Του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Εβδομάδα 44, Ημέρα 307η

Η συνειδητότητα είναι η βάση της ύπαρξής μας.

Είναι όπως το αγνό λευκό φως, που είναι η βάση όλων των μορφών που εμφανίζονται στην τηλεόραση ή στην οθόνη του κινηματογράφου.

Όλες οι μορφές είναι προσωρινές εκφράσεις αυτού του φωτός.

Καμία μορφή δεν υπάρχει χωρίς αυτό το φως, αλλά το φως υπάρχει χωρίς τις μορφές.

Με τον ίδιο τρόπο όλα τα όντα και οι σκέψεις τους δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς συνειδητότητα, αλλά η συνειδητότητα μπορεί να υπάρχει χωρίς αυτές τις προσωρινές μορφοποιήσεις.

Η συνειδητότητα είναι η ουσία μας και είναι πάντοτε σε κατάσταση ειρήνης και ευδαιμονίας, αλλά συνήθως καλύπτεται από την αναστάτωση του νου.

Αυτή η ειρήνη υπάρχει ακόμη κι όταν ο νους είναι αναστατωμένος, ακριβώς όπως το λευκό φως πίσω από την ταινία στο μηχάνημα προβολής παραμένει λευκό και άμορφο, ανεξάρτητα από το τι εμφανίζεται στην οθόνη.

Ας αφήσουμε το παρελθόν και το μέλλον και ας αναπτύξουμε επίγνωση του παρόντος, και του εαυτού μας σαν συνειδητότητα παρά σαν σώμα και νου.

Είμαι η συνειδητότητα πέρα από αυτό το σώμα και το νου.

Από το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ «Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης«, εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

Το θετικό μήνυμα της ημέρας | Η Φωτεινή Συνειδητότητά μας

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.