Συντονίσου με την ενέργεια της Αγάπης

0
61

Η αγάπη είναι πολλές φορές αυτή που δείχνει το δρόμο προς την αλλαγή σε ένα αδιέξοδο μιας σχέσης ή σε μια επώδυνη κατάσταση γιατί δεν είναι ωφέλιμο να πονάμε για κάτι που έχει ολοκληρωθεί.

 

Είσαι συνδεδεμένος με την ενέργεια της αγάπης ; Όχι δεν εννοώ αν αγαπάς τους κοντινούς σου ανθρώπους, τα παιδιά σου, τους γονείς κ.λπ. αυτό είναι φυσιολογικό, αγαπάμε πολλές φορές γιατί έτσι έχουμε μάθει από συνήθεια ή από ταύτιση.

Σκέψου όμως αν αγαπάς από συνήθεια ή γιατί πρέπει, δεν βιώνεις την αληθινή ουσία της που είναι το μοίρασμα και η παράδοση στην ενέργειάς της μέσα από αγνές σκέψεις, χωρίς προβολές, θέλω, μη και πρέπει.

Η αγνή ουσία της αγάπης είναι η ενότητα που κυριαρχεί στο σύμπαν, σε ένα άλλο κοσμικό πεδίο οι αρχές που διέπουν το συντονισμό και την αμφίδρομη υποστήριξη των ενεργειών για να συντηρηθεί η ολότητα έχουν το υπέροχο περίβλημα της αγάπης που κυριαρχεί πάνω απ’ όλους τους νομούς.

Είναι μια αγκαλιά που υποστηρίζει και κρατεί σε αρμονία το αέναο παιχνίδι της δημιουργίας γιατί αν δεν υπήρχε η αγάπη δεν θα ζούσαμε, δεν θα υπήρχε η ελπίδα και ο πόθος για την εξέλιξη.

Για να ανελιχθείς σε ένα ανώτερο κοσμικό επίπεδο συμπαντικής αφομοίωσης της γνώσης χρειάζεται να αποδεχθείς ότι είσαι αγάπη, να λιώσεις από αγάπη για να αναγεννηθείς.

Πως όμως συντονιζόμαστε με την ενέργεια της αγάπης καθώς στη καθημερινότητα οι υποχρεώσεις και οι δυσκολίες εγκλωβίζουν το νου και δεν αφήνουν τη καρδιά να εκδηλωθεί; Είναι και εύκολο και δύσκολο να συντονιστείς.

Το σημαντικό είναι να θέλεις να δώσεις αγάπη μέσα από την δράση γιατί στο σύστημα μας υπάρχει και η αδράνεια. Η ουδέτερη αυτή δύναμη που λέει είμαι σε στάση αναμονής και δεν κάνω τίποτα καθώς με προφυλάσσω για να μην χάσω ενέργεια, στο βάθος μπορεί να κρύβεται η άρνηση αλλά και η οκνηρία.

Η οκνηρία είναι το πιο συνηθισμένο ελάττωμα  που προκύπτει από αυτή τη στάση γιατί δεν παράγεις ενέργεια μέσα από τέτοιες συμπεριφορές στο βίο σου. Πολύ εύκολα μπορεί να οδηγηθείς στην απάθεια και τη σκληρότητα προς τους άλλους, θα την έχεις εκδηλώσει όμως πρώτα προς τα εσένα καθώς δεν σέβεσαι την υπέροχη δύναμη σου που χρειάζεται να την τιμάς και να την εξυψώνεις σε ανωτέρα δονητικά επίπεδα ποιοτήτων.

Η λύση δεν είναι περίπλοκη ούτε κάπου κρυμμένη γιατί δεν αφορά τους πολλούς. Ο λόγος είναι ενέργεια και η πρόθεση μας μπορεί να ανατρέψει και τα πιο μεγάλα εμπόδια. Είσαι έτοιμος/ή να βάλεις συνειδητά με πολύ απλό τρόπο την ενέργεια της αγάπης στη ζωή σου;

Μάθε να λες στην κάθε σου μέρα την λέξη σ’ αγαπώ. Σκέψου πόσες φορές στη μέρα τη λες στους αγαπημένους σου ανθρώπους, στα λουλούδια, στο σπίτι σου, στο χαμόγελο σου, για εσένα τον ίδιο, πόσο σε αγαπάς έμπρακτα και δηλώνεις στο συμπάν με το να λες με αγαπώ, μάλλον ελάχιστα….

Γιατί λοιπόν να θέλεις να είσαι συντονισμένος στη δύναμη της αγάπης αν δεν μπορείς να εκφράζεσαι με αυτό τον τόσο απλό τρόπο. Ζεις μέσα στην αγάπη όταν αποδέχεσαι ότι σε εξυψώνει και γεμίζει τα υπαρξιακά σου κενά με φως.

Μην περιμένεις το αύριο, το μετά, το θα δούμε, ξεκινά τώρα, συνδέσου με την καρδιά σου και στείλε φως, πες αμέτρητες φορές -σ’ αγαπώ –σ’ αγαπώ- σ’ αγαπώ σε ότι σε περιβάλλει, στον ουρανό, στη γη, στα πουλιά, στο παιδί σου,  στο χαμόγελο σου, συνδεδεμένος με την καρδιά σου αυτό είναι το μυστικό , αγαπώ, αγαπώ…

 

Newsletter εγγραφή

 

Senhar Stavros Brolias

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας