56 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Τα ψάρια πιστεύεται ευρέως ότι είναι σιωπηλά πλάσματα, αλλά νέα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένα είδη ψαριών τραγουδούν μαζί στη θάλασσα. Ακριβώς όπως πολλά πουλιά, τραγουδούν καθημερινά κατά την αυγή και το σούρουπο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κέρτιν στο Περθ της Αυστραλίας χρησιμοποίησαν καταγραφείς θορύβου σε διαφορετικά σημεία στα ανοικτά των ακτών του Πορτ Χέντλαντ στη Δυτική Αυστραλία και κατέγραψαν διακριτά «τραγούδια» στον ωκεανό σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας, ιδίως την αυγή και το σούρουπο, και κυρίως νωρίς την άνοιξη και στο τέλος του καλοκαιριού.

«Μερικά ζεύγη τραγουδιών από την ίδια ημέρα παρουσίασαν διάφορους συνδυασμούς διαχωρισμού χρόνου και συχνότητας, ενώ άλλα εμφάνισαν μεγαλύτερη επικάλυψη», αναφέρει η έρευνα, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μακόλεϊ.

Παρά το γεγονός ότι τα ψάρια θεωρούνται σιωπηλά πλάσματα σε αντίθεση με θορυβώδη πουλιά και θηλαστικά, στην πραγματικότητα είναι λογικό να φέρονται ακριβώς όπως τα άλλα ζώα, αναφέρει η έρευνα.

Ο ήχος έχει επίσης σημαντικό ρόλο σε μια σειρά από συμπεριφορές ψαριών, όπως οι εδαφικές διαφορές, η αναπαραγωγή και η διατροφή. Τα νυκτόβια αρπακτικά ψάρια, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν καλέσματα ώστε να μένουν όλα μαζί όταν κυνηγούν. Τα ψάρια που κυνηγούν κατά τη διάρκεια της ημέρας επίσης χρησιμοποιούν τον ήχο για να υπερασπιστούν το έδαφός τους.

Η ανθρωπογενής ηχορύπανση των ωκεανών μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τα θαλάσσια πλάσματα. Οι θόρυβοι των πλοίων, για παράδειγμα, εμποδίζουν την ικανότητα επικοινωνίας των απειλούμενων φαλαινών.

Πηγή: tvxs

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.