Τα οφέλη του μασάζ στη σχέση του ζευγαριού

0
652

Της Κατερίνας Σταθοπούλου

Ένα πράγμα που μπορώ να πω με βεβαιότητα μετά από τόση επαγγελματική αλλά και προσωπική εμπειρία είναι ότι όλοι όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα  απολαύσουμε και θα εκτιμήσουμε δεόντως  ένα καλό μασάζ.   Έχω γράψει πολλά άρθρα στο παρελθόν για όλα τα οφέλη του μασάζ στην την υγεία,  αυτή τη φορά, όμως, θα  ήθελα να διερευνήσω μια άλλη πτυχή του: τα οφέλη του μασάζ στη σχέση του ζευγαριού. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να μάθετε πώς  ένα μασάζ για ζευγάρι θα μπορούσε να βοηθήσει την αγάπη σας, όχι μόνο σωματικά, αλλά και συναισθηματικά.

Ένα μασάζ βοηθά στην επανασύνδεση των ζευγαριών

To  μασάζ μεταξύ των ζευγαριών μπορεί να έχει βαθιές και μακροχρόνιες συνέπειες για τη σχέση και την ποιότητα της σύνδεσής με τον άλλο. Μπορεί να λειτουργήσει θετικά ως προς τη βαθύτερη οικειότητα, να δημιουργήσει ισχυρότερη εμπιστοσύνη, ακόμη και να αναβιώσει τη σχέση.

Συχνά, τα ζευγάρια είναι απασχολημένα και αδυνατούν να βρουν λίγο χρόνο για τη σχέση τους χωρίς να ανησυχούν για τις καθημερινές εκκρεμότητες ή την κοινή ρουτίνα.  Στο χώρο του μασάζ δεν υπάρχει χώρος για το δάνειο, τα παιδιά, ή την εργασία. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, οι άνθρωποι σχεδόν ενστικτωδώς στρέφουν την προσοχή τους στην παρούσα στιγμή. Αυτή η πρακτική, του να συμμετέχουν πλήρως σε μια δραστηριότητα μαζί,  βοηθά τα ζευγάρια να επανασυνδεθούν, και με λίγη προσπάθεια, μπορούν να έρθουν στο ίδιο επίπεδο επίγνωσης και ευαισθητοποίησης και στο χρόνο τους εκτός.

Το μασάζ αυξάνει το συναίσθημα της αγάπης

Κάντε το μασάζ σας μια πλήρη εμπειρία ρομαντισμού. Προγραμματίστε το ραντεβού σας μετά  από μια σκληρή εβδομάδα στην εργασία.

Το μασάζ συμβάλλει στην απελευθέρωση πολλών ορμονών, οι οποίες ενισχύουν τα αισθήματα οικειότητας και τρυφερότητας. Πιο συγκεκριμένα, η αφή αυξάνει την ωκυτοκίνη (γνωστή και ως ορμόνη της αγκαλιάς), καθώς και τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη. Έτσι, τo μασάζ του ζευγαριού λειτουργεί λίγο πολύ σαν ένα επιστημονικό φίλτρο αγάπης.

Ένα μασάζ χαλαρώνει όλους τους μύες του σώματος, η οποίοι, με τη σειρά τους, χαλαρώνουν το μυαλό: αυτό σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος όταν είστε με το σύντροφό σας σε συναισθηματικό και σεξουαλικό επίπεδο

Το μασάζ ενθαρρύνει την επαφή

Έχουμε παρατηρήσει ότι στα ζευγάρια στα οποία και οι δύο σύντροφοι βρίσκουν την ιδέα ενδιαφέρουσα, μια κοινή συνεδρία μασάζ μπορεί να ανοίξει μια μεγάλη διαδρομή προς  μια κοινή ατέλειωτη περιπέτεια.

Όταν κάνετε καινούρια πράγματα μαζί, ανανεώνετε τη σχέση σας και ενδυναμώνετε τον έρωτά σας.

Προγραμματίστε εβδομαδιαία μια κοινή συνεδρία μασάζ σαν να είναι το μυστικό σας ραντεβού.

Αναπνεύστε! Συνδεθείτε! Αγαπήστε!

Κατερίνα Σταθοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας