Τα Περιοριστικά Όρια του Συνειδητού Δημιουργού

0
61

Της Βικτώριας Καρυπίδου

Και ένα άλλο θέμα, που πολλοί από τους εργάτες του φωτός, δημιουργούς, masters, ανθρώπους αγγέλους –όπως θέλετε πείτε το– αντιμετωπίζουν είναι η διεκδίκηση του προσωπικού τους χρόνου από την οικογένειά τους ή από την σχέση τους. Διεκδικείστε τον χρόνο που χρειάζεστε για την δική σας εναρμόνιση, για την δική σας ευθυγράμμιση, για την δική σας σύνδεση. Διεκδικείστε, βγείτε από το κουτί σας, φύγετε από το σκεπτικό τού ότι πρέπει πρώτα να κάνω όλα τα άλλα και μετά να αφήσω τον εαυτό μου τελευταίο.

Εάν είσαστε από εκείνους που έχουν και αντιμετωπίζουν πολύ περιοριστικά όρια στο θέμα της οικονομικής ευημερίας και έχετε απορροφήσει πλήρως όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει στον εξωτερικό κόσμο στην Ελλάδα –που λένε για την κρίση και όλα αυτά– και αυτό μάλλον σας επηρεάζει, βγείτε απ’ αυτό το κουτί. Μπείτε σ’ ένα κατάστημα, μπείτε σ’ ένα κοσμηματοπωλείο που έχετε περάσει αρκετές φορές και σας φαίνονται εκεί τα πράγματα πολύ ακριβά, αλλά μπείτε μέσα σαν ένας δημιουργός, ο οποίος ζει σε απόλυτη οικονομική ευημερία και ξέρει ότι του αξίζουν τα πάντα και ότι ό,τι και αν θέλει μπορεί να το αποκτήσει, είτε είστε γυναίκα, είτε είστε άντρας. Βγάλτε τον εαυτό σας, είναι σαν να βγαίνετε γυμνός, πηγαίνετε εκεί, φερθείτε σαν να έχετε ήδη όλα αυτά που χρειάζεστε για να αγοράσετε ένα διαμάντι, ένα ακριβό ρολόι, ένα δαχτυλίδι, οτιδήποτε.

Να σας εξηγήσω πώς δουλεύει αυτός ο μηχανισμός. Μ’ αυτή την κίνηση βασικά φέρνετε νέο πρότυπο, νέο μοντέλο πεποίθησης πάνω στο παλιό –είπαμε δεν το αλλάζουμε, φέρνουμε νέο μοντέλο–, σύμφωνα με το οποίο βεβαίως και μου αξίζει και ξέρω ότι μπορώ να έχω τα πάντα. Ξέρω ότι η πολυτέλεια δεν είναι ξέχωρη από εμένα, δεν είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να δουλέψω για να το αποκτήσω. Είναι η φυσική εξέλιξη, είναι η φυσική μου κατάσταση. Η ευημερία σε όλους τους τομείς είναι η φυσική μου κατάσταση.

Αυτό λοιπόν που θα αρχίζει να γίνεται με το ένα σας βήμα, είναι σαν να ανοίγετε ένα άλλο επίπεδο όρασης, στο οποίο πραγματικά αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι δεν έχει αξία το ίδιο το πράγμα, το δαχτυλίδι, το διαμάντι, έχει αξία το ότι εσείς συντονίζεστε με μία διαφορετική συχνότητα συνειδητότητας, η οποία ευημερεί και επιτρέπει στο πεδίο της τα πάντα. Μια ακριβή βίλλα, ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα ακριβό δαχτυλίδι, ένα ωραίο ποιοτικό κουστούμι και όλα αυτά είναι σαν μια φυσική προέκταση του εαυτού σας. Δεν είναι κάτι το διαφορετικό, είναι το δικό σας επίπεδο βίωσης πια, είναι αυτό που επιτρέπετε στη ζωή σας να έχετε. Οπότε δείτε πώς θα το παίξετε. Και με το που θα το κάνετε και θα πείτε ότι αναλαμβάνω την ευθύνη, βάλτε 2-3 παραδείγματα που θα το αποδείξουν, κάντε δηλαδή τον λόγο σας πράξη.

Θυμάμαι ότι όταν άρχισα να δουλεύω με τον εαυτό μου και έσπαγα τα όρια των περιοριστικών μου πεποιθήσεων με τις ασκήσεις που διδάσκω στην «Τέχνη της Δημιουργίας», άρχισαν να έρχονται ιδέες και άνθρωποι στη ζωή μου, οι οποίοι με τις ιδέες τους, με τις προτάσεις τους, με τα έργα τους και με τον τρόπο που μιλούσαμε, με προκαλούσαν για κάτι καινούργιο, το οποίο ήταν πέρα για πέρα έξω απ’ αυτό που είχα μάθει μέχρι τότε. Και μου έλεγαν, μα εγώ βλέπω ότι εσύ μπορείς να το κάνεις, εσύ γιατί δεν το βλέπεις; Και έλεγα εντάξει, δεν λέω ότι εγώ δεν το βλέπω, απλά νομίζω ότι είναι κάτι εντελώς καινούργιο και δεν το έχω ξανακάνει.

Όταν λοιπόν εγώ μέσα μου είπα πως έχω εκδηλώσει την δέσμευσή μου απέναντι στη Βικτώρια, στον εαυτό μου, ότι θα με κάνω ευτυχισμένη και ότι θα βιώνω χαρές, ευτυχία, αγάπη σε όλους τους τομείς της ζωής μου, δέχθηκα να το κάνω. Νιώθω ότι είναι το επόμενο βήμα για να με πάει παρακάτω, για να μου ανοιχτούν καινούργιοι ορίζοντες. Έτσι λοιπόν το έκανα και πραγματικά αυτό που βίωνα μετά δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε σας λέω τώρα. Παρόλο που βρέθηκα ξαφνικά σε μια διαφορετική χώρα, την οποία γνώριζα μεν, αλλά ουσιαστικά δεν ήταν η χώρα στην οποία είχα μεγαλώσει και η πρώτη μου ομιλία ήταν μπροστά σε 150 άτομα και στη ρώσικη γλώσσα, όταν εγώ δεσμεύθηκα και είπα στον εαυτό μου πως θα το κάνω, όλα έγιναν τόσο πιο εύκολα, γιατί δεν προετοιμαζόμουν από τον νου.

Ήξερα ήδη αυτό που θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο και να κάνω την ομιλία και να πω το πώς άλλαξε η ζωή μου. Και όταν βγήκε μέσα από την καρδιά –γιατί με την καρδιά γίνεται η αλχημεία και η μετάλλαξη και η μεταμόρφωση– ήλθαν όλα πάρα πολύ φυσικά και τα επόμενα βήματα, τα οποία με έβγαζαν από την ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να έχω αλλάξει 180 μοίρες σε όλες τις πεποιθήσεις, νοοτροπία, το τί αξίζω στη ζωή μου, το τί επιτρέπω να έρθει στη ζωή μου, το τί εμπειρίες επιλέγω, όλα έχουν ανατραπεί. Και ξεκίνησαν από αυτό που σας λέω τώρα. Βγάλτε τον εαυτό σας έξω από τα όριά σας. Βγάλτε τον.

Έτσι λοιπόν δουλέψτε μ’ αυτές τις ερωτήσεις στο σπίτι, αφιερώστε χρόνο σ’ αυτό και όταν τις γράψετε, αυτή είναι η κολώνα το πού βρίσκεστε. Σε κάποια απ’ αυτά δίπλα μπορείτε να γράψετε αυτό το οποίο επιλέγετε να φτάσετε, να φέρετε στη ζωή σας, δηλαδή τα 100.000 που γράψατε, τα 50.000, τα 20.000 και το οποίο είναι περιορισμός του κουτιού που βρίσκεστε τώρα. Πολλαπλασιάστε το και γράψτε το δίπλα. Γράψτε το, γιατί για να φτάσετε εκεί σημαίνει ότι πρέπει να διευρύνετε τα πεδία σας. Για να διευρύνετε τα πεδία σας σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δεσμευτείτε για την προσωπική σας δουλειά. Για να δεσμευθείτε γι’ αυτό σημαίνει ότι στην ερώτηση εάν πραγματικά το ποθείτε, έχετε απαντήσει ναι και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μία αλυσίδα πραγμάτων εδώ.

(Το Κείμενο αυτό είναι από τη σειρά Ανοιχτών Webinars της σχολής μας «Η Τέχνη της Δημιουργίας», για το Σεπτέμβριο του 2013. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο και από το κανάλι μας στο YouTube, ή μεταβείτε από εδώ στο επόμενο μέρος της Απομαγνητοφώνησης.)

Βικτώρια Καρυπίδου
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Βικτώρια Καρυπίδου (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας