Συναισθηματική απομάκρυνση στα ζευγάρια | 10 μικρά πράγματα για να έρθετε πιο κοντά

0
679

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζευγάρια να διανύουν περιόδους που αισθάνονται λίγο απόμακροι ή χωρίς συγχρονισμό. Ενδεχομένως να είναι πολύ απορροφημένοι με τη δουλειά τους, απασχολημένοι με τα παιδιά ή απλώς έχουν ρουτινιάσει. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Αγνοούν το πρόβλημα ή προβαίνουν σε συνειδητή προσπάθεια να επανασυνδεθούν;

 

Υπάρχουν μερικά μικρά και απλά πράγματα που κάνουν τα ζευγάρια σε τακτική βάση, ώστε να νιώσουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Ποια πράγματα είναι αυτά;

  1. Ξυπνήστε νωρίτερα το πρωί για να πάρετε μαζί πρωινό

Όταν και εσείς και ο/η σύντροφός σας δουλεύετε από το σπίτι, είναι συνηθισμένο να ξυπνάτε και να ξεκινάτε κατευθείαν τη δουλειά. Είναι σημαντικό όμως να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα και να ξεκινήσετε να εργάζεστε λίγο πιο αργά. Ακόμη, μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί πρωινό και να περάστε χρόνο συζητώντας και επικοινωνώντας μεταξύ σας.

  1. Φτιάξτε μία διασκεδαστική πρωινή ρουτίνα

Είναι εφικτό να δημιουργήσετε μία υγιεινή πρωινή ρουτίνα που και εσείς και ο/η σύντροφός σας απολαμβάνετε. Μπορείτε να μοιραστείτε ένα υγιεινό smoothie, να πάτε για ένα σύντομο jogging, να διαβάσετε μαζί τα νέα ή να διαλογιστείτε. Βρείτε τρόπους  να ξεκινάτε μαζί την ημέρα με χαρά και θα δείτε πως όχι μόνο η καθημερινότητα αλλά και η σχέση σας θα γίνει πολύ καλύτερη.

  1. Φιληθείτε όταν συναντιέστε ή αποχαιρετίζεστε

Είναι σημαντικό τα ζευγάρια να φιλιούνται είτε πριν φύγουν για τη δουλειά είτε όταν επιστρέφουν σπίτι. Πρόκειται για μία μικρή «τελετουργία» που ενισχύει την οικειότητα και τα τρυφερά συναισθήματα του ενός προς τον άλλο. Και εάν δεν μπορείτε να βρίσκεστε καθημερινά διότι δεν μένετε μαζί, ένα μήνυμα για «καλημέρα» ή «καληνύχτα» μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο.

  1. Κρύψτε μικρά «ραβασάκια» μέσα στο σπίτι

Οι μικρές εκπλήξεις μεταξύ των συντρόφων μπορούν να ανανεώσουν τη σχέση και να σας βγάλουν από τη ρουτίνα. Αφήνοντας μικρά ραβασάκια σε σημεία που ο/η σύντροφός σας δεν περιμένει να βρει, προκαλείτε αναπάντεχη έκπληξη ενώ δείχνετε και την θετική σας σκέψη. Ένα μικρό κρυμμένο χαρτάκι ή ένα τρυφερό sms σε ανύποπτο χρόνο είναι το «αλατιπίπερο» που θα προσθέσει ενθουσιασμό στην καθημερινότητά σας.

  1. Ξεκλέψτε χρόνο για να περνάτε μαζί στην καθημερινότητα

Όλα τα ζευγάρια χρειάζονται να περνούν χρόνο μόνο ο ένας με τον άλλο. Στην πράξη όμως οι οικογενειακές υποχρεώσεις το κάνουν πολύ δύσκολο. Μπορείτε όμως να «ξεκλέψετε» λίγες στιγμές μέσα στην εβδομάδα, όταν τα παιδιά κοιμούνται και να αφιερώσετε χρόνο ο ένας στον άλλο. Έτσι θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε και να επανασυνδεθείτε.

  1. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας

Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο ότι τα ζευγάρια τρέφουν αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη ο ένας για τον άλλο. Όμως η καθημερινότητα συχνά μας κάνει να το ξεχνάμε ή να χρειαζόμαστε μία έξτρα τόνωση. Και φυσικά δεν υπάρχει πιο κατάλληλο άτομο να μας ενισχύσει συναισθηματικά από τον/την σύντροφό μας. Μην παραλείπετε να εκφράζετε μεταξύ σας τα πράγματα για τα οποία ευγνωμονείτε τον άλλο. Αν μπορείτε κάντε το και καθημερινά! Είναι ένας πολύ τρυφερός τρόπος για να νιώσετε περισσότερο αγαπημένοι και συνδεδεμένοι μεταξύ σας.

  1. Καθιερώστε μία ξεχωριστή βραδιά δείπνου μέσα στην εβδομάδα

Η πιο ιδανική ημέρα είναι το Σάββατο, όπου και οι δύο θα είστε εκτός δουλειάς. Αφιερώστε χρόνο για να μαγειρέψετε από κοινού φαγητά που αγαπάτε. Δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα και απολαύστε το «ραντεβού» σας. Καθιερώστε αυτή τη συνήθεια και σύντομα θα ανυπομονείτε για την ξεχωριστή ημέρα σας μέσα στην εβδομάδα.

  1. Αποσυνδεθείτε από τα social media

Αποφασίστε από κοινού να περνάτε λιγότερο χρόνο στα social media, τουλάχιστον τις ημέρες που δεν εργάζεστε. Αντί να περάστε χρόνο στο Facebook, χουζουρέψτε λίγο παραπάνω, πείτε τα νέα σας ή πάρτε πρωινό στο κρεβάτι.

  1. Δείξτε ειλικρινές ενδιαφέρον για τα ενδιαφέροντα, χόμπι και ασχολίες του/της συντρόφου σας

Συχνά συμβαίνει τα ζευγάρια να έχουν πολύ διαφορετικά ενδιαφέρονται και ασχολίες μεταξύ τους. Όμως αυτός δεν είναι λόγος για να απομακρυνθείτε μεταξύ σας. Αντίθετα, αυτές οι διαφορές μπορούν να σας κάνουν ακόμη πιο αγαπημένους, αρκεί να το θέλετε. Δείξτε ειλικρινές ενδιαφέρον για αυτά που αγαπάει ο/η σύντροφός σας, κάντε ερωτήσεις και ακούστε όσα έχει να σας πει. Έτσι θα εξοικειωθείτε με αυτές τις ασχολίες και το άλλο πρόσωπο θα αισθανθεί ότι το νοιάζεστε ειλικρινά.

  1. Διαλογιστείτε μαζί

Ο διαλογισμός όπως και η οποιασδήποτε μορφής κοινή άσκηση, είναι ένας καλός τρόπος για να επανασυνδεθείτε με το ζευγάρι σας σε περιόδους ρουτίνας. Ο πρωινός διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μία φορτωμένη ημέρα. Αν το κάνετε μαζί με τον/την σύντροφό σας θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε παρέα και να προετοιμαστείτε για την ημέρα που ακολουθεί. Ακόμη, ασχολίες όπως η partner yoga, έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό αλλά και για τη σύνδεση με τον άνθρωπό σας. Γιατί λοιπόν να μην την εντάξετε στην καθημερινότητά σας;

Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε, μην ξεχνάτε να το κάνετε με αγάπη και την ειλικρινή πρόθεση να βελτιώσετε την ποιότητα της σχέσης σας. Αυτή είναι η ουσία που θα κρίνει εάν οποιαδήποτε δράση θα πετύχει ή όχι. Μιλήστε ανοιχτά με τον/την σύντροφό σας, εκφράστε όσα σας απασχολούν και όσα θα θέλατε να αλλάξουν στην καθημερινότητά σας. Θέστε εφικτούς στόχους και προσπαθήστε από κοινού να τους πετύχετε. Σε καμία περίπτωση μην αγνοήσετε το πρόβλημα αλλά δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας και τον σημαντικό Άλλο της ζωής σας να διορθώσει τα πράγματα και να πετύχετε μία ευτυχισμένη σχέση.

Με πληροφορίες από: www.huffpost.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας