Του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Εβδομάδα 52, Ημέρα 361η

Αν και ο καθένας μας έχει ένα μοναδικό ντάρμα, συχνά εμπίπτει στις ακόλουθες κατηγορίες:

Πνευματικό ντάρμα είναι ο τρόπος ζωής που διευκολύνει την αυτογνωσία και την πνευματική μας εξέλιξη. Εδώ συμπεριλαμβάνονται αυτοπειθαρχίες, όπως η προσευχή, ο διαλογισμός, η νηστεία, η αυτοανάλυση κλπ.

Οικογενειακό – Κοινωνικό ντάρμα είναι αυτό που προσφέρουμε στην οικογένεια, τους φίλους, το εργασιακό περιβάλλον μας και την κοινωνία γενικά.

Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία αφθονίας για την οικογένειά μας και άλλους που έχουν ανάγκη (με τίμιο τρόπο και όχι εις βάρος κάποιου άλλου), η εκτέλεση των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων με ευσυνείδητο τρόπο όσο πιο τέλεια μπορούμε, και η προσφορά ανιδιοτελούς υπηρεσίας σ’ όσους έχουν ανάγκη.

Ηθικό ντάρμα, που σημαίνει να ζούμε μια ηθική ζωή.

Έχουμε ένα ντάρμα προς το σώμα και το νου μας, τα οποία πρέπει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αν πρόκειται να ζήσουμε τη ζωή μας αποτελεσματικά. Σ’ αυτό το ντάρμα συμπεριλαμβάνεται μια σωστή διατροφή, ασκήσεις, τεχνικές αναπνοής, τεχνικές χαλάρωσης και τεχνικές καθαρισμού του σώματος.

Χαίρομαι να ζω μέσα στο ντάρμα.

Από το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ «Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης», εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

Το θετικό μήνυμα της ημέρας | Όψεις του Ντάρμα

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.