Του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Εβδομάδα 50, Ημέρα 347η

Είμαστε εδώ για να μάθουμε να δημιουργούμε.

Όμως υπάρχει ευτυχία και χωρίς αυτά που αναζητάμε να δημιουργήσουμε.

Ένας καλλιτέχνης δεν χρειάζεται τον πίνακα που δημιουργεί για να είναι ευτυχισμένος. Απλά απολαμβάνει τη δημιουργία του.

Έχει άγχος μόνο αν νοιάζεται για το πώς θα φανεί στους άλλους.

Οι δημιουργικές πράξεις μας δεν θα έπρεπε να βασίζονται στο φόβο και το άγχος για το τι θα μας συμβεί, αν δεν πετύχουμε.

Χρειάζεται να δημιουργούμε από μια κατάσταση εσωτερικής πληρότητας και σιγουριάς, απλά επειδή αυτή είναι η φύση μας σαν δημιουργοί και όχι επειδή δεν θα έχουμε αξία, ασφάλεια ή ευτυχία αν δεν αρέσει αυτό που κάνουμε.

Χρειάζεται να διακρίνουμε ανάμεσα στο Είμαι, το Έχω και το Πράττω. Όταν εστιαζόμαστε σ’ αυτό που έχουμε, όπως σύντροφο, παιδιά, εργασία, σπίτι, χρήματα, υγεία κλπ, σαν πηγή της αξίας ή της ασφάλειάς μας, θα ζούμε μέσα στο φόβο και το άγχος μήπως τα χάσουμε.

Όταν εστιαζόμαστε σ’ αυτό που κάνουμε, όπως εργασία, χόμπι, δημιουργία, επιτυχία, κέρδος, βοήθεια ή υπηρεσία, σαν πηγή της αξίας ή της ασφάλειάς μας, ζούμε με τον ίδιο φόβο.

Δημιουργώ από την πληρότητά μου.

Από το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ «Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης», εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

Το θετικό μήνυμα της ημέρας | Ύπαρξη και Δημιουργία

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας