118 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Εβδομάδα 42η | Ημέρα 290η

Υπάρχει μία θεϊκή συνειδητότητα και εκφράζεται μέσα από όλα τα όντα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας.

Η ίδια θεϊκή συνειδητότητα που βρίσκεται στο κέντρο της ύπαρξής μας είναι στο κέντρο όλων των άλλων όντων, ανεξάρτητα από θρησκεία, φύλο, φυλή ή εθνικότητα.

Έτσι, στην πραγματικότητα, κάθε άνθρωπος που βλέπουμε είναι το ίδιο το Θείο που εκφράζεται μέσα από τη μοναδική μορφή και προσωπικότητα αυτού του όντος.

Ακόμα κι αν ένας άνθρωπος είναι αναίσθητος, άπληστος και βίαιος, είναι θεϊκή συνειδητότητα.

Είναι ουσιαστικό για την προσωπική, κοινωνική και πλανητική ευημερία μας να διευρύνουμε τον κύκλο του έμπρακτου ενδιαφέροντός μας.

Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε υλική, συναισθηματική και πνευματική αφθονία για όλους – που όλοι μας αξίζουμε.

Ο κύκλος του έμπρακτου ενδιαφέροντός μας είναι συνήθως μικρότερος από τον κύκλο της ταύτισής μας. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων για τους οποίους νοιαζόμαστε, αλλά δεν είμαστε πρόθυμοι να αφιερώσουμε χρόνο, χρήμα και ενέργεια γι’ αυτούς. Το ενδιαφέρον μας δεν είναι έμπρακτο.

Ας υπερβούμε το φόβο μας γι’ αυτούς που ανήκουν σε άλλες θρησκευτικές και εθνικές ομάδες και ας συνειδητοποιήσουμε ότι κι αυτοί είναι αδέλφια μας πάνω σ’ αυτό το πλανητικό διαστημόπλοιο που κινείται μέσα στο διάστημα.

Είμαστε όλοι αδέλφια.

Από το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ “Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης“, εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

 

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.