«Τα καλά νέα για τον πλανήτη μας» είναι το νέο mini-αφιέρωμα της Όμορφης Ζωής για τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές εξελίξεις. Κάθε τέλος του μήνα προβάλλουμε τα σημαντικότερα νέα από όλον τον κόσμο σχετικά με την οικολογία, την κλιματική αλλαγή, την καλλιέργεια, αλλά και οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη αφορά άμεσα το περιβάλλον. Επικεντρωνόμαστε στις σημαντικότερες θετικές περιβαλλοντικές εξελίξεις και σας προτρέπουμε να αναζητήσετε περισσότερα θετικά νέα για τον πλανήτη μας.

9 Οκτωβρίου: Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ (World Food Programme) κερδίζει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κερδίζει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ «για τις προσπάθειές του στην αντιμετώπιση της πείνας, τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών για την επίτευξη ειρήνης σε μαχόμενες περιοχές και για τη λειτουργία του ως κινητήρια δύναμη στις προσπάθειες να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση της πείνας ως όπλο πολέμου και συγκρούσεων». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει τροφή σε, κατά προσέγγιση, 90 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, από τα οποία 58 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.nobelprize.org

25 Οκτωβρίου: Η ΕΕ υπογράφει 10ετές πλάνο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Οι υπουργοί περιβάλλοντος των χωρών-μελών της ΕΕ υποστήριξαν τη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα 2030 (Biodiversity Strategy 2030), η οποία εκθέτει το νέο δεκαετές σχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης της βιοποικιλότητας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα συνεκτικό δίκτυο ορθά διαχειριζόμενων προστατευόμενων περιοχών και να προστατευθεί τουλάχιστον το 30% της χερσαίας έκτασης και το 30% της θαλάσσιας περιοχής της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.ec.europa.eu

25 Οκτωβρίου: Η Ιαπωνία υποσχέθηκε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε πως η Ιαπωνία σχεδιάζει να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050. «Η απόκριση στην κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί, πλέον, εμπόδιο της οικονομικής ανάπτυξης», σημείωσε ο Σούγκα. Η αλλαγή πολιτικής συμβαδίζει με το σχέδιο της ΕΕ η οποία έθεσε ανάλογο στόχο πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.theguardian.com

25 Οκτωβρίου: Ανίχνευση πόσιμου νερού στη Σελήνη.

Τα τελευταία νέα του μήνα έρχονται από το δορυφόρο του πλανήτη μας, τη Σελήνη, όπου, όπως ανακοινώθηκε από τη NASA, ανιχνεύθηκαν μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού στη φωτεινή (ορατή) πλευρά της Σελήνης. Αυτή η ανακάλυψη έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για τις μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι αφού υπάρχει, πλέον, η προοπτική δημιουργίας μιας βιώσιμης σεληνιακής βάσης νερού η οποία θα συλλέγει τους πόρους από τη Σελήνη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.nasa.gov

Μαίρη Μαρινοπούλου

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας