Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλη την ανθρωπότητα αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά. Δείχνει ότι οι ισορροπίες σε ψυχικό, νοητικό, συναισθηματικό και κατά συνέπεια και σε σωματικό επίπεδο, έχουν διαταραχτεί επικίνδυνα!

 

ολο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις, να διαχειριστούν καταστάσεις, να βρουν κάποια ανακούφιση αλλά και απαντήσεις σε αμέτρητα «γιατί». Μακάρι να γινόταν πριν «φτάσει ο κόμπος στο χτένι» αλλά και πάλι είναι πολύ ελπιδοφόρο που γίνεται τώρα! Είναι η εποχή των αλλαγών, της στροφής προς τα μέσα, της αυτογνωσίας. Είναι η εποχή που όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουμε ότι οι απαντήσεις είναι εδώ μέσα, στην καρδιά και όχι εκεί έξω… Είναι η εποχή της «θετικής σκέψης» και των «θετικών δηλώσεων» στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε το ηθικό ακμαίο και να μη μας πάρει η κάτω βόλτα!

Είναι, όμως, όλες οι θετικές δηλώσεις κατάλληλες για όλους; Πόσο καλό κάνουν και πόσο αποτελεσματικές είναι; Από τι εξαρτάται η αποτελεσματικότητα τους; Για ποιο λόγο κάποιοι που κάνουν συστηματικά και με συνέπεια καθημερινά τις θετικές τους δηλώσεις, όχι μόνο δεν βλέπουν κάποια θετική αλλαγή αλλά γίνονται χειρότερα, ενώ σε άλλους λειτουργεί;

Αυτό το θέμα με τις θετικές δηλώσεις το πρωτοαντιλήφθηκα χρόνια πριν, στις συνεδρίες μου όταν έκανα ενσταλάξεις (έτσι ονομάζονται οι θετικές δηλώσεις στην τεχνική Thetahealing®) στους θεραπευόμενους μου. Έβλεπα ότι κάποιες δεν «περνάγανε», δεν τις δεχόταν το άτομο και μάλιστα, του δημιουργούσαν έντονη δυσανασχέτηση και δυσάρεστη αντίδραση στο σώμα τους.

Ρωτώντας το Δημιουργό γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ οι δηλώσεις ήταν θετικές και σίγουρα θα έκαναν καλό στον άνθρωπο, μου απάντησε πως ή δεν γνώριζαν την έννοια αυτή μέσα τους ή πως υπήρχε από κάτω κάποιο προγράμμα, κάποιο βαθύ «πιστεύω», που έρχονταν σε κόντρα, σε αντίθεση με αυτό που ήθελα να τους περάσω! Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργείται μια σύγκρουση μέσα τους που εκφραζόταν έντονα και στο σώμα τους!

Πράγματι, μόλις βρίσκαμε αυτό το πρόγραμμα και το αλλάζαμε, το άτομο ένοιωθε ασφαλές, ήρεμο και μπορούσε να δεχτεί τις θετικές δηλώσεις!

Ξέρουμε ότι όλες οι δηλώσεις γίνονται στον ενεστώτα χρόνο σαν να έχεις ήδη αυτό που θέλεις. Στο τώρα. «Έχω», «είμαι» κτλ. Όμως το σώμα σου και το υποσυνείδητό σου θα αντιδράσουν άσχημα αν πεις «έχω την τέλεια δουλειά» τη στιγμή που είσαι άνεργος! Ή «είμαι υγιής, έχω τέλεια υγεία» τη στιγμή που είσαι άρρωστος! Ή «έχω αφθονία, είμαι άφθονος» τη στιγμή που το πορτοφόλι σου και το ψυγείο σου είναι άδεια! Σίγουρα θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις! Πολλή προσοχή, λοιπόν, στο τι λες!

Ένας τρόπος για να καταλαβαίνεις αν σου «πάει» ή όχι κάποια δήλωση είναι να αφουγκράζεσαι, να παρατηρείς το σώμα σου και ν’ακούς την εσωτερική σου φωνούλα. Αν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στο νου σου, του τύπου «μα τι λέει τώρα, αφού είμαι άρρωστος, είμαι άφραγκος, αφού όλα είναι  χάλια…», εσωτερικά και σωματικά, ιδιαίτερα στο στομάχι σου και την καρδιά σου, τότε είναι  εντάξει να την πεις.

Αν όμως αντιληφθείς κάποια αντίσταση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει από κάτω, στο υποσυνείδητό σου, κάποια πεποίθηση ή αντίληψη που χρειάζεται… αλλαγή και πέταμα.

Αν δεν φύγει αυτή, όσες θετικές δηλώσεις και να κάνεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι ίσως και να γίνεις χειρότερα από πριν! Tότε, ίσως πεις ότι «οι θετικές δηλώσεις δεν δουλεύουν» ή και ότι «τίποτα δεν δουλεύει σε μένα», ότι «είμαι τελειωμένος ή χαμένος από χέρι!» κάτι που φυσικά και δεν είναι αλήθεια! Απλά, το μόνο που χρειάζεται είναι να «καθαρίσεις» από μέσα σου τα εμπόδια, τα παλιά «πιστεύω» και όλα όσα δεν χρειάζεσαι και δεν σε εξυπηρετούν πια! Καλώς ή κακώς χρειάζεται να φύγει το παλιό για να μπει το καινούριο! Είναι σα να προσπαθείς να βάλεις  φρέσκο νερό σε μια ξεχειλισμένη κούπα! Θα χύνεται απ’έξω όσο και να προσπαθείς, σωστά; Χρειάζεται να γυρίσεις την κούπα ανάποδα, ν’ αδειάσει το παλιό για να χωρέσει το νέο!

Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τις θετικές δηλώσεις ως εργαλείο αυτογνωσίας!

Αυτός ο τρόπος λειτούργησε σε μένα εξαιρετικά! Λέγοντας τις θετικές δηλώσεις που έβλεπα σε βιβλία ή στο διαδίκτυο, και παρατηρώντας το σώμα μου και τη φωνούλα μέσα μου, αντιλήφθηκα και καθάρισα αρνητικές πεποιθήσεις μου για δέκα ζωές! (Ευλογημένο Thetahealing®!) Ουάουου! Απίστευτη βοήθεια στην αυτογνωσία μου και στην εργασία με τον εαυτό μου αυτές οι θετικές δηλώσεις! Απλά, θέλει πολλή  προσοχή για να καταλάβεις αν συμφωνεί ΚΑΙ το υποσυνείδητο σου ΚΑΙ το σώμα σου με αυτές!

Άρα οι κατάλληλες θετικές δηλώσεις για σένα είναι αυτές που όταν τις λες φωναχτά, δεν νιώθεις καμία αντίσταση, δεν ακούς καμιά αντιδραστική φωνούλα μέσα σου. Είναι αυτές που όταν τις λες φωναχτά, νιώθεις γαλήνη, ηρεμία, νιώθεις σαν να ψηλώνεις, να διευρύνεσαι! Νιώθεις σαν να σου γεμίζουν ένα κενό και σου δίνουν αισιοδοξία ελαφραίνοντας το σώμα σου!

Αν δεν νιώθεις κάπως έτσι, καλύτερα -και πρέπει θα έλεγα- να τις αφήσεις μέχρι να βρεις και να διορθώσεις τους λόγους που αντιστέκεσαι. Πώς θα το κάνεις αυτό;

Για μένα -μετά από 30 χρόνια πνευματικής αναζήτησης- τα βαριά εργαλεία μου είναι δύο! Πρώτον η τεχνική Thetahealing® (μέθοδος Θήτα) με την οποία βρίσκεις τις πεποιθήσεις, αντιλήψεις, προγράμματα  που σε μπλοκάρουν και τα αλλάζεις σε δευτερόλεπτα! Δεύτερον το αγαπημένο Ρεϊκάκι που προηγήθηκε της Θήτα και κυριολεκτικά, του χρωστάω την ψυχική μου υγεία και ισορροπία! Όμως υπάρχουν και δεκάδες άλλοι τρόποι και μέθοδοι που ίσως να είναι κατάλληλοι για σένα. Ψάξε το!

Ναι! Θέλει λίγη (εντάξει, πολλή) δουλίτσα! Θέλει συνέπεια, πίστη, αφοσίωση και υπομονή! Σκέψου πόσους αιώνες έχτιζες μεθοδικά αυτό που είσαι σήμερα! Μόνο που τώρα βλέπεις ότι το να το συντηρείς, δεν λειτουργεί καλά πια για σένα και ότι ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι διαφορετικό! Από εσένα, σε εσένα, για εσένα! Μπορείς και σου αξίζει!

Από προσωπική μου εμπειρία σου λέω: τόλμησε την αλλαγή και δεν θα χάσεις! Βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου! Έτσι κι αλλιώς, θα βγεις κάποια στιγμή επειδή θα σε αναγκάσει η ζωή. Και συνήθως το κάνει με το δύσκολο τρόπο! Όχι για να σε τιμωρήσει αλλά για  να σε εξελίξει και να σε αναβαθμίσει! Γιατί να μην το κάνεις από μόνος σου κι από τον εύκολο δρόμο;

Δεν θέλει κόπο! Θέλει τρόπο!

Με όλη μου την αγάπη!
Έλενα

Διαβάστε ακόμη: Κι αν έμαθες να πετάς;

 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Σαμλόγλου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας