Της Ελευθερίας Μαντζώρου

Το thai massage είναι επώδυνο;

Το thai massage είναι ανώδυνο, εφόσον εφαρμοστεί σωστά. Ο σωστά εκπαιδευμένος θεραπευτής ποτέ δεν πιέζει το σώμα του δέκτη πέρα από τα όριά του, επειδή ξέρει ότι αυτό τελικά επιτείνει τον μυϊκό σπασμό.

Βέβαια, υπάρχει μια μορφή πόνου που είναι ευχάριστα ανεκτή, την οποία ο δέκτης εισπράττει σαν ευχάριστη, ωφέλιμη και ανακουφιστική (μπορούμε να πούμε ότι στην «κλίμακα πόνου» εντοπίζεται στο 6-7/10), και αυτή βρίσκεται κοντά στα όρια του δέκτη, τα οποία σεβόμαστε πάντα, και είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε, χάρη στην εκπαίδευσή μας.

Το thai massage εκτελείται με ρούχα; Και αν ναι, γιατί;

Το παραδοσιακό τάι μασάζ εκτελείται με ρούχα γιατί περιέχει πολλές ανατάξεις και λαβές, για τις οποίες είναι απαραίτητο ο θεραπευτής να έχει απολύτως στεγνό «κράτημα». Η στεγνότητα είναι απαραίτητη και για εν τω βάθει χειρισμούς, καθώς και για τεχνικές αποσυμπίεσης των μυϊκών ομάδων.

Αν πρόκειται να συνδυαστεί με θερμοθεραπεία, ο δέκτης θα πρέπει να φορά πολύ φαρδιά ρούχα, ώστε να γίνει σωστά η τοποθέτηση των πουγκιών κάτω από τα ενδύματά του.

Το thai massage εκτελείται στο δάπεδο;

Παραδοσιακά εκτελείται στο δάπεδο, επειδή για τις περισσότερες λαβές, ο θεραπευτής πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον δέκτη (κάτι που δεν συμβαίνει όταν ο δέκτης είναι ξαπλωμένος σε πάγκο μάλαξης). Επιπλέον, αυτό δίνει στον θεραπευτή την δυνατότητα να αξιοποιήσει πλήρως το κέντρο βάρος του σώματός του, και να διαχειριστεί με βέλτιστο τρόπο τους παράγοντες των ανθρωπομετρικών στοιχείων.

Ωστόσο, πολλές τεχνικές είναι εφικτό να εφαρμοστούν με παραλλαγές και σε πάγκο μασάζ. Αυτό καλείται Thai Table Massage ή Thai On The Table. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τις τεχνικές του από το βίντεο του άρθρου.

Τι είναι το thai oil massage;

Δεν πρόκειται για μια παραδοσιακή τεχνική, όπως το Ταϊλανδέζικο μασάζ. Ουσιαστικά, είναι ένας τύπος σουηδικής μάλαξης που ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε τουριστικές περιοχές της Ταϊλάνδης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Δυτικοί επισκέπτες της χώρας που αναζητούσαν την κλασική μάλαξη με έλαια. Δεν εμπεριέχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο εφαρμογής. Ανάλογα με την εκπαίδευση και τις προτιμήσεις του θεραπευτή, μπορεί να εμπεριέχει και στοιχεία του Thai Table Massage.

To Ταϊλανδέζικο Μασάζ περιέχει μεσημβρινούς;

Ναι, περιέχει εργασία στα sen – τους ενεργειακούς αγωγούς της Ταϊλανδικής ιατρικής. Αυτά δεν ταυτίζονται με τους γνωστούς Κινέζικους μεσημβρινούς – μάλιστα, φέρουν περισσότερες ομοιότητες με τα νάντι της Αγιουρβέδα. Χρησιμοποιούνται 10 βασικοί αγωγοί (sip sen). Ο θεραπευτής θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί πλήρως σε αυτούς τους μεσημβρινούς, και όχι απλώς να τους ξέρει ως «γραμμή 1» και «γραμμή 2».

To Ταϊλανδέζικο Μασάζ περιέχει πάντα θερμοθεραπεία με πουγκιά;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται. Η θερμοθεραπεία χαρίζει άμεση ευεξία και ηρεμία, ενώ απομακρύνει ταχύτερα τον μυϊκό σπασμό.

Οι τεχνικές του Thai Massage συνδυάζονται με άλλα είδη μάλαξης;

Φυσικά. Μάλιστα, συνιστώνται σχεδόν σε όλα τα είδη μασάζ, αφού αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητά τους.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία thai massage;

Μπορεί να διαρκέσει από 30’ έως 90’. Προσωπικά, δεν συνιστώ να παρατείνεται πέρα από αυτό το όριο, γιατί μετά γίνεται κουραστικό τόσο για τον θεραπευτή, όσο και για τον δέκτη.

Θα χαλαρώσω με το thai massage;

Χάρη στην τεράστια γκάμα των τεχνικών, ο θεραπευτής μπορεί να προσφέρει ένα δυναμικό μασάζ με πολλές διατάσεις και ανατάξεις, ή ένα πολύ ήπιο, χωρίς άρσεις και έλξεις (π.χ. σε ένα άτομο με περιορισμένη κινητικότητα). Επειδή όλες οι τεχνικές εκτελούνται σε αργό ρυθμό, είναι εγγυημένο ότι θα επιφέρουν ευεξία και γαλήνη.

Ακόμα και αν εφαρμοστούν πολλές διατάσεις, το άτομο θα αισθάνεται την ψυχική αρμονία που χαρίζει η άσκηση της γιόγκα (άλλωστε, πολλές από αυτές τις διατάσεις αποτελούν παθητική εφαρμογή των asana της γιόγκα).

Ειδικά αν εφαρμοστεί και θερμοθεραπεία, η ευεξία θα είναι ασύγκριτη! Ελπίζω να σας έλυσα τις απορίες με αυτό το thai massage FAQ!

Πηγή: Flow – Wellness & Training

FLOW

Είμαστε μια μικρή ομάδα που αγαπάει την ευεξία, τη γνώση και τον φυσικό τρόπο ζωής. Στεγαζόμαστε σε μια ήσυχη μονοκατοικία με κήπο.
Πιστεύουμε ότι όλοι καλούμαστε να φροντίζουμε το σώμα μας και να μεριμνούμε για την ευεξία μας. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να κάνετε μια στάση σε εμάς.
Σε εμάς θα βρείτε σεμινάρια μάλαξης από κορυφαίους επαγγελματίες, μαθήματα Yoga & Pilates, και εναλλακτικές θεραπείες υψηλού επιπέδου, όλα σε προσιτές τιμές.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Flow Wellness & Training

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.