«Ήταν κάποτε μια πανέμορφη γη, εύφορη, πλούσια κι απροσπέλαστη: Δυο νησιά πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, που περιβάλλονταν από δαχτυλίδια γης και νερού, έτσι ώστε κανένας ξένος να μην μπορεί να φτάσει ως εκεί. Την έλεγαν Ατλαντίδα κι ανήκε στον θεό Ποσειδώνα, που φρόντιζε για το καλό της. Ο λαός, που ζούσε εκεί, ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος, πολιτισμένος, προοδευμένος και πολύ δίκαιος. Όμως, παραστράτησε, έγινε απάνθρωπος και γνώρισε σκληρή την τιμωρία των θεών».

 

ΜΜε αυτά τα λόγια ο Πλάτων περιγράφει στον «Κριτία» του τη Χαμένη Ατλαντίδα.

Αυτό το καλοκαίρι το μυθικό νησί, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε ως παραβολή από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο για να εξηγήσει το όραμα του για την ιδανική Πολιτεία, παίρνει σάρκα και οστά στην Σαντορίνη.

Εκεί στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων όπου άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του το πρώτο μουσείο για τη Χαμένη Ατλαντίδα. Μέσα από μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων το μουσείο αυτό υπόσχεται να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της θρυλικής πολιτείας.

Συγκεκριμένα το Lost Atlantis Experience Museum δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διερευνήσουν τη σύνδεση του μύθου της Ατλαντίδας με την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Διαδραστικές τοιχογραφίες βοηθούν επίσης τους επισκέπτες να μάθουν για τη ζωή του Πλάτωνα και την θεωρητική αναζήτηση μιας ιδανικής πολιτείας. Κι όχι μόνο αυτό αλλά μπορούν και να ρωτήσουν το ολόγραμμα του για τη φιλοσοφία και άλλα πολλά.

Η συμμετοχή τους στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Ατλαντίδας καθίσταται μάλιστα δυνατή  με την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ έχουν όλοι την ευκαιρία να ζήσουν το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.

Για τους ενδιαφερόμενους το μουσείο της Χαμένης Ατλαντίδας δέχεται καθημερινά επισκέπτες στις 09:00–21:00.

Το γενικό εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και το παιδικό 6 ευρώ (6-12 ετών).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.lost-atlantis.com

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τη Χαμένη Ατλαντίδα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας