Η επανάσταση ξεκινάει από μέσα. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου είναι δύσκολο να βγούμε στους δρόμους και να ενωθούμε κάτω από μία αλήθεια και σκοπό. Οι άνθρωποι εξελίσσονται και μαζί με αυτούς και ο τρόπος που γίνονται οι επαναστάσεις. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο κόσμος αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο που τον κοιτάζεις. Πως είμαστε το Σύμπαν που για λίγο παίζει ένα παιχνίδι. Πως η συνειδητότητα αλλάζει τη φυσική. Κι επί του πρακτέου, αν αλλάξουμε μερικές απλές συνήθειες, συμβάλλουμε στην αναγέννηση της Γης. Όπως μάς συμβουλεύει και ο σοφός Thích Nhất Hạnh, αν μειώσουμε κάποιες βλαβερές συνήθειες, θα κάνουμε μεγάλο καλό στον εαυτό μας και στη Γη.

Να οραματίζεσαι πως οι θετικές αλλαγές που κάνεις στη ζωή σου, δημιουργούν μια νέα, φωτεινότερη Γη. Αλλάζοντας προς τα μέσα, μια καρδιά κάθε φορά, μπορούμε να το καταφέρουμε. Νέοι τρόποι, νέα αποτελέσματα… πιο μόνιμα γιατί η εσωτερική αλλαγή καταγράφει νέα δεδομένα στο DNA και μεταβιβάζει την εξέλιξη στην επόμενη γενιά. Όχι μόνο γενετικά αλλά και με τη συμπεριφορά. Μια νέα αλλαγή είναι ένα νέο εντύπωμα που εκπέμπεται και μεταμορφώνει όσους θέλουν να αλλάξουν.

Με αγάπη,
Έλενα & Νίκος

Μπορούμε όλοι να νιώσουμε βαθύ θαυμασμό και αγάπη όταν βλέπουμε τη μεγαλειώδη αρμονία, την κομψότητα και την ομορφιά της Γης. Ένα απλό κλαράκι μιας κερασιάς, το όστρακο ενός σαλιγκαριού ή το φτερό μιας νυχτερίδας – όλα καταδεικνύουν την αριστοτεχνική δημιουργικότητα της Γης. Κάθε πρόοδος στην επιστημονική μας κατανόηση βαθαίνει το θαυμασμό και την αγάπη μας για αυτόν τον υπέροχο πλανήτη.

Όταν μπορούμε να δούμε και να κατανοήσουμε πραγματικά τη Γη, η αγάπη γεννιέται στην καρδιά μας. Νιώθουμε συνδεδεμένοι μαζί της. Αυτή είναι η έννοια της αγάπης: να είμαστε ένα. Μόνο όταν έχουμε ερωτευτεί ξανά τη Γη οι πράξεις μας πηγάζουν από τον σεβασμό και την κατανόηση της διασύνδεσής μας.

Κι όμως πολλοί από εμάς έχουν αποξενωθεί από τη Γη. Είμαστε χαμένοι, απομονωμένοι και μόνοι. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, ζούμε πολυάσχολα, είμαστε ανήσυχοι και αποσπασμένοι, χαμένοι στον καταναλωτισμό. Η Γη όμως είναι εκεί για εμάς, προσφέροντάς μας όσα χρειαζόμαστε για τη θρέψη και την ίασή μας: τον θαυμαστό σπόρο του καλαμποκιού, τα αναζωογονητικά ποτάμια, τα αρωματικά δάση, τις μαγευτικές χιονοσκέπαστες βουνοκορφές και το χαρούμενο κελάιδισμα των πουλιών την αυγή.

Πρέπει να καταναλώνουμε με τρόπο που να κρατάει τη συμπόνια μας ζωντανή. Κι όμως, πολλοί καταναλώνουμε με βίαιο τρόπο. Τα δάση υλοτομούνται ώστε να δημιουργηθούν βοσκότοποι για βοοειδή που θα μας δώσουν κρέας ή για την καλλιέργεια σπόρων που θα μας δώσουν ποτά ενώ εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία.

Αν μειώσουμε το κρέας που τρώμε και το αλκοόλ που καταναλώνουμε κατά 50% αυτό θα αποτελέσει μια πράξη αληθινής αγάπης για το εαυτό μας, για τη Γη και για τους άλλους. Το να τρώμε με συμπόνια μπορεί να βοηθήσει στη μετατροπή της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και να αποκαταστήσει την ισορροπία.

Χρειάζεται να γίνει μια επανάσταση και αυτή θα ξεκινήσει μέσα στον καθένα μας. Πρέπει να αφυπνιστούμε και να ερωτευτούμε τη Γη.

 

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός
Photo credit: fotolia.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.