- 66κοινοποιήσεις
- Facebook54
- Twitter5
- Email7
Της Ζηνοβίας Πατεράκη
H Αύρα είναι μια φωτεινή ενέργεια που περιβάλλει και περικλείει το σώμα κάθε ζωντανού οργανισμού. Είναι ένα είδος πολύχρωμου φωτοστέφανου, που αντικατοπτρίζει τη διάθεση, την κατάσταση και γενικότερα την ποιότητα της ζωής αλλά και την “εξέλιξη” του οργανισμού. Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει το φαινόμενο συμφωνούν όλοι τους σε δύο τουλάχιστον θέσεις: η αύρα έχει σχήμα περισσότερο ή λιγότερο ωοειδές και ακολουθεί συνήθως (όχι όμως πάντα) το περίγραμμα του ανθρώπινου σώματος.
Άνθρωποι με έκδηλη ζωντάνια έχουν πολύ δυνατή αύρα, η οποία “διαχέεται” πολύ περισσότερο γύρω από το φυσικό σώμα.
Η σύνθεση της αύρας διαφέρει αναλόγως του ατόμου
Η υφή της, όπως το χρώμα και το μέγεθός της, δείχνει να αποκαλύπτει το βαθύτερο εσωτερικό κόσμο, την ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου. Μας δίνει συχνά πληροφορίες για το χαρακτήρα του, ενώ το σχήμα και το χρώμα της εκφράζουν την κατάσταση της υγείας αλλά και τη συναισθηματική του διάθεση.
Η αύρα υφίσταται στο ανθρώπινο, το ζωικό και το φυτικό βασίλειο, δηλαδή μέσα σε κάθε πηγή ζωής. Κάθε οργανισμός εκπέμπει αυτό το τόσο περίεργο “φως” που επιστημονικά θα μπορούσε να αποκαλείται ακτινοβολία ενέργειας.
Κανείς μας δεν έχει συναίσθηση αυτής της ακτινοβολίας που ο ίδιος εκπέμπει, μπορούμε ωστόσο κάποιες φορές να νιώσουμε το φαινόμενο αυτό, χωρίς, όμως, να το δούμε. Οτιδήποτε εκπέμπουμε από μέσα μας ως συναίσθημα, ευτυχία, χαρά, ικανοποίηση, θλίψη και πολλά άλλα συναισθήματα, σχηματίζει την ανάλογη αύρα, η οποία όπως είπαμε δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι.
Η ένταση του διαχεόμενου “φωτός” εντοπίζεται στο ύψος του κεφαλιού και της πλάτης.
Το φαινόμενο της Αύρας για την επιστήμη
Το 1936, ο Otto Rahn έγραψε στο βιβλίο του “Η αόρατη ακτινοβολία των οργανισμών” ότι η αύρα αποτελείται από πολύ λεπτές υπεριώδεις ακτινοβολίες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. O Rahn ανακάλυψε επίσης ότι μόνο ο κερατοειδής χιτώνας μας είναι ικανός να συλλάβει τέτοιες ακτινοβολίες. Οι θεωρίες του Rahn βρήκαν στη συνέχεια την απόδειξή τους μέσα στα περίφημα πειράματα που έγιναν με τη μέθοδο της φωτογραφίας Kirlian.
Το ειδικό αυτό σύστημα φωτογράφησης ανακαλύφθηκε τελείως τυχαία από τον Seymyon Kirlian το 1949. Η μέθοδός του επέτρεπε να φωτογραφηθεί η αύρα ενός φυτού ακόμα και αν κάποια από τα φύλλα του είχαν προηγουμένως κοπεί. Η αύρα φαινόταν στη θέση των φύλλων που έλειπαν, “περιβάλλοντάς” τα σαν να βρίσκονταν ακόμα εκεί!
Ο Kirlian δούλευε για τους Ρώσους, προσπαθώντας τη συγκεκριμένη στιγμή να επιδιορθώσει κάποια μηχανήματα ανίχνευσης ηλεκτρισμού. Επιδιορθώνοντας ηλεκτρόδια που είχε τοποθετήσει σε κάποιον εθελοντή που είχε βάλει να καθίσει σε μια καρέκλα, διαπίστωσε έκπληκτος ότι παράξενα φώτα εκπέμπονταν από τη μεριά της καρέκλας. Από τη φύση του περίεργος για κάθε τι που συνέβαινε γύρω του, ο Kirlian φωτογράφησε το παράξενο αυτό φαινόμενο και με τον τρόπο αυτό κατάλαβε ότι οι ακτινοβολίες κάποιων μορφών ενέργειας μπορούσαν να αποτυπωθούν στο φωτογραφικό φιλμ. Έκτοτε, η μέθοδος Kirlian χρησιμοποιείται ευρέως για εργαστηριακούς πειραματισμούς.
Έτσι ακριβώς έγινε εφικτό να μελετηθεί από κοντά το φαινόμενο της Αύρας.
Αύρα και φωτοστέφανο
Φέρνοντας στο νου μας πρόσωπα αγίων της θρησκείας μας, θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν όλοι παρουσιάζονται με φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι.
Μπορεί λοιπόν κανείς να υποθέσει ότι η πνευματική ανύψωση ενός ανθρώπου κάνει την αύρα του ορατή από τους γύρω του. Αναλόγως της φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως της υγείας ενός οργανισμού, το σχήμα της διαφοροποιείται. Οι ραβδώσεις της, τα επίπεδά της, δείχνουν καλοσχηματισμένα όταν το άτομο χαίρει υγείας, ενώ γίνονται καμπύλες και μαλθακές όταν το άτομο δεν είναι υγιές ή όταν βρίσκεται σε άσχημη φυσική κατάσταση.
Οι μύστες ανακάλυψαν ότι οι φωτεινές αυτές λάμψεις προέρχονταν από κάποια συγκεκριμένα σημεία νεύρων, τα οποία δεν ήταν εδώ και αιώνες διόλου άγνωστα στους βελονιστές. Η περίφημη αρχαία κινέζικη ιατρική χρησιμοποιεί βελόνες προκειμένου να επανα-ισορροπήσει τις ενέργειες μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Είναι πολύ πιθανό, οι πρώτοι Κινέζοι βελονιστές να ανακάλυψαν αυτά τα νευρικά κέντρα και τους στρατηγικούς κόμβους τους παρατηρώντας την αύρα του ανθρώπου…
Οι εκπομπές φωτός που συνθέτουν την αύρα και που βγαίνουν από κάθε ζωντανό οργανισμό, συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα κι όταν το σώμα που τις παρήγαγε φεύγει από τη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι δείχνουν να “νιώθουν” τις δονήσεις ενέργειας που προέρχονται από αυτές τις εκπομπές.
Η αύρα για τα ζώα και τα παιδιά
Στα ζώα, το χάρισμα αυτό είναι πολύ διαδεδομένο. Τα ζώα πιάνουν σχεδόν όλες τις ακτινοβολίες που προέρχονται από τον άνθρωπο, χαρά, συγκίνηση, θλίψη, φόβο. Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους τα κατοικίδια, ειδικότερα ο σκύλος και η γάτα, βρίσκονται συναισθηματικά τόσο κοντά στα αφεντικά τους. Λέγεται ότι τα παιδιά επίσης, ακόμα άφθαρτα και αυθόρμητα, είναι σπουδαίοι δέκτες τέτοιων φαινομένων, γιατί το πνεύμα τους είναι ελεύθερο και ακόμα αντιδογματικό.
Οι ερευνητές έχουν προ πολλού διαπιστώσει ότι ακτινοβολίες εκπέμπονται από τη ροή του αίματος όταν υπάρχουν ανοιχτές πληγές. Και ότι επίσης η ηλεκτρική δραστηριότητα εκείνες τις στιγμές δεκαπλασιάζεται.
Κάθε ύλη αποτελείται από μόρια και μικροάτομα τα οποία έρχονται σε ισορροπία και αρμονία μέσα από μια συγκεκριμένη συχνότητα δονήσεών τους.
Αυτή ακριβώς η συχνότητα δονήσεων διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται και μέσα στην αύρα μας…
Ζηνοβία Πατεράκη
Πηγή: theliveinlight
- 66κοινοποιήσεις
- Facebook54
- Twitter5
- Email7