Για πολλούς ανθρώπους, είναι οδυνηρό να τελειώνει μια σχέση. Ακόμη και όταν η σχέση είναι δυσλειτουργική και μας πληγώνει, αρνούμαστε να αφήσουμε την αίσθηση του οικείου που μας προσφέρει.

 

Φοβόμαστε τη μοναξιά. Φοβόμαστε πως κανείς δεν θα βρεθεί να μας αγαπήσει ξανά. Νιώθουμε πως οι μήνες, τα χρόνια που αφιερώσαμε, πήγαν χαμένα.

Τίποτα δεν χάνεται. Τα μαθήματα από μια σχέση είναι πάντα πολύτιμα. Μπορούμε να εντοπίσουμε ποια ήταν τα λάθη, ώστε να μην τα επαναλάβουμε την επόμενη φορά.

Να κρατήσουμε όσα κάναμε σωστά και να τα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο.

 

Είναι σημαντικό, πριν ξαναμπούμε σε μια νέα σχέση ή πριν δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη παλιά, να είμαστε απόλυτα συνειδητοί. Να ξέρουμε τι θέλουμε.

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά.

Η σχέση είναι σαν μια ζυγαριά. Χρειάζεται συνέχεια να αφαιρούμε και να προσθέτουμε, ώστε να υπάρχει ισορροπία.

 

Το πιο σπουδαίο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, είναι να τον απαλλάξουμε από φόβους (μοναξιάς, εγκατάλειψης, εξαπάτησης, δέσμευσης).

Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να τον αποδεχθούμε ως μοναδικό και υπέροχο, για να μπορέσει και ο άλλος να μας δει ως μοναδικούς και υπέροχους.

Έτσι, εξασφαλίζουμε ότι θα έλξουμε  τη πιο συμβατή συντροφική ψυχή για εμάς.

Έναν άνθρωπο που θα έχουμε λίγες συγκρούσεις και πολύ περισσότερα κοινά.

Τα παρακάτω 3 κλειδιά θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι θέλουμε, σε ένα πιο βαθύ επίπεδο.

Να γίνουμε απόλυτα σαφής στο Σύμπαν, ώστε «η παραγγελία μας» να υλοποιηθεί άμεσα.

 

Τα 3 κλειδιά για μια μακροχρόνια και υγιή σχέση

 

1.ΤΙ ΘΕΛΩ

Πάρε χαρτί και μολύβι και κάνε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά, ιδιότητες, αξίες που θέλεις να έχει ό σύντροφος σου, σε υλικό, πνευματικό, φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη να εκφραστεί. Αν θες ο σύντροφος σου να είναι αστροναύτης, γράψτο. Η φαντασία είναι ότι πιο πραγματικό υπάρχει, μην το ξεχνάς!

 

2. ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ

Τώρα που έγραψες αυτά που θες, είναι καιρός να αναφέρεις όσα ΔΕΝ θες! Επίσης χρειάζεται να γράψεις όλα εκείνα τα οποία για σένα, είναι απαράδεχτα, άσχημα ή παράλογα. Να είσαι και εδώ όσο πιο σαφής μπορείς. Αν σε ενοχλεί το τσιγάρο, δεν θα αισθάνεσαι καλά με ένα σύντροφο που καπνίζει.

Αν σου αρέσει να περνάς τα Σαββατοκύριακα κάνοντας ορειβασία και ο σύντροφος σου δεν αποχωρίζεται το καναπέ και τη τηλεόραση, ίσως είναι καλό να το ξανασκεφτείς. Είναι ωραίο το ζευγάρι να μοιράζεται εκτός από τις υποχρεώσεις και κοινά ενδιαφέροντα.

 

3. ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ

Η σχέση πάντα σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου. Να βελτιωθείς και να εξελιχθείς. Να σε θαυμάζεις και να λαμβάνεις το θαυμασμό του συντρόφου σου. Είναι μια από τις πιο σημαντικές εργασίες που μπορείς να κάνεις. Γράψε σε ποιον θες να εξελιχθείς για να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.

π.χ. : θέλω να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο μου, να πάρω προαγωγή ή να μάθω να μαγειρεύω.

Η Αγάπη, είναι πάντα προωθητική και συμβάλει στην εξέλιξη μας. Η στασιμότητα θα σκοτώσει και τον πιο συγκλονιστικό έρωτα.

 

Είναι σημαντικό να γράψουμε τα 3 κλειδιά και όχι απλά να τα σκεφτούμε.

Όταν γράφουμε, επιτρέπουμε να αναδυθούν από το υποσυνείδητο νου, σημαντικές πληροφορίες.

 

Η σκέψη της ημέρας:

Αγαπώντας τον εαυτό μας πραγματικά, ο άλλος δεν έχει παρά να μας αγαπήσει ολοκληρωτικά.
Μαρία Αναστασιάδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας