Τα Ωμοφαγικά Μελομακάρονα της Φλώρας
Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε τα γλυκά της εποχής, τιμώντας τις παραδόσεις μας. Η παρακάτω συνταγή είναι μια πρόταση για όσους ακολουθούν μια ωμοφαγική διατροφή, μα και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια εναλλακτική του αγαπημένου μας γλυκού, που είναι πιο ελαφριά, πιο υγιεινή και παράλληλα θρεπτική!
Υλικά
- 1/4 φλ. σιρόπι αγάβης ή μισό φλ. ζάχαρη καρύδας ή στέβια γκρανουλέ
- 3 φλ. καρύδια καλής ποιότητας
- 1/4 φλ. λάδι καρύδας (όχι περισσότερο γιατί θα λασπώσουν (Virgin Coconut oil) σε μπαιν μαρί λιωμένο
- 30γρ. βούτυρο κακάο επίσης σε μπαιν μαρί λιωμένο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένα κανελογαρύφαλλα και λίγο σιρόπι σφενδάμου για γαρνιτούρα
Παρασκευή
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε μπαιν μαρί χλιαρού νερού (όχι καυτό)
Τρίβουμε τα καρύδια στο multi
Ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά εκτός από το 1/2 κουταλιά κανελo-γαρύφαλλα
και το 1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια.
Τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να γίνουν μια ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα καλό είναι να τα τοποθετήσετε επάνω σε χαρτάκια
διότι είναι μαλακά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξουν.
Ανακατεύουμε τα χοντροκομμένα καρύδια με τα κανελλο-γαρύφαλλα που μας
περίσσεψαν.
Ρίχνουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου επάνω από τα μελομακάρονα και πασπαλίζουμε με τα
χοντροκομμένα καρύδια.
Βγαίνουν περίπου 12 μελομακάρονα.
Της Φλώρας Παπαδοπούλου
Πηγή : omofagia.gr