότητα. Δε σημαίνει ότι όλοι θα συμφωνήσουμε, αλλά να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε ακούγοντας με σεβασμό την γνώμη των άλλων είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να κάνουμε. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για την εξέλιξη μας όχι μόνο σαν ομοιοπαθητικοί αλλά και σαν άνθρωποι.

 

ομοιοπαθητική, συνέδριο

Όμορφη Ζωή Άρθρα

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας