Το θετικό μήνυμα της ημέρας | Υπάρχει Μόνο μία Θεία Συνειδητότητα

0
128

Του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Εβδομάδα 42η | Ημέρα 290η

Υπάρχει μία θεϊκή συνειδητότητα και εκφράζεται μέσα από όλα τα όντα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας.

Η ίδια θεϊκή συνειδητότητα που βρίσκεται στο κέντρο της ύπαρξής μας είναι στο κέντρο όλων των άλλων όντων, ανεξάρτητα από θρησκεία, φύλο, φυλή ή εθνικότητα.

Έτσι, στην πραγματικότητα, κάθε άνθρωπος που βλέπουμε είναι το ίδιο το Θείο που εκφράζεται μέσα από τη μοναδική μορφή και προσωπικότητα αυτού του όντος.

Ακόμα κι αν ένας άνθρωπος είναι αναίσθητος, άπληστος και βίαιος, είναι θεϊκή συνειδητότητα.

Είναι ουσιαστικό για την προσωπική, κοινωνική και πλανητική ευημερία μας να διευρύνουμε τον κύκλο του έμπρακτου ενδιαφέροντός μας.

Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε υλική, συναισθηματική και πνευματική αφθονία για όλους – που όλοι μας αξίζουμε.

Ο κύκλος του έμπρακτου ενδιαφέροντός μας είναι συνήθως μικρότερος από τον κύκλο της ταύτισής μας. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων για τους οποίους νοιαζόμαστε, αλλά δεν είμαστε πρόθυμοι να αφιερώσουμε χρόνο, χρήμα και ενέργεια γι’ αυτούς. Το ενδιαφέρον μας δεν είναι έμπρακτο.

Ας υπερβούμε το φόβο μας γι’ αυτούς που ανήκουν σε άλλες θρησκευτικές και εθνικές ομάδες και ας συνειδητοποιήσουμε ότι κι αυτοί είναι αδέλφια μας πάνω σ’ αυτό το πλανητικό διαστημόπλοιο που κινείται μέσα στο διάστημα.

Είμαστε όλοι αδέλφια.

Από το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ “Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης“, εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

 

Robert Najemy

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας