η

Στοργική Καλοσύνη είναι ένας διαλογισμός που επικεντρώνεται στη συμπόνια, στην καλοσύνη, στην καλή θέληση και στην αγάπη προς τον εαυτό και τους άλλους.

Ασκείται πια ευρέως σε πολλούς πολιτισμούς και είναι το επίκεντρο εκτεταμένης έρευνας από κοινωνικούς επιστήμονες.

Γιατί είναι καλή η πρακτική της;

Η Στοργική Καλοσύνη (ΣΚ) έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα να βελτιώνει την ευημερία μεταβάλλοντας τον εγκέφαλο, την καρδιά και την προοπτική κάποιου για τη ζωή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά αξιόλογα ευρήματα:

  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ βελτιώνει τις κοινωνικές μας συνδέσεις αλλάζοντας τον εγκέφαλο (κυριολεκτικά τη δομή του). Πιο συγκεκριμένα, επηρεάζονται τα τμήματα του νησιωτικού φλοιού και της κροταφικής βρεγματικής σύνδεσης, τμήματα τα οποία είναι υπεύθυνα για την ικανότητά μας στην ενσυναίσθηση.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ μπορεί να βελτιώσει τον παρασιτικό τόνο στο πνευμονογαστρικό νεύρο-μια φυσιολογική μέτρηση της ανθεκτικότητας και της ευημερίας.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ αυξάνει τη φαιά ουσία στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη συναισθηματική αυτορρύθμιση.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ μπορεί να μειώσει τον χρόνιο πόνο.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ ενισχύει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, όπως η χαρά, ευγνωμοσύνη, ικανοποίηση, υπερηφάνεια, ενδιαφέρον, ελπίδα, διασκέδαση και δέος.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διαταραχή του μετατραυματικού στρες.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ μπορεί να έχει άμεση επίδραση χαλάρωσης στο σώμα.
  • Έρευνα δείχνει ότι η ΣΚ οδηγεί τους ανθρώπους να βοηθούν άλλους πιο εύκολα.

Η πρακτική στη Στοργική Καλοσύνη είναι σημαντική τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Καθώς αλλάζουμε τον δικό μας εσωτερικό συναισθηματικό κόσμο με τη συμπόνια, την καλοσύνη, την καλή θέληση και την αγάπη, ο εξωτερικός μας κόσμος αρχίζει να ανθίζει και να ομορφαίνει ακόμα περισσότερο.

 

Newsletter εγγραφή

 

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας