9 τρόποι για να συνδεθείτε με την θεϊκή θηλυκότητα (divine feminine) σας

0
533

Η θεϊκή αρρενωπότητα (divine masculine) και η θεϊκή θηλυκότητα (divine feminine) υπάρχουν ως ενέργειες σε όλα τα πράγματα αλλά και στους ανθρώπους. Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την αρρενωπή ενέργεια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν την θεϊκή θηλυκότητα. Μάθετε τα πάντα γύρω από το θηλυκό αρχέτυπο και πώς θα μπορέσετε να το ενσωματώσετε, φέρνοντας περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας.

 

Πώς συνδέονται η θεϊκή θηλυκότητα με την θεϊκή αρρενωπότητα

Το θηλυκό και αρσενικό αρχέτυπο δεν μπορούν να υπάρξουν το ένα χωρίε το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι παρά τις πολιτισμικές αντιλήψεις μας περί αρσενικού και θηλυκού και το συσχετισμό τους με άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, όλοι μας έχουμε και τις δύο ενέργειες μέσα μας. Ενδέχεται όμως να μην βρίσκονται σε ισορροπία. 

Η πολλή αρρενωπή ενέργεια μας κάνει επιθετικούς και κυριαρχικούς. Από την άλλη η υπερβολική θηλυκή μας αποθαρρύνει και μας κάνει στάσιμους. Η θηλυκή ενέργεια ενσωματώνει τα αρχέτυπα του φροντιστή, του θεραπευτή και του συμπονετικού ειρηνιστη, ενώ η αρρενωπή επικεντρώνεται στη δράση και στην επίτευξη. Σκοπός τους είναι να συμπληρώνουν και να υποστηρίζουν η μία την άλλη.

Ποιότητες της θεϊκής θηλυκότητας

Οι ποιότητες της θεϊκής θηλυκότητας αποκαλύπτονται σε πολλές θρησκευτικές και πνευματικές παραδόσεις στις μορφές θεοτήτων και ισχυρών γυναικείων μορφών, όπως η Shakti στον Ινδουϊσμό, η Αφροδίτη στην ελληνική μυθολογία κλπ.

Η θεϊκή θηλυκότητα είναι απαλή αλλά και φλογερή όταν χρειάζεται, γεμάτη αγάπη και υποστήριξη. Μερικές ποιότητές της είναι οι εξής:

  • Ενστικτώδης
  • Συμπονετική
  • Σοφή
  • Γεμάτη αποδοχή
  • Επιεικής
  • Συγχωρητική
  • Δημιουργική
  • Αισθησιακή
  • Ευγενική

9 τρόποι για να συνδεθείτε με την θεϊκή θηλυκότητά σας

Ζούμε σε μία κοινωνία που είναι προσανατολισμένη στη δράση και που τείνει περισσότερο προς την αρρενωπότητα. Η σύνδεση με την θηλυκή ενέργεια που έχουμε μέσα μας έχει να κάνει περισσότερο με το να είμαστε παρά να κάνουμε. 

Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να ξυπνάτε αυτή την ενέργεια στην καθημερινή σας ζωή:

  1. Ανακτήστε την ξεκούρασή σας

Οι περισσότεροι έχουμε εμποτιστεί με τη νοοτροπία να κυνηγάμε συνεχώς έναν στόχο, να θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα, να θέλουμε να πάρουμε περισσότερα. Για να αντισταθείτε σε αυτό τον πειρασμό, προσπαθήσετε να επιτρέψτε στον εαυτό σας απλώς να είναι παρών και να μην κάνει τίποτα. Μία παύση έχει τη δύναμη να μας αφήσει να βουτήξουμε μέσα στη θεία χάρη της θηλυκής μας ενέργειας. Καθίστε λοιπόν στη σιωπή έστω για 5 λεπτά και επιτρέψτε στον εαυτό σας να αναπαυθεί.

2. Αποδεχτείτε τον αισθησιασμό σας

Η θεϊκή θηλυκή ενέργεια «αγκαλιάζει» όλα τα πράγματα αισθησιακά. Δεν πρέπει απαραίτητα να συνδέεται με την σεξουαλικότητα καθώς ο αισθησιασμός έχει να κάνει με όλες τις μορφές σωματικής ευχαρίστησης, όπως με την αυτοφροντίδα. Μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί της ανάβοντας ένα αγαπημένο κερί, μαγειρεύοντας ένα μυρωδάτο φαγητό και αφήνοντας τις μυρωδιές και τις γεύσεις να πλημμυρίσουν τις αισθήσεις μας. 

3. Κρατήστε ημερολόγιο

Το να κρατάμε ημερολόγιο είναι ένας τρόπος για να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και να αφυπνίσουμε τη θηλυκή ενέργεια που έχουμε μέσα μας. Μία τεχνική υποδεικνύει να γράφουμε τρεις σελίδες κάθε ημέρα. Αυτό θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τη δημιουργικότητά μας -που είναι μία ακόμη πτυχή της θηλυκής μας ενέργειας. 

4. Εξασκήστε την αυταγάπη 

Αυτός είναι ο απόλυτος τρόπος για να ανακαλύψουμε τη θηλυκή ενέργεια που έχουμε μέσα μας. Και σημαίνει να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι, όχι όπως νομίζουμε ότι θα έπρεπε να είναι. Ας μην ξεχνάμε ότι μία από τις πτυχές αυτής της δύναμης είναι η συμπόνια. Κοιτάξε λοιπόν στον καθρέφτη και πείτε «Είμαι πρόθυμος/η να ενεργοποιήσω το θεϊκό φως που έχω μέσα μου».

5. Ελάτε σε επαφή με τα όνειρά σας

Το να ερμηνεύετε τα όνειρά σας είναι ένας τρόπος για να έρθετε σε επαφή με την θεϊκή θηλυκότητά σας, επειδή είναι ένας τρόπος για να δείτε τον εσωτερικό σας εαυτό. Τα όνειρα περιέχουν συμβολισμό που μπορεί να συνδέεται με συγχρονισμούς και άλλα πράγματα που θα έρθουν στη ζωή σας. Εάν δώσετε σημασία σε αυτό και είστε περισσότερο παρόντες, μπορείτε να συνδεθείτε με αυτή την ενέργεια που υπάρχει μέσα σας. 

6. Βάλτε περισσότερη ενέργεια yin στο χώρο σας

Εάν εντάξετε περισσότερη yin ή θηλυκή ενέργεια στο χώρο σας, είναι ένας εύκολος τρόπος για να της επιτρέψετε να ρέει εκεί. Αυτό μπορεί να γίνει εάν προσθέσετε ήρεμα φώτα, χρώματα και υφές στο χώρο σας, δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. 

7. Δώστε προτεραιότητα στο χρόνο που περνάτε με τον εαυτό σας

Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας. Και αυτή είναι η ώρα για να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό μας εαυτό μέσα από το διαλογισμό, την πρωινή προσευχή, τον μεσημεριανό ύπνο ή παρατηρώντας ένα ηλιοβασίλεμα. 

8. Αξιοποιήστε τη διαίσθησή σας

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα της μητρική διαίσθησης, με αυτήν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θεϊκή θηλυκότητα. Αξιοποιώντας τη διαίσθησή σας, μπορείτε να βρεθείτε σε ηρεμία με τον εαυτό σας και να αξιοποιείτε πληροφορίες που έρχονται από μέσα σας και όχι από έξω.

9. Σκεφτείτε πριν πράξετε 

Εάν θέλετε να ενστερνιστείτε περισσότερη από τη θηλυκή σας ενέργεια, ένας τρόπος είναι να κάνετε ενδοσκόπηση πριν ψάξετε. Αν σκέφτεστε πώς να χειριστείτε μία κατάσταση, μπορείτε είτε να αρπάξετε τον ταύρο από τα κέρατα είτε να ακούσετε περισσότερο την εσωτερική σας φωνή και να αναζητήσετε μέσα σας απαντήσεις, πριν προβείτε στη δράση. 

Μία τελετή για να αποδεχτείτε την θεϊκή θηλυκότητα που έχετε μέσα σας

Μία απλή τελετή για να συνδεθείτε με τη θηλυκή σας ενέργεια είναι να περνάτε περισσότερο χρόνο στη φύση. Αυτό γιατί εκεί η δημιουργική θηλυκή μας πλευρά μπορεί να τρέξει ελεύθερη και να αποκαλύψει τη φυσική ομορφιά της. Η επαφή με τη γη είναι ένα εργαλείο για να αφυπνίσετε το εσωτερικό φως σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περπατήσετε με γυμνά πόδια στο έδαφος. Μόλις 5 λεπτά στον φρέσκο αέρα αρκούν. 

Συμπερασματικά, η θεϊκή αρρενωπότητα και η θεϊκή θηλυκότητα είναι οι αρχετυπικές αναπαραστάσεις της ενέργειας που έχουμε μέσα μας. Το κλειδί είναι να βρούμε ισορροπία ανάμεσά τους. Ιδιαίτερα στον κόσμο μας που είναι προσανατολισμένος στη δράση, θα ήταν ωφέλιμο να μπορούμε να βρίσκουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας σε τακτική βάση.

Με πληροφορίες από: www.mindbodygreen.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας