Της Πασχαλιάς Κασίδου

Το Rebirthing/Breathwork είναι μια πρακτική αυτο-θεραπείας με βάση την Κυκλική Συνειδητή Αναπνοή. Έχει σαν αποτέλεσμα τη βαθιά αλλαγή του νου και άρα της ζωής. Λειτουργεί στο φυσικό μας σώμα, στο επίπεδο των κυττάρων, αλλά και στο νου μας, στο επίπεδο των υποσυνείδητων σκέψεων μας.

Η λειτουργία της Αναπνοής

Οι Συνειδητές Αναπνοές ή αλλιώς Rebirthing/Breathwork, είναι μια πολύ απλή τεχνική, η οποία δουλεύει βαθιά στο υποσυνείδητο του ατόμου. Κάνοντας Συνειδητές Αναπνοές επιδρούμε «συνειδητά» πάνω στο υποσυνείδητο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η αναπνοή είναι η γέφυρα, το μέσον, σύνδεσης συνειδητού νου και υποσυνειδήτου νου. Η αναπνοή είναι η μόνη λειτουργία στο σώμα μας η οποία συμβαίνει υποσυνείδητα, από το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα, όπως και οι χτύποι της καρδιάς μας, αλλά μπορεί να την αναλάβει και ο συνειδητός νους, καθοδηγώντας την νοητικά, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί στους χτύπους της καρδιάς μας. Καθοδηγώντας την αναπνοή επεμβαίνουμε στο υποσυνείδητο μας φέρνοντας στην επιφάνεια, στο συνειδητό, συναισθήματα θαμμένα βαθιά, ώστε να βιωθούν και να θεραπευτούν.

Θεραπεία ασθένειας

Στο φυσικό μας σώμα αυτό που συμβαίνει είναι να πηγαίνει πολύ οξυγόνο σε όλο το σώμα, στα κύτταρα και στους ιστούς. Το οξυγόνο είναι η τροφή των κυττάρων, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο το κύτταρο, άρα περισσότερη τροφή, ενεργοποιείται και προάγεται η διαδικασία της ζωής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρεται η ικανότητα του σώματος για αυτοΐαση, που είναι και ο μόνος τρόπος θεραπείας όλων των ασθενειών.

Η αναπνοή μεταφέρει το «πνεύμα» μέσα μας, αυτό λέει και η ετυμολογία της λέξης πνεύμονας<πνέω<πνεύμα. Άρα εκτός από οξυγόνο μεταφέρεται στους ιστούς πνοή, πνεύμα, επιθυμία για ζωή.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων κάθε ασθένειας και έπειτα, ανάλογα με την πρόθεση και την δουλειά που θα επιτρέψει το ίδιο το άτομο να συμβεί, μπορεί να συμβεί και πλήρη ίαση.

Θεραπεία ζωής

Η φιλοσοφία του Rebirthing βασίζεται στην αποδοχή της ύπαρξης υποσυνείδητων σκέψεων που καθορίζουν τη ζωή μας χωρίς τη δική μας συνειδητή βούληση.

Οι σκέψεις αυτές αρχίζουν και δημιουργούνται από τη στιγμή της σύλληψης και απωθούνται στο υποσυνείδητο, εφόσον το συνειδητό δεν είναι έτοιμο ακόμα να τις επεξεργαστεί. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργείται η κυτταρική μνήμη, που ουσιαστικά είναι η έδρα, ό τόπος, που υπάρχει ο υποσυνείδητος νους. Το υποσυνείδητο μας ακολουθεί για όλη μας τη ζωή, και δημιουργεί ή προσελκύει την πραγματικότητα που ζούμε.

Όταν για παράδειγμα υπάρχει η υποσυνείδητη σκέψη “δεν είμαι αρκετός”, στην ζωή μου θα προσελκύω ανθρώπους και καταστάσεις που θα μου διεγείρουν αυτό το συναίσθημα, θα αισθάνομαι λίγος στο σχολείο και αργότερα στις σχέσεις μου και συνεχώς θα επιβεβαιώνεται ο φόβος μου.

Όλο αυτό αρχίζει και αλλάζει, όταν με την τεχνική της Συνειδητής Αναπνοής, αισθανόμαστε τις βαθύτερες αιτίες της πραγματικότητας μας. Απελευθερώνεται κυτταρική μνήμη καθώς εισέρχεται στο κύτταρο η αναπνοή, άρα η ζωή και η επιθυμία για θεραπεία, και βιώνονται συναισθήματα από το υποσυνείδητο.

Όταν λοιπόν κατανοήσει ο άνθρωπος την υποσυνείδητη σκέψη “δεν είμαι αρκετός” και βιώσει τον πόνο, που από φόβο, απωθούσε στο υπσυνείδητο, έρχεται η θεραπεία και η αλλαγή στην ζωή. Στην πραγματικότητα θα προσελκύει πια καταστάσεις που θα τον επιβεβαιώνουν ότι είναι αρκετός και έτσι ο πόνος έχει θεραπευτεί.

Η διαδικασία της Συνειδητής Αναπνοής είναι απελευθέρωση καταπιεσμένων συναισθημάτων με άμεσο αποτέλεσμα την αποδοχή τους και άρα την εξαφάνισή τους από την κυτταρική μνήμη.

Μια ολοκληρωμένη πρακτική Προσωπικής Ανάπτυξης

Οι ασθένειες λοιπόν θεραπεύονται γιατί θεραπεύεται ο νους. Η ζωή θεραπεύεται γιατί θεραπεύεται ο νους. Όταν αρχίζουν και αλλάζουν οι υποσυνείδητες αυτές σκέψεις απόρριψης του εαυτού, ο άνθρωπος αναπτύσσεται και αξιοποιεί όλο το δυναμικό του. Δημιουργεί σωματική υγεία, και βιώνει αρμονία και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής του, προσωπικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, οικονομικά. Με την Συνειδητή Αναπνοή κατανοούμε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, μαθαίνουμε να θεραπεύουμε το νου μας και έτσι γινόμαστε θεραπευτές του εαυτού μας και δημιουργοί της ζωής που επιθυμούμε.

Πηγή: Marga Yoga

Πασχαλιά Κασίδου

Η Πασχαλιά Κασίδου ξεκίνησε τις σπουδές της στο Ρέθυμνο Κρήτης στην Φιλοσοφική σχολή, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με κατεύθυνση Ιστορία Τέχνης της Δύσης.
Από το 2007 ασχολείται με το Rebirth/Breathworkκαι το 2008 ήλθε στην ζωή της και η yoga.
Διδάσκει yoga στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει και εισηγείται Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης.
Από τον Σεπτέμβριο του 2015 δημιούργησε το δικό της χώρο, τον Marga Yoga
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Πασχαλιάς Κασίδου

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Πασχαλιά Κασίδου (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.