Το kanten είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος παρασκευής δροσιστικών επιδορπίων καθώς περιέχει το φυτικό πηκτικό συστατικό άγαρ-άγαρ.

 

Το εν λόγω υλικό αξιοποείται στη Μακροβιοτική ως καταπραυντικό και θεραπευτικό του Στομάχου, καθώς αποφορτίζει την υπερβολή ενέργειας στον Στόμαχο είτε αυτή είναι φυσική (ακατάλληλες τροφές) ή ψυχοσυναισθηματική (στρες). Το άγαρ-άγαρ έχει μηδενική θερμιδική αξία και είναι πλούσιο σε σίδηρο, ιώδιο και ασβέστιο.

Υλικά

  • 1 λιτ. χυμός μήλου ή φρούτων του δάσους (βιολογικός χωρίς ζάχαρη)
  • 1 Κ σούπας αγάρ αγάρ (κοφτό)
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 2-3 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού
  • ¼ κ γλυκού κανέλα
  • 500 γρ. φράουλες (κομμένες σε φέτες)

Προπαρασκευή

  1. Σε ένα κατσαρολάκι χύνουμε το χυμό και διαλύουμε το αγάρ αγάρ
  2. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για να διαλυθεί σωστά το αγάρ αγάρ
  3. Προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού και ανακατεύουμε
  4. Προσθέτουμε την κανέλα
  5. Εν συνεχεία προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και τις βράζουμε για ένα μόνο λεπτό
  6. Δοκιμάζουμε και αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ
  7. Αφήνουμε να κρυώσει το ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πλήρως
  8. Το σερβίρουμε με φόρμα ζελέ, κουτάλα ή το ανακατεύουμε στο ραβδο-μπλέντερ και το σερβίρουμε με την υφή mousse
  9. Γαρνίρουμε με βατόμουρα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τo σεμινάριo: “Μακροβιοτική Online: Γυναικεία Υγεία”. Πραγματοποιείται το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 από τη Μαριάννα Χρυσικάκου και τη Λένα Ζάμπογλου στις Εφαρμογές Μακροβιοτικής Διατροφής:
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πηγή: wellday.gr

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή | Κρέμα μήλου (applesauce)

Newsletter εγγραφή

 

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας