Κάθε δώρο είναι ένα δώρο χαράς πριν απ’ όλα. Ασχέτως του τι είναι το ίδιο το δώρο, το πρώτο δώρο που παίρνουμε είναι η χαρά που νιώθουμε όταν κάποιος μας απλώσει το χέρι με την τσάντα του δώρου του. Μόνο η κίνηση είναι αρκετή, χωρίς καν να έχουμε δει το δώρο, για να γεμίσει χαρά ο εαυτός μας. Αυτό είναι το αόρατο δώρο, που παίρνουμε πρώτο, πριν το υλικό δώρο.

 

Αυτό το αόρατο δώρο όμως είναι το πιο σημαντικό. Πιο σημαντικό από το ορατό που θα δούμε όταν ανοίξουμε τη συσκευασία. Το «αόρατο» δώρο είναι πάντα πιο μεγάλης αξίας, επειδή το αόρατο δώρο είναι αυτό που αλλάζει τη ζωή μας.

Ας εξηγήσω, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν εννοώ ότι το υλικό δώρο δεν είναι σημαντικό. Προφανώς! Ένα εξαιρετικό δώρο, ένα καλαίσθητο δώρο, ένα ξεχωριστό δώρο, έχει την αναμφισβήτητη αξία του. Όμως θα επιμείνω ότι το «αόρατο» μέρος του δώρου, το πρώτο δώρο, είναι μεγαλύτερης αξίας γιατί μέσα σε μία στιγμή:

– Ανοίγει τη καρδιά μας
– Γεμίζει με χαρά την ύπαρξή μας
– Ησυχάζει το μυαλό μας
– Μας λέει ότι αγαπιόμαστε από κάποιον άλλο
– Μας λέει ότι ο άλλος ήθελε να δώσει χαρά

Αυτά τα λέει απευθείας μέσα μας. Δεν περνούν καν από τη λογική επεξεργασία που θα περάσει το υλικό δώρο που θ’ ακολουθήσει. Και αυτά είναι μόνο σε πρώτη ανάγνωση.

Αν βάλουμε τα γιαλιά της ψυχής και κοιτάξουμε την ίδια σκηνή -που κάποιος απλώνει τη τσάντα με το δώρο του προς εμάς- θα δούμε και πολλά άλλα, που κρυφά συνέβησαν μέσα του και μέσα μας εκείνη την ώρα.

Κάποια απ’ αυτά είναι ότι οι καρδιές μας ένωσαν τις ροές τους εκείνη τη στιγμή (πριν ανοίξουμε το δώρο), γέμισε το εσωτερικό μας αισιοδοξία για τη ζωή, νιώσαμε το όλον μας ξανά, κάτι «φώτισε» μέσα μας. ο χρόνος σταμάτησε στη στιγμή, και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης!

Τώρα φανταστείτε ότι αυτό το δώρο σας το έκανε κάποιος από τον οποίο δεν το περιμένατε, επειδή δεν είστε «κολλητοί». Φανταστείτε ότι εσείς ήσασταν σε μία περίοδο απαισιοδοξίας, όπου δεν βλέπατε φως στον ορίζοντα.

Αυτό το πρώτο δώρο της χαράς σάς έχει ήδη δώσει όλα όσα αλήθεια χρειαζόσασταν για να ξαναδείτε το φως. Σας έδωσε ανάσα ζωής, έφερε οξυγόνο στην ψυχή, και είπε με τον δικό του αόρατο τρόπο ότι η ζωή σας έχει αξία, ότι ο εαυτός σας είναι ορατός για έναν άλλον που εσείς δεν το είχατε καν φανταστεί.

Αυτό λοιπόν το δώρο άλλαξε όλη τη ροή του βαθύτερου ψυχισμού σας και αυτό είναι το πραγματικό δώρο που πήρατε! Και είναι πραγματικό δώρο επειδή ο άλλος το έδωσε χωρίς αντάλλαγμα. Το έδωσε χωρίς να το συνειδητοποιεί ο ίδιος. Και γι’ αυτό ακριβώς έχει το αόρατο δώρο του τη δύναμη ν’ αλλάξει τη ροή της ζωτικής ενέργειας του δικού σας εαυτού.

Γι’ αυτά τα δώρα θέλω να μιλήσουμε, και αυτά τα δώρα θέλω να γνωρίσουμε στο «Πόλις», στις 11 Δεκεμβρίου. Τα δώρα που αλλάζουν τη ζωή μας και εμάς, εάν μας γίνουν συνειδητά.

Με σκέψεις αγάπης,
Χαριτίνη

Newsletter εγγραφή

 

Χαριτίνη Χριστάκου

Η Χαριτίνη Χριστάκου είναι μητέρα 2 παιδιών, πνευματική δασκάλα, συγγραφέας, και ομιλήτρια από το 1998, καθώς και Channeler εδώ και 17 χρόνια. Διδάσκει εδώ και 20 χρόνια πάνω στην ανθρώπινη ενδυνάμωση και σε ποικίλα πνευματικά ζητήματα, και έχει κάνει πάνω από 7.500 προσωπικές συνεδρίες καθοδήγησης.

Κατά την πολύχρονη πορεία της στην πνευματικότητα έχει έρθει σε επαφή με ποικίλες μορφές θεραπειών (όπως το Reiki, το EΜF, η Aurasoma) που όλες εμπλούτισαν τον δικό της δρόμο που είναι η Πνευματική Καθοδήγηση και διδασκαλία για έναν τρόπο ζωής που τιμά την ψυχή και επομένως τον άνθρωπο.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Χαριτίνης Χριστάκου
Χαριτίνη Χριστάκου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας