Συνταγή | Κρέμα μήλου (applesauce)

0
722

Μία καθημερινή κρέμα με βάση του μήλο που μπορείτε να απολαύσετε ως spread ή topping σε κάθε γεύμα που θα προσθέσει στην ημέρα σας φυσική γλυκιά γεύση με ισορροπημένο γλυκαιμικό δείκτη και αγνές πρώτες ύλες:

  • με ψωμάκι ολικής στο ατμό και ταχίνι στο πρωινό
  • με το χυλό από νιφάδες δημητριακών, βρώμη, φαγόπυρο κ.ά
  • με ρυζογκοφρέτα για απογευματινό σνακ
  • με φυτικό γιαούρτι για επιδόρπιο

Υλικά

  • 2 μήλα κόκκινα (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
  • 2 μήλα Golden Smith ή Fuji (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
  • 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κ. γλυκού κανέλλα
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1-2 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού ή σφενδάμου (προαιρετικό)
Φωτογραφία: Λένα Ζάμπογλου

Προπαρασκευή

  • Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα κομματάκια των μήλων μαζί με το τζίντζερ
  • Όταν ζεσταθούν τα μήλα ρίχνουμε το αλάτι
  • Προσθέτουμε την κανέλλα και το λεμόνι
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, με καπάκι, για 30΄με 40′, ανάλογα με τα μήλα, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό από την κατσαρόλα
  • Λιώνουμε το μείγμα με press purée
  • Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε περισσότερο γλυκό προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε βαζάκι και το συντηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: wellday.gr

Διαβάστε ακόμη: Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Newsletter εγγραφή

 

Μαριάννα Χρυσικάκου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας