Συνέντευξη του Αργύρη Σ. Μάρδα | Νέο βιβλίο, Αναγέννηση εκδ. Λιβάνη

0
1134

Τον Αργύρη Στραβελάκη Μάρδα τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια από την καινοτομική ψυχολογική μέθοδο που έχει δημιουργήσει, την Expansion Method, και από τα επιτυχημένα σεμινάρια αυτοβελτίωσης που προσφέρει. Τώρα τον ξαναγνωρίζουμε με μια νέα ιδιότητα αυτή του συγγραφέα. Τον βρήκαμε και μιλήσαμε μαζί του για το βιβλίο του “Αναγέννηση” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

ΟΖ: Πώς σου ήρθε μετά από τόσα χρόνια να γράψεις αυτό το βιβλίο;

ΑΜ: Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα για αυτή τη συνέντευξη. Έχω δημιουργήσει με μια ομάδα επιστημόνων την καινοτομική ψυχολογική μέθοδο Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης, Expansion Method και ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτήν τα τελευταία 10 χρόνια. Η Μέθοδος καταφέρνει να αποφορτίσει τα αρνητικά συναισθήματα από τον πυρήνα της προσωπικότητας μέσα σε λίγες ώρες και οι κριτικές για τα εξαιρετικά της αποτελέσματα είναι διθυραμβικές. Πριν από αυτήν την ασχολία μου, είχα μια εταιρία παραγωγής και έγραφα, σκηνοθετούσα και παρουσίαζα μουσικά και θεατρικά έργα, stand up comedy παραστάσεις και συμμετείχα σε τηλεοπτικές παραγωγές. Το καλλιτεχνικό στοιχείο είναι πάντα πολύ δυνατό μέσα μου. Τώρα πια που ολοκληρώσαμε τη μέθοδο και επιτύχαμε και σημαντικές διακρίσεις και συνεργασίες, είμαι ελεύθερος να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα, να λέω ιστορίες!

ΟΖ: Διαβάζοντας το βιβλίο, με έκπληξη διαπίστωσα ότι γράφεις για εσένα, είναι μια αυτοβιογραφία;

ΑΜ: Μπορείς να το δεις και έτσι. Είναι μια γλυκιά ιστορία μυθοπλασίας, που μιλάει για τις προκλήσεις της ζωής και πώς μπορείς να βγεις νικητής. Τον κεντρικό μου ήρωα τον ονόμασα Αργύρη και η ιστορία του είναι για το πώς μια τερματική ασθένεια τον βοήθησε να εμπνευστεί μια νέα ψυχολογική μέθοδο που τον ωθεί στο να αυτοθεραπευτεί, αλλά και πώς μέσα από αυτήν μαθαίνει να αγαπά και να μοιράζεται τη γνώση αυτή με όλους.  

ΟΖ: Όπως έχει συμβεί και σε εσένα δηλαδή…

ΑΜ: Ναι (γελάει). Για εμένα το βιβλίο αυτό ήταν μια άσκηση αυτογνωσίας. Έμαθα να βλέπω τον εαυτό μου για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για αυτό που θα ήθελα να είναι. Έμαθα να με αγαπάω περισσότερο και να με αποδέχομαι ανιδιοτελώς. Με χαρά διαπιστώνω ότι το ίδιο μου λένε και οι αναγνώστες μου. Με πολλούς από αυτούς συνομιλώ και προσωπικά μέσω της σελίδας μου στο facebook (argyrismardas).

…γιατί γράφω για τη ζωή μου βλέπεις. Ένιωθα σαν να ξεγυμνωνόμουν στον κόσμο με την αλήθεια μου και τελικά διαπιστώνω ότι έτσι με αποδέχονται. Κάτι που αναζητούσα μια ζωή, να γίνω αποδεκτός. Τελικά, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να είμαι ο εαυτός μου. Είμαι ευγνώμων!

ΟΖ: Είναι τελικά ένα βιβλίο μυθοπλασίας ή αυτογνωσίας;

ΑΜ: Είναι και τα δύο. Το βιβλίο, για να το ολοκληρώσω, μου πήρε 6 χρόνια. Στη μελέτη που έκανα διαπίστωσα ότι ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρω σημαντικές πληροφορίες για την βελτίωση της ζωής είναι μέσω μιας ιστορίας που όλοι θα ταυτιστούν και θα αγαπήσουν. Δεν ήθελα να γράψω ένα βιβλίο – εγχειρίδιο, αλλά ένα βιβλίο που θα το νιώθεις δικό σου, να μιλάει σε εσένα. Έτσι η “Αναγέννηση” είναι το πρώτο βιβλίο μιας μεγάλης ιστορίας που ονομάζεται: τα Χρονικά της Διεύρυνσης (Expansion Chronicles). Αποτελείται από 3 βασικά βιβλία και μερικά συμπληρωματικά. Ξεκινάει από τη δημιουργία του πρώτου ανθρώπου που καταφέρνει να απελευθερώσει τα τοξικά του συναισθήματα, τον φόβο και το θυμό του και απελευθερωμένος πια, μοιράζεται αυτή τη γνώση με όλους.

ΟΖ: Βλέπω ότι πολύ διάσημοι έχουν πάρει το βιβλίο σου, θέλεις να μου πεις κάτι για αυτό;

ΑΜ: Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω ανθρώπους επιτυχημένους και με άποψη να λένε καλά λόγια για το βιβλίο μου. Δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια. Όταν διάβασα τις πρώτες κριτικές του βιβλίου πήρα την μητέρα μου και της είπα: “Μάνα, νομίζω ότι έχω γράψει ένα πολύ καλό βιβλίο” και γελάσαμε παρέα. Γιατί, μέσα στο βιβλίο, η μητέρα μου παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορείς να πεις ότι είναι μια ιστορία ενός αγοριού και η πνευματική σχέση του με την μητέρα του. Όταν είδα τις δημοσιεύσεις του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, του Γιάννη Ζουγανέλη, της Παναγιώτας Βλαντή, της Βίκυς Χατζηβασιλείου και πολλών άλλων, πραγματικά έκλαιγα από χαρά. Γιατί είναι η ζωή μου βλέπεις. Ένιωθα σαν να ξεγυμνωνόμουν στον κόσμο με την αλήθεια μου και τελικά αυτοί να με αποδέχονται. Κάτι που αναζητούσα μια ζωή προσπαθώντας να γίνω αγαπητός. Τελικά, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να είμαι ο εαυτός μου!

Η πολυτάλαντατη Παναγιώτα Βλαντή διαβάζει την “Αναγέννηση” του Αργύρη Σ. Μάρδα

ΟΖ: Η μητέρα σου είναι η Ευφροσύνη Μάρδα, μια από τις πρώτες και πολύ γνωστές ρεφλεξολόγους της Ελλάδας. Για αυτό άλλαξες το όνομά σου από Στραβελάκης σε Μάρδας για το βιβλίο;

ΑΜ: Το όνομα το άλλαξα προς τιμή του παππού μου, που αγαπούσα πάρα πολύ και έφυγε πριν από μερικά χρόνια. Ήθελα το όνομά του να μείνει. Δεν αποποιούμαι το ποιος είμαι. Το όνομά μου είναι Αργύρης Μάρδας Στραβελάκης και το τιμώ εξ ολοκλήρου. Εξάλλου λατρεύω τον πατέρα μου, γιατί με βοήθησε σε όλη μου τη ζωή και μου έμαθε τα πιο σημαντικά πράγματα. Η μητέρα μου, από την άλλη πλευρά, είναι η μοναδική δασκάλα μου. Ήταν αυτή που πίστευε σε εμένα όταν κανένας δεν καταλάβαινε τί έλεγα. Όταν, δηλαδή, ήμουν 4 χρόνων και μιλούσα για συμπαντικές ενέργειες, αγγέλους και θεραπείες. Αν δεν ήταν εκείνη, όλες αυτές οι ποιότητες και πληροφορίες θα είχαν χαθεί.

ΟΖ: Ήσουν δηλαδή ένα ιδιαίτερο παιδί;

ΑΜ: (γελάει). Όταν ένα παιδί έχει κλίση προς τα μαθηματικά, ας πούμε, η κοινωνία ξέρει πώς να το αναγνωρίσει και να το βοηθήσει να εξελιχθεί. Το ίδιο αν έχει έμφυτη την μουσική μέσα του. Στη δική μου περίπτωση δεν υπήρχε εγχειρίδιο. Έβλεπα ενέργειες και αγγέλους από 4 χρόνων. Έκανα ενεργειακές θεραπείες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έβλεπα τον Ανώτερο Εαυτό των ανθρώπων και τον μπέρδευα με τον πραγματικό τους. Δεν ήξερε κανένας τί να με κάνει και πώς να με χειριστεί. Και όπως καταλαβαίνεις, ένιωθα σαν ένα τέρας, αποκομμένος από την κοινωνία και προσπαθούσα να το καταπιέζω όλο αυτό για να νιώθω ότι εντάσσομαι. Αν δεν ήταν η μάνα μου κυρίως, αλλά και ο πατέρας μου, δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνα. Είναι άνθρωποι με παιδεία και ποιότητα. Στάθηκα τυχερός. Με έχουν πλησιάσει πολλοί που διάβασαν το βιβλίο και είχαν τις ίδιες ανησυχίες στην παιδική τους ηλικία αλλά δεν είχαν τον στήριγμα που είχα εγώ.

ΟΖ: Θες να μας μιλήσεις λίγο για την μεταθανάτια εμπειρία σου;

ΑΜ: Αυτός ο θάνατος ήταν προδιαγεγραμμένος. Μου τον είχε αποκαλύψει μια χειρομάντισσα όταν ήμουν 6-7 χρόνων. Έτσι ξεκινάει και το βιβλίο. 27 χρόνια μετά, με χτύπησε μια δυνατή ψυχοσωματική ασθένεια και κατέληξα στο κρεβάτι ενός άθλιου νοσοκομείου όπου άφησα την τελευταία μου πνοή. Εκεί έζησα αυτό που εξιστορώ στο πρώτο μέρος του βιβλίου. Φως, Άγγελοι, πύλες, όλο το σκηνικό. Ήταν απίστευτα ζωντανό σαν να συνέβαινε στον πραγματικό κόσμο. Αν θέλουν οι αναγνώστες σας να ρίξουν μια κλεφτή ματιά από την άλλη πλευρά, θα χαρούν πολύ το βιβλίο! Ο θάνατος ήταν η αρχή της Αναγέννησης.

ΟΖ: Ποια είναι τα πλάνα σου για το καλοκαίρι; Πού μπορούμε να αγοράσουμε το βιβλίο και πού μπορούμε σε βρούμε εσένα;

ΑΜ: Το καλοκαίρι αυτό θα γυρνάω στα νησιά σε εκθέσεις βιβλίων και θα κάνω μικρές παρουσιάσεις και ενδυναμωτικές ομιλίες. Την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Ιουλίου, θα βρίσκομαι στις Σπέτσες, στην πλατεία της Μπουμπουλίνας, προσκεκλημένος του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών για δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες. Πέρα από αυτά, για να έρθει κάποιος σε επικοινωνία μαζί μου μπορεί να κάνει like στην σελίδα μου στο Facebook (www.facebook.com/argyrismardas) και να μου στείλει ένα μήνυμα. Πάντα διαβάζω και απαντώ εγώ προσωπικά. Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας ή αν θέλετε να το παραγγείλετε και να υποστηρίξετε τις βραβευμένες φιλανθρωπικές δράσεις της ΡΟΗ ΑμΚΕ εδώ: https://frilie.com/product/book-anagennisi-mardas/ όπου μπορείτε να το βρείτε στην πιο χαμηλή τιμή της αγοράς.

ΟΖ: Αργύρη, σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξή. Θα ήθελες να πεις κάτι για τους αναγνώστες μας;

ΑΜ: Πρώτα από όλα να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Μην φοβηθείτε για τα αρνητικά που ίσως διαπιστώσετε ότι έχετε. Αυτά φτιάχνουν. Αφού δείτε αυτό που πραγματικά είστε, αποδεχτείτε τον. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και τέλος, αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, το βιβλίο μου Αναγέννηση μπορεί να σας συντροφεύσει σε αυτό το πανέμορφο μονοπάτι! Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ και να έχουμε ένα τέλειο καλοκαίρι!


Ο Αργύρης Σ. Μάρδας, ο συγγραφέας του βιβλίου “Αναγέννηση, Expansion Chronicle”s, από τις εκδόσεις Λιβάνη, είναι ο δημιουργός της καινοτομικής ψυχολογικής μεθόδου Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης, Expansion Method και έχει βραβευτεί από την κα. Βαρδινογιάννη με το μετάλλιο του Υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ για τη συνεισφορά του στη συναισθηματική αποφόρτιση ατόμων με καρκίνο. Είναι εκπαιδευτής, θεραπευτής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος με πολύχρονη πείρα (www.facebook.com/argyrismardas).

Σχετικοί σύνδεσμοι
Αναλυτικά στοιχεία : Expansion Method
Ιστοσελίδα: expansionmethod.com
Email: [email protected]

 

Αργύρης Μάρδας

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας