Τι κάνει την Atma Kriya Yoga μοναδική;

 

Αtma σημαίνει ψυχή, την jiva, η μοναδική σου σπίθα Θεότητας, η οποία είναι αιώνια. Μέσα σε αυτό υπάρχουν όλες οι ιδιότητες που μας έχει δώσει ο Θεός. Η Κρίγια σημαίνει δράση και συνειδητοποίηση, να εκφράσουμε αυτή τη Θεότητα στον κόσμο, στη ζωή μας, στις πράξεις μας, στις σκέψεις μας, όπου όλα είναι ευθυγραμμισμένα με αυτή την αιώνια μοναδικότητα και δεν περιορίζονται στην προσωπικότητά μας, η οποία είναι παροδική.

Όταν ήμασταν πέντε χρονών, σκεφτόμασταν διαφορετικά από το πώς ήμασταν στη δεκαετία των ’20 ή των ’30, αλλά η μοναδικότητα της ψυχής είναι αιώνια. Και αυτό είναι που ο καθένας επιθυμεί πάντα να βιώνει, να εκφράζει και να είναι ο αληθινός Εαυτός μας. H Atma Κρίγια Γιόγκα έχει τις ρίζες της στην μεγάλη πνευματική επιστήμη που ονομάζεται Κρίγια Γιόγκα. Η ιστορία της Κρίγια Γιόγκα πηγαίνει πίσω στην αρχαιότητα, και προηγείται ακόμα και πριν από τον Κύριο Κρίσνα (κάποια στιγμή θα ειπωθούν παραπάνω πράγματα πάνω σε αυτό).

Ο Mahavatar Babaji είναι η πηγή της Kriya Yoga και ο Πατέρας της.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ο Mahavatar Babaji έχει δώσει πολλές διαφορετικές τεχνικές και διδασκαλίες της Kriya Yoga στον κόσμο, η καθεμία σύμφωνα με το τι χρειάζεται ο κόσμος εκείνη την εποχή. Για τη σημερινή εποχή, έδωσε την Atma Kriya Yoga, μέσω του Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν το Θείο μέσα τους και να αναπτύξουν την Απεριόριστη Αγάπη.

Η Atma Kriya Yoga, άρχισε να διδάσκεται το 2007 από τον Δάσκαλο μου Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, με την προτροπή του Δασκάλου του Mahavatar Babaji. Όντας πλήρης γνώστης όλης της Κρίγια και των επιπέδων της, o Paramahamsa Sri Swami Vishwananda διδάσκει την Atma Kriya Yoga σαν πρακτική Sadhana με την κατεύθυνση της Bhakti Yoga. Mέσα από τις εννέα μορφές της Bhakti, αυτές οι εννέα εκφράσεις αγάπης αφυπνίζουν την υπομονή, την συμπόνια, και την κατανόηση του εαυτό μας με σκοπό αλλά και περαιτέρω κατεύθυνση προς τον Θεό. Αυξάνει την συνειδητότητα μας έτσι ώστε να μπορούμε να αντιληφθούμε την ζωή μας διαφορετικά.

Κάθε πρακτική άσκηση λειτουργεί σε μια διαφορετική έκφραση της αγάπης.

Οι πρακτικές είναι απλές, αλλά υπάρχει μεγάλο βάθος και επιστήμη γι’ αυτές. Κάθε μια από αυτές βασίζεται σε μία από τις εννέα μορφές της Bhakti. Κάθε μια από τις εννέα μορφές της Μπάκτι είναι αυτή η έκφραση της αγάπης. Με τον ίδιο τρόπο, αν αγαπάς κάποιον που κάνεις συγκεκριμένες ενέργειες, επιδεικνύεις αυτήν την αγάπη. Ομοίως, αυτές οι εννέα μορφές bhakti είναι φυσικές εκφράσεις της αγάπης μας προς τον Θεό.

Η Atma Kriya Yoga είναι ένα πλήρες σύστημα γιόγκα που περιλαμβάνει διαλογισμό, καθώς και ενεργητικές και σωματικές ασκήσεις γιόγκα. Η πρακτική είναι καλά ολοκληρωμένη και ακόμα αρκετά ευέλικτη ώστε να ενσωματωθεί σε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής. Η Atma Kriya Υoga είναι ιδανική για αυτή την παρούσα ιστορική στιγμή, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη της bhakti: αγάπη προς το Θεό σε όλα τα πράγματα.

Συγγραφέας: Bhakti Marga Sadhana
Μετάφραση: Γεώργιος Βαφειάδης
(Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Ομοιοπαθητικός, Δάσκαλος Atma Kriya Yoga)
δοσμένη από τον Δάσκαλο μου Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το : “Σεμινάριο Atma Kriya Yoga “. Πραγματοποιείται το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, από τον Γιώργο Βαφειάδη.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

 

 

 

 

Γεωργιος Βαφειαδης

Ο Γιώργος Βαφειάδης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής (Ψυχόδραμα)- Ολιστικός Θεραπευτής.

Είναι υπεύθυνος του χώρου Ανάντα. Ο χώρος ANANTA δημιουργήθηκε για ανθρώπους οι οποίοι έχουν την ανάγκη της ψυχοθεραπείας, της αυτογνωσίας, της εσωτερικής αναζήτησης, και επίσης της ανάγκης να μάθουν βαθύτερα τον εαυτό τους και για ποιό λόγο βιώνουν εντάσεις-συγκρούσεις στην καθημερινότητα τους.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Γιώργου Βαφειάδη και του Άναντα

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Γεωργιος Βαφειαδης (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.