Της Έλενας Έρα

Οταν οι ανθρώπινες κεραίες μας είναι στραμμένες στην ανθρώπινη εμπειρία, είναι φυσικό να νιώθουμε ποικίλα συναισθήματα, ανάλογα με τις επιδράσεις των εμπειριών πάνω μας. Άγχος, στεναχώρια, προσδοκία, ελπίδα, στόχοι, κατάθλιψη… είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που νιώθουμε ως άνθρωποι και τα οποία καταφέρνουν να μας αποσπούν από το να μπορούμε να έχουμε μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.

Εσφαλμένα νομίζουμε πως θα πρέπει να λύσουμε πρώτα όλα αυτά τα θέματα πριν βάλουμε μια τάξη την ζωή μας ή τις σκέψεις μας ή να αλλάξουμε τον εαυτό μας ή να ασχοληθούμε με την πνευματική μας αφύπνιση, πριν εργαστούμε για να ηρεμήσει ο νους και να αδειάσει. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν μπορούμε να καταπιέσουμε το νου μας ούτε να αποφύγουμε τις σκέψεις του και ούτε μπορούμε να εξελιχθούμε πνευματικά αν δεν περάσουμε μέσα από το περιεχόμενό του, να το γνωρίσουμε καλά και στο τέλος να τον εξελίξουμε. Τότε θα έρθει η ηρεμία και η γαλήνη.

Μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν τέσσερα στάδια εξέλιξης του νου:

1ο στάδιο: Μαθαίνουμε να παρατηρούμε όλα όσα αναδύονται στον νου όπως είναι οι σκέψεις, τα συναισθήματα, το άγχος, οι διάφορες εικόνες του παρελθόντος, οι ανησυχίες, τα όνειρα, οι στόχοι κτλ.

2ο στάδιο: Δίνουμε πληροφόρηση στο νου που αφορά την εξέλιξή του, εξακολουθώντας όμως να παρατηρούμε όλα όσα φέρνει στην επιφάνεια. Εδώ ξεκινάμε να μετουσιώνουμε το νου σε ένα πνευματικό εργαλείο. Όσο πιο εστιασμένη είναι η πληροφόρηση που λαμβάνουμε ως προς την πνευματική μας εξέλιξη, τόσο πιο γρήγορα θα περάσουμε στο στάδιο 3. Η μετάβαση αυτή γίνεται αβίαστα και φυσικά… σχεδόν ούτε που το καταλαβαίνουμε.

3ο στάδιο: Αρχίζουμε να εφαρμόζουμε την πληροφόρηση με την οποία γεμίζουμε το νου μας προκειμένου να εξελιχθεί ως ένα πνευματικό εργαλείο. Η γνώση σε συνδυασμό με την παρατήρηση, μας βοηθάνε να μην ταυτιζόμαστε με όλα όσα παρατηρούμε. Παραιτούμαστε από στόχους και προσπάθειες και ακολουθούμε την εσώτερη αίσθηση κατεύθυνσης που αναδύει νέα δυναμικά στη ζωή μας. Η αντίληψή μας οξύνεται και ενεργοποιείται η κρυστάλλινη διόραση. Σε αυτό το στάδιο μένουμε αρκετό καιρό μετουσιώνοντας τον εαυτό μας μέσα από διάφορα στάδια. Η ανάγκη να μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα γύρω από την πνευματική μας εξέλιξη, μας ωθεί να δημιουργήσουμε έναν χώρο σιωπής στην ζωή μας. Η εσωτερική μας σιωπή είναι το εργαστήρι μας όπου εκεί μαθαίνουμε να κατανοούμε όλα όσα παρατηρούμε και σταδιακά να εδραιώσουμε μέσα μας την πεποίθηση του απεριόριστου Όντος που είμαστε. Σποραδικά αρχίζουμε να έχουμε επαφή με τον Κοσμικό Νου και να ανοιγόμαστε σε ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων. Η αφοσίωση του να ξυπνήσουμε εντελώς από την λήθη της ανθρώπινης εμπειρίας, μας οδηγεί στο επόμενο στάδιο.

4ο στάδιο: Ο νους μας αδειάζει από όλα όσα μας έφεραν ως εδώ και εδραιώνουμε μία μόνιμη σύνδεση με τον Κοσμικό Νου, ενώ εξακολουθούμε να ζούμε την ζωή και να κάνουμε τις δραστηριότητές μας. Εξωτερικά δεν έχουν αλλάξει πολλά εκτός από το γεγονός ότι μας διακατέχει μια γαλήνη και ηρεμία σε κάθε τι που κάνουμε. Έχοντας εδραιωθεί στην υπέρτατη Πραγματικότητα, μπορούμε να διακρίνουμε την ευλογία σε κάθε γεγονός και το μόνο αίσθημα που υπάρχει μέσα μας είναι η ανιδιοτελή αγάπη για τα πάντα. Όλα όσα χρειαζόμαστε έρχονται αβίαστα και φροντισμένα κι αν κι εξακολουθούμε να έχουμε προκλήσεις της ανθρώπινης εμπειρίας, τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την γαλήνη που νιώθουμε. Σε αυτό το στάδιο ο άνθρωπος έχει πραγματωθεί, έχει δηλαδή ταυτιστεί απόλυτα με τον Δημιουργό του ενώ βρίσκεται στο φυσικό του σώμα. Τότε, ο σκοπός για τον οποίο έχει ενσαρκωθεί τόσες χιλιάδες φορές σε όλες τις διαστάσεις και τους κόσμους, έχει επιτευχθεί.

Το 4ο στάδιο αυτό έχουν την δυνατότητα να το κατακτήσουν όλοι οι άνθρωποι αλλά λίγοι είναι εκείνοι που επιθυμούν να αφιερώσουν την ζωή τους προς αυτή την κατεύθυνση και να δείξουν πνευματικό ζήλο. Όποιο κι αν είναι το κάλεσμά σας, να το τιμήσετε. Όλα τα στάδια της εξέλιξης του νου είναι γεμάτα δώρα και κανένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο… είναι απλά διαφορετικό. Κάθε φορά που κάνετε ένα βήμα, να ξέρετε πως σας αποκαλύπτεται ακόμη ένα κομμάτι του ορίζοντα… μέχρι να ανακαλύψετε πως ορίζοντας δεν υπάρχει αλλά ένας αέναος κύκλος που επιτέλους ολοκληρώσατε μέσα από χιλιάδες ενσαρκώσεις και μαθήματα.

Με αγάπη,
Έλενα Έρα

Πηγή: https://elenaera.com/gr

Έλενα Έρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας