2.369 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Αγγελικής Κρητικού

Σ 

τις 21 Ιουνίου ο Ήλιος μετατοπίζεται στο ζώδιο του Καρκίνου που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο και την αρχή του χειμώνα στο Νότιο Ημισφαίριο.

Ακριβώς όπως παρακολουθούμε τους κύκλους της Σελήνης από τη Νέα Σελήνη μέχρι την Πανσέληνο, μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους κύκλους του Ήλιου. Η λέξη “Ηλιοστάσιο” μεταφράζεται στο “ο Ήλιος παραμένει ακίνητος” και είναι ένα σημαντικό και ιερό σημείο καμπής που θα επιφέρει αλλαγή στην ενέργεια.

Στο Βόρειο Ημισφαίριο, έχουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους και την υψηλότερη έκφραση της ενέργειας του Ήλιου, αλλά αυτή η ενέργεια θα αρχίσει να κινείται αργά προς τα μέσα και οι μέρες θα γίνουν μικρότερες καθώς κατευθυνόμαστε προς τη Φθινοπωρινή/ Χειμερινή Ισημερία.

Στο Νότιο Ημισφαίριο, έχουμε τη συντομότερη ημέρα του έτους και τη χαμηλότερη έκφραση της ενέργειας του Ήλιου. Μετά από αυτό, η ενέργεια αρχίζει να επεκτείνεται και οι μέρες γίνονται μεγαλύτερες καθώς κινούμαστε προς την Εαρινή Ισημερία.

Είμαστε όλοι ένα, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και όλοι ζούμε στον ίδιο πλανήτη, έτσι σε κάποιο βαθμό όλοι θα νιώσουμε αυτές τις ενέργειες με διαφορετικούς τρόπους.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο είναι το υψηλότερο σημείο της ενέργειας για το έτος. Λουζόμαστε με την πλήρη δύναμη του Ήλιου και όλα φωτίζονται.

Ο Ήλιος είναι η πηγή από την οποία λαμβάνουμε ενέργεια για τη δύναμης της ζωής μας, είναι η πηγή από την οποία λαμβάνουμε δύναμη και θρέψη. Χωρίς τον Ήλιο, δεν θα υπήρχε ζωή.

Υπό το Θερινό Ηλιοστάσιο, όλοι θα νιώσουμε μια ώθηση δύναμης και μια ώθηση ενέργειας για να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας και να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε αυτά που επιθυμούμε.

Θα καθοδηγηθούμε να φωτίσουμε τομείς της ζωής μας που έχουν κρυφτεί και θα ενθαρρυνθούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να δούμε όλον τον κόσμο.

Όποιους σπόρους φυτέψαμε κατά τη διάρκεια της Εαρινής Ισημερίας θα ανθίσουν τώρα πλήρως και θα μπορέσουμε να καρπωθούμε τα οφέλη της συγκομιδής μας.

Αυτή είναι μια ισχυρή περίοδος για την εργασία μας στην υλοποίηση, για να ευχαριστήσουμε τον Ήλιο και να επαναφορτίσουμε τη δική μας ζωτική δύναμη.

Ενώ το Θερινό Ηλιοστάσιο είναι η τέλεια στιγμή για να γιορτάσουμε τον Ήλιο, την πηγή της ζωής, υπάρχει επίσης και μια βαθύτερη γνώση καθώς έρχεται το φθινόπωρο όπου τελικά εμείς, μαζί με τη Μητέρα Γη, θα χρειαστεί να απελευθερώσουμε και να αφεθούμε με στόχο να αναγεννηθούμε.

Αν κοιτάξουμε τη φύση για καθοδήγηση, όλα είναι ζωντανά και δονούνται υπό την ενέργεια του Ήλιου, αλλά αρκετά σύντομα τα φύλλα θα αρχίσουν να μετατρέπονται από πράσινα σε καφέ και θα εισέλθουμε σε ένα νέο σημείο στον κύκλο της ζωής και του θανάτου.

Η ζωή αλλάζει πάντα και τίποτα δεν παραμένει το ίδιο. Ενώ ο χρόνος μας υπό τις ακτίνες του ζεστού Ήλιου είναι όμορφος και φωτεινός, τελικά θα φτάσουμε στο σημείο όπου θα έχουμε κάνει τη συγκομιδή μας και θα έχουμε εκφραστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και τότε θα έρθει η στιγμή για να αποσυρθούμε στον εσωτερικό μας κόσμο.

Ακριβώς όπως και οι εποχές, έτσι και εμείς αλλάζουμε πάντα και πάντα ενθαρρυνόμαστε να ακολουθούμε τη ροή της ζωής μας. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να τιμήσετε όλα αυτά που είστε, και να θυμάστε ότι το φως θα αναδυθεί και πάλι!

 

 

 

 

Άντζελα Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.