Της Βίκυς Τσώκου

Τι είναι τελικά τα συναισθηματικά φορτία;

Τα συναισθήματα είναι υπέροχα και μας βοηθάνε να νιώθουμε ζωντάνια, να ανακαλύπτουμε τη ζωή, να συνδεόμαστε με τους συνανθρώπους μας και πολλά πολλά άλλα. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν αφήνουμε τα αρνητικά  συναισθήματα να μας μπλοκάρουν, δηλαδή όταν τα  κουβαλάμε μαζί μας  ακόμα κι αν το γεγονός που τα δημιούργησε έχει περάσει. Έτσι τα συναισθήματα παίρνουν τη μορφή στρες  και προκαλούν χάος στο νευρικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ο Oscar Wild είπε: “ δε θέλω να βρίσκομαι στο έλεος των συναισθημάτων μου. Θέλω να τα χρησιμοποιώ, να τα απολαμβάνω, να τα ορίζω και να τα εξουσιάζω εγώ”.

Όταν καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από τα συναισθηματικά μας φορτία θα ανοίξουμε την πόρτα της ευτυχίας.

Το στρες –που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα- δεν προέρχεται από τους ρυθμούς της ζωής μας (να προλάβουμε να πάμε στη δουλειά, να προλάβουμε να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, να προλάβουμε εκείνο ή το άλλο). Είναι ψυχολογικό στρες που προέρχεται από όλες εκείνες τις πεποιθήσεις που κουβαλάμε, από τα τραύματα και τις πληγές τους παρελθόντος και την άρνησή μας να αφεθούμε στη ροή της ζωής.

Με λίγα λόγια το στρες είναι όλα τα συναισθηματικά φορτία που δεν ξέρουμε καν ότι τα κουβαλάμε.

Επίσης τα συναισθηματικά μας φορτία ή οι συναισθηματικές μας εμπειρίες προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδράμε στα γεγονότα. Βλέπουμε κάποιον άνθρωπο στο ίδιο γεγονός να αντιδρά με ηρεμία και να βρίσκει λύσεις, ενώ κάποιον άλλον να αγχώνεται και να βάζει εμπόδια στις λύσεις. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσα από το στρες προκαλούμε το σώμα μας να αντιδράσει με έναν τρόπο που τελικά το εξουθενώνει.

Τα καλά νέα είναι ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να απελευθερωθούν από τα συναισθηματικά τους φορτία, και αυτό είναι υπέροχο. Δεν είναι πραγματικά όμορφο να ξέρει κανείς ότι μπορεί να αισθανθεί  ανάλαφρα, χωρίς φόβους, θυμό και άχρηστες σκέψεις και συναισθήματα από τον παρελθόν που κάθε μέρα τον εξουθενώνουν;

Δεν είναι απλά υπέροχο και όμορφο, είναι λυτρωτικό !

3 γρήγοροι τρόποι να  πάρεις πίσω τη ζωή που σου αξίζει. (υπάρχει και  ο 4ος τρόπος που είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός στο τέλος του άρθρου)

1.Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου 

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλα εκείνα τα πράγματα που λέμε ότι δε μας ενοχλούν πια, αλλά στην πραγματικότητα μας ενοχλούν και μάλιστα πολύ. Ξεκίνα απλά να παραδέχεσαι πως ‘αυτό με ενοχλεί ακόμη και θέλω να το ξεφορτωθώ’. Μόλις αναγνωρίσεις το συναίσθημα θα μπορέσεις να το απελευθερώσεις. Όπως και οι άνθρωποι θέλουν αναγνώριση έτσι θέλουν και τα συναισθήματα. Δώσε τους τα 15 δευτερόλεπτα δόξας που τους αναλογούν  και θα σταματήσουν να σε ενοχλούν.

2. Δες ποια είναι τα πιστεύω σου

Τα πιστεύω μας μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιo όπως και τα συναισθήματα. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν το παραδέχονται αυτό. Τα περασμένα γεγονότα μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικά όσο αυτό που αποκομίσαμε από αυτά. Τέτοια πιστεύω μπορεί να είναι : “Πάντα αποτυγχάνω ό,τι κι αν κάνω” ή “δε μου αξίζει να έχω κάτι καλύτερο”, “δε θα καταφέρω ποτέ να είμαι….. ή να κάνω…..” κτλ.

3. Αποφάσισε να απελευθερωθείς

Το να μένουμε προσκολλημένοι σε συναισθηματικές ενέργειες όπως φόβος, ενοχές, δυσαρέσκεια, αγανάκτηση, θυμός, οργή κτλ μας πάει συνεχώς σε αρνητικά ‘μέρη’ και προσελκύει ακόμη πιο δύσκολα γεγονότα και καταστάσεις. Αυτές οι ενέργειες δονούνται στο σώμα μας και μας οδηγούν στο να ζούμε αυτά τα συναισθήματα ξανά και ξανά. Μπορούμε με διάφορους τρόπους να απελευθερώσουμε αυτές τις αρνητικές συναισθηματικές ενέργειες και να ‘φορτίσουμε’ το σώμα μας και την ψυχή μας με θετικές και θεραπευτικές ενέργειες. Με αυτόν τον τρόπο θα δούμε να γίνεται  μια μεγάλη και όμορφη αλλαγή στη ζωή μας.

Τώρα που γνωρίζεις περισσότερα πράγματα για τα συναισθηματικά φορτία, μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να ξεφορτώνεις;

Παρακολούθησε το βιωματικό σεμινάριο “The Self-Healing System” που προσφέρει τα πιο δυνατά εργαλεία μεταμόρφωσης που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή την στιγμή.
Ένας θησαυρός στα χέρια κάθε Γυναίκας που θέλει όλοι οι τομείς της ζωής της να είναι …. όπως εκείνη  επιθυμεί.
Το επόμενο “The Self-Healing System” πραγματοποιείται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Δήλωσε συμμετοχή τώρα !

Βίκυ Τσώκου

Βίκυ Τσώκου

Η Βίκυ Τσώκου με την ιδιότητα της Coach του HeartMath Institute και ως Life Coach Γυναικών, κάνει σεμινάρια και ομιλίες πάνω στη Συναισθηματική και Νοητική Ευημερία, στην Ευτυχία και στις Σχέσεις.

Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε εκείνους τους τρόπους που ενεργοποιούν την Καρδιά και τη γεφυρώνουν με τον Νου ώστε να ρυθμίζονται τα συναισθήματα, να βρίσκονται λύσεις ακόμη και σε προβλήματα που φαίνονται άλυτα, να βελτιώνεται η εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, να ενδυναμώνονται οι σχέσεις, να ενισχύεται η διαίσθηση και να αυξάνεται η πνευματική και σωματική ενέργεια.

Στόχος της Βίκυς είναι να μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι να αυτό-ρυθμίζονται θετικά, αξιοποιώντας τη Νοημοσύνη της Καρδιάς και τη Δύναμη του Νου.

Με σύνθημα ‘Και Γίνεται-Και Μπορείς’ καθοδηγεί το κοινό της να ανακαλύψει πως η Ευτυχία είναι μια δεξιότητα που όλοι μας κατέχουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Βίκυ Τσώκου
Βίκυ Τσώκου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.