Μία καθημερινή κρέμα με βάση του μήλο που μπορείτε να απολαύσετε ως spread ή topping σε κάθε γεύμα που θα προσθέσει στην ημέρα σας φυσική γλυκιά γεύση με ισορροπημένο γλυκαιμικό δείκτη και αγνές πρώτες ύλες:
- με ψωμάκι ολικής στο ατμό και ταχίνι στο πρωινό
- με το χυλό από νιφάδες δημητριακών, βρώμη, φαγόπυρο κ.ά
- με ρυζογκοφρέτα για απογευματινό σνακ
- με φυτικό γιαούρτι για επιδόρπιο
Υλικά
- 2 μήλα κόκκινα (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
- 2 μήλα Golden Smith ή Fuji (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
- 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κ. γλυκού κανέλλα
- 1 μικρή πρέζα αλάτι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1-2 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού ή σφενδάμου (προαιρετικό)
Προπαρασκευή
- Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα κομματάκια των μήλων μαζί με το τζίντζερ
- Όταν ζεσταθούν τα μήλα ρίχνουμε το αλάτι
- Προσθέτουμε την κανέλλα και το λεμόνι
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, με καπάκι, για 30΄με 40′, ανάλογα με τα μήλα, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό από την κατσαρόλα
- Λιώνουμε το μείγμα με press purée
- Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε περισσότερο γλυκό προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε βαζάκι και το συντηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: wellday.gr
Διαβάστε ακόμη: Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Μαριάννα Χρυσικάκου (όλα τα άρθρα)
- Θεραπεύοντας μέσω της τροφής - 23/07/2024
- Ενδυναμώνοντας την Αρχέτυπη Θηλυκή Ενέργεια - 27/06/2023
- Πώς να προετοιμαστείτε για το Wesak – την ισχυρότερη Πανσέληνο του έτους - 04/05/2023