Του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Εβδομάδα 42η | Ημέρα 289η

Για πολλούς αιώνες πνευματικοί ηγέτες μάς έχουν διδάξει ότι είμαστε μία οικογένεια.

Η λύση σε όλα τα προβλήματά μας είναι να ζούμε με ενότητα, ειρήνη, αγάπη και συνεργασία.

Μόνο με ενότητα και συνεργασία μπορούμε να δημιουργήσουμε τα συστήματα εκπαίδευσης, επικοινωνιών, υγείας και οικονομικών που εξασφαλίζουν την ευημερία μας.

Αυτό έχει να κάνει με τον κύκλο της ταύτισης και τον κύκλο της δράσης.

Ο καθένας μας έχει έναν κύκλο ανθρώπων με τους οποίους ταυτιζόμαστε και ενδιαφερόμαστε για την ευημερία τους. Για κάποιους ανθρώπους αυτός ο κύκλος δεν συμπεριλαμβάνει ούτε τον ίδιο τον εαυτό τους. Δεν νοιάζονται για τον εαυτό τους και δεν φροντίζουν την υγεία ή την ευτυχία τους. Υπονομεύουν τον εαυτό τους ή αυτοτιμωρούνται.

Ο κύκλος ταύτισης των περισσοτέρων περιλαμβάνει το σύντροφό τους, γονείς, παιδιά και συγγενείς. Πέρα απ’ αυτόν τον κύκλο δεν νοιάζονται πώς τα καταφέρνουν οι άλλοι.

Καθώς εξελισσόμαστε πνευματικά, ο κύκλος μας διευρύνεται για να συμπεριλάβει συναδέλφους, ανθρώπους από την ίδια περιοχή, φυλή, χώρα και θρησκεία και μετά πέρα από αυτούς επεκτείνεται προς όλα τα όντα, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή ή θρησκεία.

Τελικά ο κύκλος ταύτισής μας απλώνεται για να συμπεριλάβει όλα τα ζώα, τα έντομα και τα φυτά σαν εκφράσεις του θείου.

Ενδιαφέρομαι για όλους και όλα – με πράξεις.

Από το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ “Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης“, εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

 

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.