Steve Rother | Σειρά Πρακτικής Μαγείας | Το Μυστικό του Φύλακα

0
95

Φεβρουάριος 2005

Από τον Steve:

Μια νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε. Η προοπτική είναι τεράστια γι’ αυτά που μπορούν να συμβούν. Ίσως να σκέφτεστε πως όλοι είναι έτοιμοι για δράση. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τους Εργάτες του Φωτός. Ένα παράξενο συναίσθημα πλανάται στον αέρα. Αμφισβήτηση του εαυτού μας, οικονομικά προβλήματα, απελπισία και μια γενική σύγχυση φαίνεται να αιωρούνται γύρω μας. Πολλοί αισθάνονται τώρα μια βαριά ενέργεια. Το γκρουπ λέει ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα ο προάγγελος μεγάλων αλλαγών.

Μεγάλες αγκαλιές, Steve Rother

Χαιρετισμούς από την Εστία

Αγαπημένοι μας, καθώς κοιτάτε τριγύρω σας, βλέπετε καθαρά τη μαγεία στα μάτια του καθενός, δεν βλέπετε όμως τη μαγεία που έχετε μέσα σας. Καταλαβαίνετε αυτό το σημαντικό κομμάτι του παζλ που είσαστε εσείς; Εσείς τοποθετήσατε τους εαυτούς σας στον χρόνο αυτό για να παίξετε το παιχνίδι. Αφήστε μας να μοιραστούμε μαζί σας τη δική μας οπτική για την ανθρώπινη εμπειρία. Πριν το κάνουμε όμως, θα ξεκινήσουμε παρουσιάζοντας κάποιες έννοιες για τον χρόνο στον οποίο έχετε τοποθετηθεί. Κάποιος τοποθέτησε στην εργασία σας πριν λίγο καιρό αυτό που ονομάζουμε “πισωγύρισμα στον χρόνο”. Θα περπατήσουμε λοιπόν πίσω στον χρόνο τώρα, για να σας δώσουμε κάτι από το τέλος αυτού του μηνύματος. Στο τέλος κάθε μηνύματος, τότε που όλοι σκουπίζετε τα μάτια σας και αφομοιώνετε την ενέργεια, ένα από τα πράγματα που κάνει ο Φύλακας είναι να δίνει έναν τίτλο στο μήνυμα. Είναι μέρος της δουλειάς του. Αφού λοιπόν περπατάμε πίσω στο χρόνο, θα σας δώσουμε αυτόν τον τίτλο από την αρχή. Ο τίτλος του συγκεκριμένου μηνύματος είναι “Το Μυστικό του Φύλακα”. Ναι, τώρα λαμβάνει χώρα ένας εσωτερικός διάλογος. Ο Φύλακας θέλει να ξέρει ακριβώς τι θα αποκαλύψουμε. Θα τον αφήσουμε να περιμένει αφού περπατάμε πίσω στον χρόνο, έτσι δεν είναι;

Η Ψευδαίσθηση του Γραμμικού χρόνου

Αφήστε μας λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας τη δική μας οπτική για το πώς μοιάζει ο χρόνος. Είσαστε απεριόριστα όντα, χωρίς αρχή και τέλος και δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ σας ή με εμάς. Για να παίξετε το παιχνίδι της εν-θύμησης, ήταν σημαντικό να το κρύψετε αυτό από τους εαυτούς σας. Περπατάτε λοιπόν στη Γη σε ένα πεδίο πολικότητας, σε ένα πεδίο καθορισμού, στο οποίο μπορείτε να καθορίσετε τους εαυτούς σας ως δημιουργούς, προσποιούμενοι πως βρίσκεστε σε μια φυσαλίδα βιολογίας. Για να το κάνετε αυτό, ένα μέρος σας έπρεπε να γίνει πεπερασμένο. Έπρεπε να έχετε αρχή και τέλος και να τοποθετηθείτε στην ψευδαίσθηση του γραμμικού σας χρόνου: παρελθόν, παρόν και μέλλον. Αυτές είναι ψευδαισθήσεις, επειδή στην Εστία θα καταλάβετε σύντομα ότι καμία τους δεν ισχύει. Εμείς μπορούμε να πηδάμε σε όποιο σημείο του χρόνου θέλουμε. Βρισκόμαστε σ’ αυτό που θα ονομάζατε κυκλικό χρόνο, όπου τα πάντα είναι διπλωμένα μεταξύ τους και απλά επιλέγοντας πού θα θέλαμε να είμαστε, βρισκόμαστε σ’ εκείνο το σημείο του χρόνου, στην ψευδαίσθηση του δικού σας γραμμικού χρόνου. Όταν κατανοήσετε αυτές τις απλές έννοιες, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε την πραγματικότητα αυτού που ονομάζετε “ταξίδι στο χρόνο”. Αυτή τη στιγμή η αλήθεια για το ταξίδι στο χρόνο είναι ακόμη πολύ απλή για να την κατανοήσετε. Κι όμως δεν βρίσκεται τόσο μακριά από την πραγματικότητά σας όσο ίσως νομίζετε. Αυτά τα πράγματα είναι ορατά πιο εύκολα σήμερα από ποτέ, λόγω της πρόσφατης προόδου σας και των αλλαγών που η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας φέρνει στη Γη αυτόν τον καιρό.

Προσανατολισμός και Προορισμός

Υπάρχει μια ψευδαίσθηση ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης ενός απεριόριστου όντος σε πεπερασμένη μορφή για να παίξει ένα παιχνίδι στον γραμμικό χρόνο. Δημιουργεί μια μεγάλη δυσκολία στους ανθρώπους να κατανοήσουν την πραγματική τους φύση σε σχέση με το χρόνο και γι’ αυτό θα μιλήσουμε σήμερα. Η ψευδαίσθησή σας να βρίσκεστε στον γραμμικό χρόνο, σας κάνει να πιστεύετε ότι πρέπει να φτάσετε σε κάποιον προορισμό. Συνεχώς ψάχνετε για την τελική απάντηση. Ψάχνετε αυτόν τον προορισμό που ενδόμυχα πιστεύετε ότι θα σας φέρει αυτά που έχετε χάσει. Ψάχνετε για τον χρόνο που θα φτάσετε σε αυτόν τον προορισμό και θα τα αποκτήσετε όλα. Όταν θα αποκτήσω αυτό το αυτοκίνητο θα είμαι χαρούμενος. όταν θα αποκτήσω ένα σπίτι όσο μεγάλο θέλω για την οικογένειά μου, θα είμαι χαρούμενος. Όταν θα έχω μια δουλειά που θα με αμείβει αρκετά, θα είμαι χαρούμενος. Αυτές είναι ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται όταν παίζετε το παιχνίδι στον γραμμικό χρόνο. Κι αν σας λέγαμε πως δεν υπάρχουν προορισμοί; Παρακαλούμε να καταλάβετε ότι την ώρα που πετυχαίνετε κάθε σκοπό που έχετε θέσει, χάνει την αποτελεσματικότητά του κι εσείς χάνετε τη μαγεία της δημιουργίας. Δεν σας ζητάμε να προσπαθήσετε να φτάσετε σε πολύ ψηλά επίπεδα δόνησης για να ανέλθετε στον παράδεισο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός που είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τη μαγεία του ταξιδιού. Να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε ότι αυτό που κάνετε εδώ αυτή τη στιγμή, σήμερα, είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιονδήποτε προορισμό στον οποίο θα φτάσετε.

Αυτό που θέλουμε να καταλάβετε είναι ότι ο γραμμικός χρόνος δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες στο μονοπάτι σας για να ενωθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας, με το πνευματικό κομμάτι της ύπαρξής σας. Φανταστείτε ότι αυτά είναι ανοίγματα στο πέπλο, τα οποία σας αφήνουν περιστασιακά να δείτε και να εν-θυμηθείτε την Εστία. Όμως το πνεύμα, βρισκόμενο σε κυκλικό χρόνο, δεν έχει τις ίδιες ψευδαισθήσεις μ’ εσάς κι έτσι υπάρχει ένα κενό επικοινωνίας. Αν μπορέσετε να φανταστείτε ότι ένα κομμάτι σας βρίσκεται στο πνεύμα κι ένα κομμάτι σας παίζει το παιχνίδι στην ψευδαίσθηση του γραμμικού χρόνου, θα καταλάβετε αυτή την έννοια και θα καταλάβετε γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να σας βοηθήσουμε να εν-θυμηθείτε ποιοι πραγματικά είστε. Η προσπάθεια να τοποθετήσετε κάποιες από αυτές τις έννοιες και να αντανακλάτε την δική σας αγάπη και τη μεγαλοπρέπειά σας όσο παίζετε το παιχνίδι, γίνεται πολύ δύσκολη λόγω αυτών των χρονικών διαφορών. Πιστεύετε πως όταν βάλετε έναν στόχο και πορεύεστε προς αυτόν, θα τον φτάσετε. Σας λέμε πως το αν θα τον φτάσετε ή όχι, δεν έχει σημασία. Η πράξη του να θέσετε σε κίνηση τις δημιουργικές σας ικανότητες ενώνει το πνεύμα σας με την Εστία. Η μαγική στιγμή που τιθασεύετε την Συμπαντική δύναμη της δημιουργίας είναι η μοναδική στιγμή κατά την οποία όλες οι δυνατότητες είναι πραγματικές. Κάθε φορά που φτάνετε σ’ έναν στόχο σας, ένα κομμάτι σας πεθαίνει.

Γιατί βρίσκομαι εδώ;

Δεν σας λέμε να εξαλείψετε τους στόχους σας. Αυτό που σας ζητάμε είναι να καταλάβετε ότι η μαγεία της δημιουργίας βρίσκεται στη στιγμή που οραματίζεστε τον στόχο και μετά στη διαδικασία της δημιουργίας. Τότε είναι που δημιουργείτε ένα σύμπαν δυνατοτήτων γύρω σας. Σας ρωτάμε, τι είναι αυτό που εξάπτει το πνευματικό σας κομμάτι περισσότερο; Η πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου σας, ή το να οραματίζεστε τις ανώτερες δυνατότητές σας; Όταν αυτή η δημιουργική δύναμη ενεργοποιηθεί, θα γίνετε το κέντρο του δικού σας σύμπαντος κι ένα νέο, ολόκληρο σύμπαν, αρχίζει να δομείται γύρω σας. Τα πάντα δημιουργούνται γύρω σας από τη στιγμή που θα έχετε το θάρρος να οραματιστείτε τις δυνατότητες που βρίσκονται μπροστά σας. Είσαστε δημιουργοί από τη φύση σας. Είσαστε οι γιοι και οι κόρες του βασιλιά και παίζετε κρυφτό. Πολλοί από εσάς αναρωτιέστε “Γιατί βρίσκομαι εδώ”; Μοιραζόμαστε μαζί σας ότι βρίσκεστε εδώ για να ζήσετε αυτές τις στιγμές των δημιουργικών δυνατοτήτων. Δεν είναι η πραγματοποίηση των δυνατοτήτων ή η απόκτηση ενός δονητικού επιπέδου αυτά που κάνουν τη διαφορά. Είναι η πράξη της δημιουργίας που δίνει σκοπό στην ψυχή σας. Γι’ αυτό σας ζητάμε να ψάξετε για τρόπους να ευχαριστηθείτε τη διαδρομή και όχι να ψάχνετε για προορισμούς. Η εστίαση στην ευχαρίστηση του καθημερινού ταξιδιού είναι το κλειδί για να βλέπετε τις εμπειρίες σας στη Γη από την οπτική του πνεύματος σε κυκλικό χρόνο. Έτσι θα χρησιμοποιείτε τα χαρακτηριστικά της πέμπτης διάστασης στη ζωή σας σήμερα. Έχετε κατά νου ότι από την οπτική του πνεύματος, το όνειρο είναι αυτό που είναι αληθινό. Οι άνθρωποι πάντα είχαν ένα πρόβλημα με την πραγματικότητα, πιστεύοντας πως είναι αληθινή. Βρίσκουμε αρκετά διασκεδαστικό το γεγονός πως έχετε μπερδευτεί από μια ψευδαίσθηση που δημιουργήσατε οι ίδιοι. Η μαγεία βρίσκεται στο ίδιο το όνειρο και στην πραγματοποίησή του στον γραμμικό σας χρόνο. Τότε ακριβώς, όλες οι πραγματικότητες ενώνονται στον μεγάλο κυκλικό χρόνο του πνεύματος και αρχίζουν να ευθυγραμμίζουν την ενέργεια για να δημιουργηθεί ένα σύμπαν γύρω σας το οποίο θα υποστηρίζει την δημιουργία σας. Η ιστορία ξαναγράφεται, νέες μελλοντικές δυνατότητες ευθυγραμμίζονται και το σκηνικό στήνεται για να υποστηρίξει όποια ανάγκη έχετε για να ξεκινήσετε μια νέα δημιουργία. Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ότι είσαστε το κέντρο του δικού σας σύμπαντος. Δράστε αναλόγως και θα κερδίσετε την πραγματική σας κληρονομιά.

“Αρμονία”: μια Απεριόριστη Έννοια

Είσαστε προϊόντα της Συμπαντικής Ενέργειας και δουλεύετε σε αρμονία με την Συμπαντική Ενέργεια. Αυτός είναι ο δεσμός που αναμιγνύει όλες τις καρδιές σαν μια. Αυτός είναι ο δεσμός που μας κάνει εμάς ένα κομμάτι σας, εσάς ένα κομμάτι δικό μας κι εσάς κομμάτι ο ένας του άλλου. Αυτή είναι μια αναντίρρητη αλήθεια, αν και μερικές από τις κυβερνήσεις σας δεν το σκέφτονται έτσι, επειδή συνεχίζετε να βλέπετε τους εαυτούς σας διαφορετικούς από τους άλλους. Υπάρχουν ακόμα στιγμές που φοβάστε και τη σκιά σας. Αρχίζετε όμως να το αλλάζετε αυτό, αφού καθώς η θεϊκή δυσαρέσκεια συμπιέζει την ενέργεια και κάνει άβολα τα πράγματα που παλιά ήταν άνετα, επιταχύνει τις απαραίτητες αλλαγές για να δείτε τους εαυτούς σας ως απεριόριστα όντα. Εν-θυμηθείτε: τα απεριόριστα όντα δεν έχουν σκιά.

Το άπειρο δεν είναι μια έννοια που μπορείτε να κατανοήσετε, επειδή είσαστε πεπερασμένοι. Παίζετε το παιχνίδι ως πεπερασμένοι. Βρίσκεστε σε ένα φυσικό σώμα που κουβαλάει απεριόριστες δυνατότητες που σας βοηθούν να ξεχάσετε τον απεριόριστο εαυτό σας. Σας λέμε, το άπειρο συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Είναι ό,τι Υπάρχει. Δεν υπάρχουν λέξεις να το προσδιορίσουν, αφού και οι γλώσσες σας είναι πεπερασμένες. Χρησιμοποιείτε την ιδέα του “όντος χωρίς αρχή και τέλος” για να περιγράψετε την έννοια του απείρου. Φανταστείτε το σημείο όπου όλα αναμιγνύονται και το κομμάτι του εαυτού σας που κάθεται στην καρέκλα εναρμονίζεται κι επικοινωνεί μ’ εκείνο το κομμάτι που βρίσκεται στην άλλη άκρη του δωματίου. Αυτή η αρμονία ενώνει τον ανώτερο εαυτό με τον κατώτερο, τον πνευματικό εαυτό με τον φυσικό εαυτό και το απεριόριστο με το πεπερασμένο. Όταν κάποιο απ’ αυτά τα κομμάτια εκφράζει το πνεύμα του, οι σπίθες ξεπετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η μαγεία της αρμονίας ξεκινά. Οι δυνατότητες αρχίζουν να ανακατεύονται και οι ενέργειες της δημιουργίας ρέουν και αναφλέγουν την Συμπαντική Ενέργεια. Όλοι τρέφονται απ’ αυτή την ανάφλεξη. Όλοι τρέφονται αυτή τη στιγμή της δημιουργίας.

Ρευστή Δημιουργία – Δημιουργία στον Κυκλικό Χρόνο

Η ευχαρίστηση του ταξιδιού σημαίνει να μάθετε να παρατηρείτε τη διαδικασία από μια άλλη προοπτική. Όπως σας είπαμε, ο προορισμός είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας. Στην πραγματικότητα, είναι σαν ένα καλό βιβλίο. Φανταστείτε να διαβάζετε ένα θαυμάσιο βιβλίο που μιλάει στην καρδιά σας και να ευχαριστιέστε κάθε λεπτό, περιμένοντας την ώρα να συνεχίσετε στο επόμενο κεφάλαιο. Γυρίζετε σελίδα και συνειδητοποιείτε ότι έχουν μείνει μόνο δέκα σελίδες. Σας καταλαμβάνει μια θλίψη. Όταν φτάνετε στην τελευταία σελίδα, δεν θέλετε να διαβάσετε τις τελευταίες γραμμές επειδή θα είναι σαν να χάνετε έναν καλό φίλο. Και κατά κάποιον τρόπο, αυτό συμβαίνει όταν η δημιουργία φτάνει στην ολοκλήρωσή της. Αυτό που προτείνουμε είναι να προσομοιώσετε την απεριόριστη δημιουργία και αντί να προσκολληθείτε στο αποτέλεσμα, να βρείτε τρόπους να αλλάξετε τη δημιουργία για να συνεχίσει να ρέει.

Πολλοί από εσάς έχετε μάθει να θέτετε στόχους και να είστε συγκεκριμένοι γι’ αυτούς. Να είστε συγκεκριμένοι για τα σημεία που θα μετράτε την επιτυχία γι’ αυτούς τους στόχους. Μέχρι τώρα στην ανθρώπινη πρόοδο, αυτό δούλεψε πολύ καλά. Τώρα αρχίζουμε να σας ζητάμε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και να οραματιστείτε τις δυνατότητες της ρευστής δημιουργίας που βρίσκεται πάντα σε κίνηση και όχι προσκολλημένη σε όποιο αποτέλεσμα.

Μετατρέπεστε σε όντα της πέμπτης διάστασης. Μπορείτε να κατανοήσετε περισσότερες έννοιες από την πέμπτη διάσταση κάθε μέρα. Τις χρησιμοποιείτε στη ζωή σας, κάτι που είναι και ο σκοπός αυτού που ονομάζουμε Σειρά Πρακτικής Μαγείας. Ο σκοπός που βρισκόμαστε εδώ είναι να σας δώσουμε τις έννοιες που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας. Μια από τις έννοιες που θα σας ζητήσουμε να αναλογισθείτε είναι η έννοια της ρευστής δημιουργίας, που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Αν δείτε πως υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στη δημιουργία, προσθέστε τα. Κι αν αργότερα δείτε ότι δεν δουλεύουν, αφαιρέστε τα. Το να είσαστε προσκολλημένοι στη δημιουργία σας ή να οραματίζεστε ένα αποτέλεσμα στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη Γη θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναιρείτε πολλή από τη μαγεία που έχετε κληρονομήσει. Τολμήστε να ονειρευτείτε. Τολμήστε να κατέχετε τις δημιουργίες σας. Τολμήστε να παίξετε και αν κάποια στιγμή δεν απολαμβάνετε τη διαδικασία, τολμήστε να ξαναδημιουργήσετε. Τολμήστε να κάνετε λάθη με τις δημιουργίες σας. Ξέρετε πόση αντίδραση υπάρχει από την δική μας πλευρά του πέπλου όταν κάνετε ένα λάθος; Πολλές φορές κριτικάρετε τον εαυτό σας λέγοντας “είμαι πιο έξυπνος. Το ήξερα. Γιατί το έκανα αυτό; Ήταν ανόητο εκ μέρους μου. Δεν θα το ξανακάνω”. Προσπαθείτε να φυτέψετε έναν σπόρο κάπου στον γραμμικό σας χρόνο, ο οποίος λέει “αν ξαναγίνει αυτό, ο σπόρος θα ενεργοποιηθεί και δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος”. Εμείς, στην άλλη πλευρά του πέπλου, σας χειροκροτούμε για το υπέροχο λάθος όχι για το αποτέλεσμα που είχε, όχι για το αρνητικό συμβάν που συνέβη, αλλά επειδή βρισκόσαστε σε μια εξελικτική διαδικασία που αλλάζει από λεπτό σε λεπτό. Καθώς κινείστε από το ένα δονητικό επίπεδο στο επόμενο, κινείται μαζί σας και αρχίζετε να αλλάζετε τις δημιουργίες πιο ρευστά κάθε μέρα. Τότε αρχίζετε να δημιουργείτε στον κυκλικό χρόνο. Αυτή η έννοια θα ανοίξει περισσότερες πόρτες για εσάς από όσες είχατε ανοίξει μέχρι τώρα.

Δημιουργία εναντίον Ύπαρξης

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σύγχυση. Γνωρίζουμε ότι δεν ξέρετε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του να γνωρίζετε και του να δημιουργείτε. Γνωρίζουμε ότι είστε μπερδεμένοι από αυτές τις έννοιες κάποιες φορές και μερικοί λέτε “τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε ή τώρα πρέπει απλά να υπάρχουμε και να μην κάνουμε τίποτα”; Πολλή απ’ αυτή τη διαμάχη είναι απλή σημασιολογία, επειδή εμείς θεωρούμε την ύπαρξη ως δημιουργία. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να απαντήσετε στην ερώτησή σας, σας έχουμε μια απλή ερώτηση. Η ερώτηση που θα σας επιτρέψει να καθορίσετε πότε πρέπει να επιτρέψετε την ύπαρξη και πότε θα πρέπει να δημιουργήσετε είναι “είστε ευτυχισμένοι”; Είστε ευτυχισμένα όντα; Αν δεν είστε, σας ζητάμε να έχετε το θάρρος να δημιουργήσετε ξανά – να κάνετε άλλη επιλογή, να ονειρευτείτε ένα άλλο όνειρο, να θέσετε κάτι άλλο σε κίνηση και να δημιουργήσετε ένα νέο σύμπαν. Αυτό εξάπτει το πνεύμα σας. Αυτό φέρνει ελπίδα στα πνεύματα που έχουν μεταμφιεστεί σε φυσαλίδες βιολογίας.

Ο Θεός Προσποιείται πως είναι Πεπερασμένος

Πολλοί από εσάς έχετε αναρωτηθεί για την αναζωογόνηση. Πιστεύετε πως υπάρχει ένα επίπεδο στο οποίο θα φτάσετε και θα αρχίσετε να πηγαίνετε προς τα πίσω. Παρακαλούμε μην προσπαθείτε να “σώσετε” το σώμα σας σαν κάτι που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, επειδή αυτό ενδυναμώνει τις πεπερασμένες ιδιότητες του φυσικού σώματος παρά τις απεριόριστες ιδιότητες του πνεύματος. Στο παρελθόν, συχνά κάποιοι σκέφτονταν ότι θα δουλεύουν σκληρά σε όλη τους τη ζωή περιμένοντας τη σύνταξη, μόνο και μόνο για να φύγουν από τη Γη λίγο μετά τη συνταξιοδότηση. Πολλές φορές έφταιγε το γεγονός ότι έχαναν τα κίνητρα για να εκφράσουν το πνεύμα τους. Όταν εκφράζετε τον απεριόριστο εαυτό σας, ή τον πνευματικό εαυτό σας σε φυσική μορφή, ενεργοποιείτε την αναζωογόνηση. Δεν σας καθορίζει το πόσο νέο είναι το σώμα σας όταν επιστρέφετε στην Εστία. Καθορίζεστε από το πώς εκφράσατε το πνεύμα σας όντας σε ανθρώπινη μορφή. Εκείνη τη στιγμή αρχίζει ο χρόνος να διπλώνεται και να γίνεται κυκλικός. Σ’ εκείνο το σημείο καταλαβαίνετε εντελώς την έννοια του πισωγυρίσματος στο χρόνο. Σ’ εκείνο το σημείο ο χρόνος δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που πιστεύετε ως τώρα.

Σε κάθε βήμα στο χρόνο, ο Θεός προσποιείται πως είναι πεπερασμένος. Αν μάθετε ότι κάθε βήμα περιέχει μαγεία και μάθετε την τέχνη της ανεύρεσης αυτής της μαγείας σε κάθε βήμα, θα γίνετε κυρίαρχοι του ταξιδιού της δημιουργίας. Αλλάξτε την αντίληψή σας και θα αλλάξετε την πραγματικότητά σας. Δεν έχει να κάνει με το πόσα έχετε καταφέρει ή σε ποιο δονητικό επίπεδο βρίσκεστε ή τι βαθμούς έχετε, ή πόσα χρήματα κερδίζετε. Είσαστε ευτυχισμένοι με την διαδικασία μέχρι σήμερα; Τώρα θα μοιραστούμε μαζί σας μια συμπαντική αλήθεια, την οποία έχουμε ξαναμοιραστεί ξανά και ξανά. Αυτή η αλήθεια είναι τόσο απλή που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να την κατανοήσουν, όμως θα την μοιραστούμε μαζί σας τώρα. Αν κάποια στιγμή δεν είσαστε ευτυχισμένοι με την πραγματικότητα που δημιουργήσατε… να έχετε το θάρρος να επιλέξετε ξανά.

Το Πνεύμα ως Επίκεντρο

Μερικοί από εσάς ίσως σκέφτονται ότι αυτό είναι πολύ εγωιστικό και σας λέμε πως είναι, το να είστε επικεντρωμένοι στην δική σας ενέργεια πρώτα, αποτελεί την Βασιλεία των Ουρανών. Σε αυτή την κατάσταση, επιτρέπετε στο σύμπαν να δομηθεί γύρω σας όχι σαν μοναχικό νησί, αλλά σαν ένα μοναδικό κομμάτι του θεού. Και για να εκφραστεί αυτό στο ανθρώπινο πνεύμα, πρέπει να βρείτε το κέντρο των αναγκών σας. Τοποθετήστε το πρώτο και τα υπόλοιπα θα μπουν στη θέση τους μαγικά. Προχωράτε μπροστά με πολύ γοργό ρυθμό και στο εγγύς μέλλον το πόσο θα ζήσετε δεν θα έχει σημασία, γιατί αυτό καθορίζει το πεπερασμένο ον. Δεν καθορίζεστε από τον αριθμό των αναπνοών σας. Καθορίζεστε από τον αριθμό των εμπειριών που σας κόβουν την ανάσα. Εσείς είστε οι δημιουργοί. Εσείς είστε οι αγαπημένοι μας. Εσείς είστε οι εκλεκτοί που έχετε συμφωνήσει να παίξετε το παιχνίδι γι’ Αυτό που Είναι και να αντιπροσωπεύσετε τον παράδεισο στον γραμμικό χρόνο στη Γη.

Το Μυστικό του Φύλακα

Α, ναι, τι γίνεται με το μυστικό; Για μια στιγμή ο Φύλακας σκέφτηκε πως το ξεχάσαμε. Δεν ξεχνάμε. Ανησυχεί επειδή πολλές φορές τον έχουμε κάνει να νιώσει άσχημα λέγοντας προσωπικές του ιστορίες μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο. Δεν θα το κάνουμε αυτό σήμερα, επειδή το Μυστικό του Φύλακα δεν έχει να κάνει με τον άνθρωπο που ονομάζουμε “Φύλακα” και μεταφέρει αυτό το μήνυμα. Έχει να κάνει με τη δική σας ρευστή κίνηση μέσα σ’ αυτό το χρόνο καθώς κινείστε μεταξύ δημιουργιών. Με τη μορφή της ρευστής κίνησης χωρίς προσκόλληση στο αποτέλεσμα, πώς κάποιος θα κατέχει τις δημιουργίες του; Αν και η απεριόριστη δημιουργία δεν έχει να κάνει με την συγκέντρωση αγαθών, θα υπάρξουν δημιουργίες που θα θέλετε να κρατήσετε. Με τη ρευστή δημιουργία, πώς μπορεί κάποιος να κρατήσει οτιδήποτε; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Μόνο με έναν τρόπο μπορείτε να δώσετε σάρκα και οστά σε οποιαδήποτε στιγμή του ρευστού χρόνου. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να την αποχωριστείτε. Για να γίνετε ο φύλακας και να κρατήσετε οτιδήποτε, βρείτε έναν τρόπο να ενεργοποιήσετε άλλα πράγματα. Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη σας – και δεν εννοούμε μόνο χρηματικά – είχε μια συνταγή επιτυχίας η οποία δούλευε κάθε φορά και την έδωσε χωρίς αντάλλαγμα. Είπε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να πλουτίσετε, είναι να βρείτε τρόπους να δίνετε στον κόσμο αυτό που χρειάζεται στη ζωή του. Ένας πολύ σοφός άνθρωπος, ο οποίος για να κρατήσει οτιδήποτε, βρήκε τρόπους να το δώσει. Πολλοί από εσάς που το βλέπετε αυτό και βρίσκεστε σε αυτές τις αίθουσες, είστε μεγάλοι θεραπευτές και δάσκαλοι. Είστε με κάποιον τρόπο συνδεδεμένοι. Μερικοί δεν έχετε τον εγωισμό να σηκωθείτε και να πείτε “Έχω κάτι αξίας”, αν και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό, έχετε όμως πολύτιμη γνώση. Υπάρχουν στιγμές που μαθαίνετε κάτι με την εμπειρία σας και λέτε “α, χα”! Η πρώτη σας σκέψη είναι πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη ζωή σας και η δεύτερη είναι “πώς μπορώ να το πακετάρω αυτό και να το δώσω σε κάποιον άλλο”; Αυτοί είναι οι δάσκαλοι και είναι συνδεδεμένοι με έναν τρόπο με τον οποίο για να μάθουν, πρέπει να διδάξουν άλλους. Αυτές είναι σημαντικές ψυχές. Το Μυστικό του Φύλακα: Για να κρατήσετε οτιδήποτε, βρείτε έναν τρόπο να το δώσετε. Βρείτε έναν τρόπο να το προσφέρετε. Βρείτε έναν τρόπο να μεταδώσετε το Φως, επειδή δεν είναι αυτός ο προορισμός. Είναι η κίνηση του Φωτός που ταξιδεύει. Είναι η κίνηση της δημιουργικής ενέργειας που καθορίζει εσάς σαν ανθρώπους ως τους πιο όμορφους αγγέλους που έπαιξαν το παιχνίδι.

Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν σας είναι εύκολο. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιες φορές. Γνωρίζουμε ότι φοράτε το πέπλο και όσο πιο πεφωτισμένοι γίνεστε, γίνεστε επίσης τόσο ευαίσθητοι που κοιτάτε τον καθρέφτη στο δωμάτιό σας και αναρωτιέστε ποιοι είστε στην πραγματικότητα και τι κάνετε εδώ. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές ρωτάτε “είναι αλήθεια, ή το έφτιαξα εγώ”; Η απάντηση είναι πως εσείς το δημιουργήσατε. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι η πραγματικότητα που εκφράζεται στον γραμμικό χρόνο.

Το Μυστικό της Δημιουργίας

Το μυστικό της δημιουργίας στο παιχνίδι στη Γη σας είναι απλό, όπως είναι όλες οι μεγάλες αλήθειες: η ζωή είναι μια προφητεία που αυτο-πραγματοποιείται. Τώρα που ξέρετε την απάντηση, ίσως θέλετε να επαναδιατυπώσετε την ερώτηση αφού όλες οι απαντήσεις της ζωής υπάρχουν μέσα σας και μπορείτε να τις ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή. Αφού λοιπόν οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας, αυτό που χρειάζεται μόνο, είναι να εν-θυμείστε τις ερωτήσεις. Είστε η έκφραση του Θεού σε πεπερασμένη μορφή. Είστε οι απεριόριστοι άγγελοι που παίζετε το παιχνίδι σε γραμμικό χρόνο, προσποιούμενοι ότι θα βρίσκεστε εδώ για ένα μικρό διάστημα και ότι πρέπει να πραγματοποιήσετε κάτι σε αυτό το διάστημα. Ψάχνετε πάντοτε να βρείτε τι έπρεπε να κάνετε όταν ήρθατε εδώ. Κι αν σας λέγαμε ότι το υψηλότερο αποτέλεσμα είναι να είσαστε ευτυχισμένοι; Αυτό θα έκανε τους ανώτερους εαυτούς σας πιο ευτυχισμένους απ’ όσο μπορείτε να γνωρίζετε. Αυτό θα φέρει το νέο επίπεδο της τριαδικότητας. Θα φέρει την ένωση με τον ανώτερο εαυτό και τον φωτεινό και σκοτεινό εαυτό σας. Το πεδίο της πολικότητας θα τυλιχτεί και θα φέρει το πεδίο της τριαδικότητας στο οποίο θα παίξετε τη συνέχεια του παιχνιδιού. Σ’ εκείνο το επίπεδο, η δημιουργία θα είναι ρευστή. Θα αρχίσει στον κυκλικό χρόνο κι εσείς θα καταλάβετε το αληθινό νόημα της ευτυχίας. Δημιουργήστε συχνά αγαπημένοι μας. Ευχαριστηθείτε τη διαδρομή.

Σας λέμε πως όταν επιστρέψετε στην Εστία, δεν θα ερωτηθείτε για το τι επιτύχατε. Θα ερωτηθείτε δύο πράγματα: χορέψατε με το πάθος σας; Παίξατε με την ευτυχία σας; Σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο ταξίδι. Ελπίζουμε να χορεύετε στη ζωή σας σε όλες τις ευκαιρίες. Στις στιγμές που έρχονται, όταν νιώθετε θλιμμένοι, να ξέρετε πως αυτό το ανθρώπινο συναίσθημα είναι η χαρούμενη έκφραση του δημιουργού στο γραμμικό χρόνο. Αν μπορείτε, μάθετε να κατανοείτε πως ακόμα και στις θλιμμένες στιγμές, υπάρχει η ομορφιά να την ανακαλύψετε. Ακόμα και τότε που νιώθετε χαμένοι και δεν μπορείτε να δείτε ποιοι είστε, οι μεγαλύτερες δυνατότητες της δημιουργίας σας περιμένουν. Να ξέρετε ότι τα μεγαλύτερα έργα τέχνης σας είχαν σαν κίνητρο ένα βαθύτατα θλιμμένο πνεύμα. Κι αν ακόμα βρεθείτε σε απελπισία, ή στην απέραντη ευτυχία, εισπνεύστε τις ξέροντας ότι και οι δύο είναι εκφράσεις του ανθρώπινου πνεύματος του Θεού που παίζει ένα παιχνίδι σε μια φυσαλίδα βιολογίας. Όσο κι αν προσπαθήσετε, δεν θα μπορέσετε ποτέ να εν-θυμηθείτε ακριβώς ποιοι είστε ή γιατί ήρθατε εδώ, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αντίθετα, βιώστε το χαρούμενο ταξίδι. Να ακουμπάτε ο ένας τον άλλον συχνά για να εν-θυμάστε την Εστία, επειδή είστε οι σημαντικότεροι άγγελοι.

Να εν-θυμάστε το Μυστικό του Φύλακα. Να εν-θυμάστε την ομορφιά που έχετε έρθει εδώ να χρησιμοποιήσετε. Να εν-θυμάστε πως βρίσκεστε εδώ για να ακουμπάτε ο ένας τον άλλον. Είναι μέρος όσων ήρθατε να κάνετε εδώ. Ακόμα και οι άγγελοι στους ουρανούς δεν μπορούν να σας ακουμπήσουν όπως μπορείτε να ακουμπάτε ο ένας τον άλλον. Πάρτε τη δουλειά του Γήινου Αγγέλου και δουλέψτε με έναν άνθρωπο κάθε φορά και ο ουρανός θα έρθει στη Γη νωρίτερα απ΄ όσο πιστεύετε. Είμαστε τόσο υπερήφανοι για εσάς, επειδή γνωρίζουμε τις δυσκολίες σας με το πέπλο. Εσείς κάνετε τη διαφορά σήμερα κι ελπίζουμε να κατανοείτε το χαρούμενο ταξίδι, επειδή η έννοια από μόνη της θα απομακρύνει τις διαφωνίες του πλανήτη Γη.

Με την μεγαλύτερη χαρά σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζετε ο ένας τον άλλον σε κάθε ευκαιρία, να εν-θυμείστε ότι παίζετε ένα παιχνίδι και να ευχαριστιέστε ένα χαρούμενο ταξίδι. Να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!

Πηγή: international.espavo.org

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας