Η θεϊκή αρρενωπότητα (divine masculine) και η θεϊκή θηλυκότητα (divine feminine) είναι ενέργειες που υπάρχουν σε όλα τα πράγματα και στους ανθρώπους.

 

Για να μην υπάρξει σύγχυση μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, η θεϊκή αρρενωπότητα και θηλυκότητα είναι ενέργειες στις οποίες όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. Αποτελούν κομμάτι ενός πνευματικού δρόμου που μας φέρνει σε μια κατάσταση ισορροπίας.

Τι είναι η θεϊκή αρρενωπότητα;

Η ιδέα της θεϊκής αρρενωπότητας έρχεται από τα αρχέτυπα του αρσενικού που συναντώνται σε πολλές πνευματικές παραδόσεις. Από την αρχαία ελληνική μυθολογία, μέχρι το χριστιανισμό, υπάρχουν φιγούρες που αντιπροσωπεύουν το θείο αρσενικό μέσα από τις ιδιότητες που ενσωματώνουν.

Ακόμη και αν αυτά τα αρχέτυπα στην ιστορία είναι αρσενικά, δεν πρέπει να ταυτίζονται με το ανδρικό φύλο. Περισσότερο αποτελούν έναν «σκελετό» με τις ποιότητες που η θεϊκή αρρενωπότητα ενσωματώνει.

Στοιχεία της θεϊκής αρρενωπότητας

Η θεϊκή αρρενωπότητα εστιάζει περισσότερο στη δράση παρά στην ύπαρξη. Σχετίζεται περισσότερο με χαρακτηριστικά όπως η δομή, η λογική και ο έλεγχος. Ακόμη, με στοιχεία όπως η αυτοπεποίθηση και η υπεράσπιση του εαυτού. Εκεί που η θεϊκή θηλυκότητα μπορεί να είναι πιο παθητική και πρόθυμη να συμβιβαστεί, η θεϊκή αρρενωπότητα έρχεται να θέσει όρια και να δώσει τις μάχες για πράγματα που αξίζουν.

Παρομοίως, αυτό υπάρχει στην ιδέα της δύναμης, σωματικής και συναισθηματικής. Η θεϊκή αρρενωπότητα είναι βαθιά συνδεδεμένη με τον μαχητή που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Εκεί που η θεϊκή θηλυκότητα μπορεί να είναι πολύ εσωτερική, η θεϊκή αρρενωπότητα είναι μία ενέργεια που διαχέεται στα πράγματα στην αληθινό κόσμο. Είναι η τάση να αποζητάμε τις περιπέτειες, να κάνουμε αλλαγές, να λέμε όσα έχουμε στο μυαλό μας και να παίρνουμε ρίσκα. Είναι ακόμη η ενέργεια που συνδέεται με πράγματα όπως η λογική και η κριτική σκέψη.

Μερικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την θεϊκή αρρενωπότητα είναι τα εξής:

– Ανάληψη ρίσκου
– Προσανατολισμός στη δράση
– Πειθαρχία
– Όρια
– Σιγουριά
– Αντικειμενικότητα
– Λογική και ανάλυση
– Πολεμιστής
– Επιβίωση
– Yang

Η διαφορά ανάμεσα στη θεϊκή αρρενωπότητα και θηλυκότητα

Η θεϊκή αρρενωπότητα και η θεϊκή θηλυκότητα μπορούν να είναι στο μυαλό μας όπως το yin και το yang. Είναι και οι δύο απαραίτητες για να ισορροπούμε, όμως είναι διαφορετικές. Η υπερβολική θηλυκή ενέργεια οδηγεί σε αναποφασιστικότητα και έλλειψη δράσης. Και η υπερβολική αρρενωπή ενέργεια οδηγεί σε τάσεις επιβολής και πολεμοχαρείς συμπεριφορές.

Το ζητούμενο είναι να βρίσκουμε την ισορροπία και στα δύο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ισορροπία δεν θα έχει την ίδια μορφή για όλους. Μάλιστα, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη ποσότητα της μιας ή της άλλης ενέργειας τους βοηθά περισσότερο στη ζωή τους.

Πώς μπορείτε να αφυπνίσετε την θεϊκή αρρενωπότητα μέσα σας

  1. Χρησιμοποιήστε φράσεις επιβεβαίωσης

Οι φράσεις επιβεβαίωσης είναι ισχυρά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και να ενεργοποιήσετε ορισμένα κομμάτια του εαυτού σας. Στην περίπτωση της θεϊκής αρρενωπότητας, μπορείτε να σκέφτεστε επιβεβαιωτικές φράσεις όπως:

– Είμαι μαχητής/μαχήτρια
– Είμαι ειδικός/ειδική στης αυτοπειθαρχία
– Βλέπω τα πράγματα καθαρά και αντικειμενικά
– Έχω αυτοπεποίθηση
– Ξέρω πότε πρέπει να αναλάβω δράση

  1. Πάρτε ρίσκα

Η θεϊκή αρρενωπότητα δεν εξαφανίζεται όταν πάρετε ένα μικρό ρίσκο. Εάν είστε ένα άτομο που έχει πολλές σπουδαίες ιδέες, όμως φοβάστε να τις βγάλετε στον έξω κόσμο, οι αρσενικές ποιότητες είναι απαραίτητες για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Να είστε πρόθυμοι να πάρετε ρίσκα, να ελπίζετε για το καλύτερο όμως να μην προσκολλάστε στο αποτέλεσμα. Ότι προορίζεται για εσάς θα γίνει, επομένως εμπιστευτείτε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με τον τρόπο που πρέπει.

  1. Ξεκινήστε από εκεί που βρίσκεστε τώρα

Ακόμη και αν δεν νιώθετε 100% έτοιμοι, ξεκινήστε από εκεί που βρίσκεστε. Η υπερβολική θηλυκή ενέργεια μπορεί να προκαλέσει αναβλητικότητα και έλλειψη δράσης.

  1. Δουλέψτε με αρρενωπούς δασκάλους και αρχέτυπα

Σκεφτείτε τους τομείς στους οποίους νιώθετε ότι είστε καλοί και πώς τα μοτίβα μπορούν να οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Ακόμη, αναλογιστείτε σε ποιους τομείς θέλετε να δουλέψετε και ανακαλέστε όποια αρχέτυπα θεϊκής αρρενωπότητας έχετε υπόψιν σας και μπορούν να σας εμπνεύσουν.

  1. Λιγότερη εσωτερίκευση και περισσότερη δράση

Μία σημαντική συνειδητοποίηση είναι ότι μπορεί να κρατάτε πολλές ιδέες εσωτερικά και να θέλετε να τελειοποιηθούν πριν τις βγάλετε στον έξω κόσμο. Μία προσέγγιση μπορεί να είναι να μάθετε στην διαίσθησή σας να σας λέει πότε θα πάρετε δράση. Σημαντικό είναι να προσπαθήσετε να καταλάβετε πότε σκέφτεστε υπερβολικά πριν κάνετε κάτι.

  1. Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να θέσουμε όρια και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να «πατήσουμε τον κάλο» κάποιου άλλου. Δεν είναι ότι θέλετε να πληγώσετε κάποιον αλλά εάν δεν υπερασπιζόμαστε αυτά που πιστεύουμε καταλήγουμε να πληγώνουμε τον εαυτό μας.

Συμπερασματικά:

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις για την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα. Ωστόσο γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι μπορούμε να βρούμε την ισορροπία μας ανάμεσα και στα δύο. Όπως το yin και το yang δουλεύουν συμπληρωματικά και σε διαρκή ροή μεταξύ τους, όταν έχουν ισορροπία μπορούν να μας οδηγήσουν σε έναν καλύτερο εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο.

Με πληροφορίες από: www.mindbodygreen.com

Διαβάστε ακόμη: 9 τρόποι για να συνδεθείτε με την θεϊκή θηλυκότητα (divine feminine) σας

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας