Τάντρα | Το μονοπάτι της αληθινής μας φύσης

0
1137

Της Ζηνοβίας Πατεράκη – Devayana

Τι σημαίνει Τάντρα για εμάς

Η Τάντρα είναι τέχνη, είναι επιστήμη, ένα πνευματικό μονοπάτι και ένας τρόπος ζωής.

Είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει να υφαίνεις, να μετατρέψεις μέσα από μια μέθοδο και να μετατρέψει το δηλητήριο σε νέκταρ. Η βασική ιδέα αυτής της προσέγγισης της ζωής είναι ότι κάθε ανθρώπινο ον είναι μια αντανάκλαση ολόκληρου του Κόσμου. Το εκλεπτυσμένο δυναμικό του κάθε ανθρώπου είναι θεϊκό. Ως εκ τούτου, στην Τάντρα ένα άτομο, σαν σύνολο, είναι αποδεκτό ως θεϊκό.

Κοσμική συνειδητότητα μέσα από τις αισθήσεις

Κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης μπορεί να γίνει μια πόρτα σε διευρυμένη συνείδηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδρομή Τάντρα από όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.

Αν έχετε θυμό, μπορείτε να μάθετε μια μέθοδο για να ανακαλύψετε τις τεράστιες δυνατότητες για την πνευματική αφύπνιση που περιέχονται σε αυτή την ενέργεια.

Εάν αισθάνεστε ερωτισμό, αυτή η ποιότητα γίνεται ένα κλειδί για να ανοίξει όλα τα μυστικά της ανθρώπινης ενέργειας.

Στην πραγματικότητα, με την Τάντρα, κάθε εμπειρία αισθήσεων και συναισθημάτων προσφέρει μια πόρτα στην κοσμική συνείδηση.

Προέλευση της Τάντρα

Η προέλευση της Τάντρα είναι ίσως τόσο παλιά όσο και το ανθρώπινο γένος.

Ωστόσο, ως διδασκαλία, για πρώτη φορά καταγράφεται μέσα από τις γραφές του Σίβα, ενός Ταντρικού Δασκάλου, ο οποίος έζησε μεταξύ 5 έως 7.000 χρόνια πριν στην Ινδία. Έχει δώσει στον κόσμο 112 μεθόδους διαλογισμού που χρησιμοποιεί κάθε πτυχή της ανθρώπινης εμπειρίας ως πόρτα για πνευματική αφύπνιση και προσέγγιση της ζωής του. Ετσι αγκαλιάζει την αισθησιακή αγάπη μεταξύ ανδρών και γυναικών ως αναπόσπαστο μέρος του πνευματικού μονοπατιού.

Έχει αποκαλύψει τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ αρσενικών και θηλυκών αρχών.Τάντρα

Μαχαμούντρα: Οργασμός με το Σύμπαν

Η πνευματική αφύπνιση σύμφωνα με την Τάντρα ονομάζεται Μαχαμούντρα, που σημαίνει: η μεγάλη χειρονομία που απορρέει από την εμπειρία του οργασμού με το σύμπαν.

Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτή η πανέμορφη κατάσταση είναι μέσα από την τέχνη και την επιστήμη του Ταντρικού διαλογισμού.

Αυτές οι μέθοδοι έχουν πάντα περάσει σαν άμεση μετάδοση από έναν Δάσκαλο. Με άλλα λόγια, η δύναμη της διδασκαλίας δεν περιέχεται στο γραπτό λόγο, αλλά και στην προφορική και βιωματική ατμόσφαιρα που δημιουργείται με την παρουσία κάποιου που έχει συνειδητοποιήσει την Μαχαμούντρα.

Αυτή η διαδικασία μετασχηματισμού βιώνεται ως ανάμνηση της ουσιαστικής μας φύσης.

Πως να διαλέξετε ένα μονοπάτι Τάντρα!

Κάθε πτυχή της Τάντρα έχει πολύτιμες πληροφορίες να προσφέρει. Όταν επιλέγετε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή έναν δάσκαλο είναι σοφό να ακούσετε την καρδιά σας.

Εάν η καρδιά σας αισθάνεται ότι ανυψώθηκε από τον εν λόγω δάσκαλο ή την προσέγγιση αυτή, τότε είναι καλό για σας.

Εάν η καρδιά σας αισθάνεται καταπιεσμένη ή συρρίκνωση, τότε είναι μια λανθασμένη προσέγγιση για σας.

Κάθε ψυχή είναι μοναδική και έτσι η τέχνη της εξεύρεσης πορείας στη ζωή είναι να ανακαλύψετε τι σας δίνει φτερά για να πετάξετε πιο κοντά στη δική σας ψυχική κατεύθυνση.

Στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν ένα μονοπάτι, το οποίο επιδιώκει να φέρει την αρμονία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα, το φύλο και την υπερσυνειδητότητα, την ισορροπία ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα.τάντρα

 

Ζηνοβία Πατεράκη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας