Ένα ερώτημα τόσο μεγάλο που λίγοι άνθρωποι τολμούν να απαντήσουν. Κι όμως, χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη τόσες φορές στην καθημερινότητά μας που θα έλεγε κανείς ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία της!

 

Στο παρόν άρθρο θα γράψω το προσωπικό μου βίωμα σχετικά με το τι είναι η Αγάπη (με Α κεφαλαίο), διότι η αγάπη είναι κάτι το πραγματικό, είναι μία εμπειρία που βιώνεται! Εξάλλου, γνωρίζουμε πραγματικά μόνο ότι έχουμε εμπειριώσει, διαφορετικά επαναλαμβάνουμε απλά απόψεις άλλων.

Καταρχήν, ας αναφέρουμε ότι η αγάπη δεν είναι (μόνο) τρυφερότητα ή γλυκά λόγια. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε όταν είμαστε θυμωμένοι με το αγαπημένο μας άτομο σταματάμε να το αγαπάμε; Όταν νευριάζουμε με την συμπεριφορά τού παιδιού μας σταματάμε να το αγαπάμε; Δηλαδή η αγάπη αρχίζει και σταματάει κατά βούληση;

Ας συνεχίσουμε λίγο με το τι ΔΕΝ είναι η αγάπη:

Σκέψη (νοητικό): αγαπώ τα ζώα, αλλά αύριο με δαγκώνει ένα σκυλί και σταματάω ν’ αγαπώ τα ζώα!
Συναίσθημα (αστρικό): σήμερα είμαι τρυφερός μαζί σου αλλά αύριο, επειδή με προσέβαλες, είμαι σκληρός και υποτιμητικός απέναντί σου.
Δράση (αποτέλεσμα της σκέψης και του συναισθήματος/αισθήματος): κάνω φιλανθρωπία με σκοπό τη δημοσιότητα.

Αυτά τα τρία μπορούν να εκφράζουν την Αγάπη, αλλά από μόνα τους δεν είναι Αγάπη! Οι τρεις κόσμοι της προσωπικότητας είναι πλαστοί, είναι ταυτότητες που έχτισε η ψυχή για να βιώσει το υλικό πεδίο. Μόνο όταν αυτοί ευθυγραμμιστούν πλήρως με την ανώτερη Αγάπη, καθαρίζουν, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκφραστεί η αγάπη από μέσα τους.

Τελικά τι είναι η Αγάπη;

Αγάπη είναι η συνειδητοποίηση ότι όλα είναι ΕΝΑ. Ό,τι προβάλλω στον άλλον γυρίζει πίσω σε μένα και ό,τι δημιουργώ σε μένα προβάλλεται στον άλλον. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι όλα είναι εκφράσεις τού Ενός, αυτού που ονομάζουμε Θεό, Θεά, Πηγή, Ωκεανό Αγάπης, Ταό κλπ, τότε έχουμε ήδη μπει στην Αγάπη!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι προϊόν channeling που έκανα με τη Χριστική Συνειδητότητα (Χριστός) τον Ιανουάριο του 2018.
Το παραθέτω αυτούσιο:

«Η αγάπη είναι αυτό που βιώνουμε όταν έχουμε την καρδιά μας ανοιχτή. Η αγάπη είναι η κατάσταση του νου. Ο Θείος Νους και η Καρδιά είναι το ίδιο πράγμα. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς την αγάπη, τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την αγάπη. Όλα είναι και θα είναι ο εκφράσεις της.

Για να βιώσετε την αγάπη χρειάζεται να έχετε την καρδιά σας ανοιχτή και το νου σας καθαρό. Έτσι βιώνετε το Θεό που υπάρχει μέσα στα πάντα. Ο Θεός είναι το Παν.

Το ν’ αγαπάτε ο ένας τον άλλον, σημαίνει να ενδιαφέρεστε ο ένας για την καλυτέρευση του άλλου. Σημαίνει να καταλάβετε ότι είστε όλοι μαζί, δεν μπορεί να υπάρξει ο καθένας μόνος του. Σημαίνει να ενώνεστε με την καρδιά σας με κάθε ζωντανό πλάσμα και να βλέπετε το φως του Θεού που πάλλεται μέσα του. Μα πάνω απ’ όλα να αγαπάτε τον εαυτό σας. Να τον φροντίζετε όπως θα φροντίζατε το Θεό.

Η αγάπη είναι ενέργεια. Είναι ενέργεια που καθαρίζει, που διώχνει μακριά την ψευδαίσθηση. Χωρίς αγάπη τίποτα δεν ζει. Η αγάπη θρέφει κάθε δημιούργημα.
Έχετε άμεση πρόσβαση στην αγάπη μέσα από την καρδιά σας.

Η αγάπη είναι το Ένα.»

Το μονοπάτι προς το φως δεν είναι εύκολο και μερικές φορές το χάνουμε από τα μάτια μας. Μπορούμε όμως να το βρίσκουμε ξανά και να το περπατάμε όταν κρατάμε μια υψηλή θεώρηση του νου και το τσάκρα της καρδιάς ανοιχτό.

 

Newsletter εγγραφή

 

Στέργιος Λουκόπουλος

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας