Τι είναι το Βιοενεργειακό Μασάζ

0
2786

Της Έλενας Μπακάλοβα

Είναι μια τεχνική που δημιουργήθηκε από την πολυετή εξάσκηση και εμπειρία μου σε εξειδικευμένες μεθόδους θεραπείας και εξισορρόπησης της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα.

Οι μέθοδοι αυτές στηρίζονται όλες στην καλή γνώση ανατομίας και φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος.

Κατά το Βιο-ενεργειακό μασάζ και αναλόγως με τις ανάγκες του θεραπευόμενου, επιλέγεται από τον θεραπευτή ο κατάλληλος συνδυασμός θεραπειών. Εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακουφιστεί αλλά και να αποκτήσει ο θεραπευόμενος συνείδηση του σώματος του, με σκοπό να βοηθάει ο ίδιος τον εαυτό του και να βρίσκει τις αιτίες των ασθενειών που τον πλήττουν.

Κατά την εξέλιξη των θεραπειών ο θεραπευόμενος μαθαίνει πώς να συντηρεί το σώμα του καλύτερα και πώς να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του για να συμπληρώνει καθημερινά τη θεραπεία του. Καθώς το σώμα καθαρίζει, το άτομο αποκτά συγχρονισμό σε ψυχή, νού και σώμα, συνειδητοποιώντας ότι όλα είναι ένα και είναι φως και αγάπη.

Περιλαμβάνει μίκρο – μάκρο ρεφλεξολογία, τεχνικές παραδοσιακού ασιατικού και δυτικού κλασικού μασάζ, οστεοπαθητικές ασκήσεις, πιέσεις στα ενεργειακά κέντρα και ενεργειακά επιθέματα μέσω των χεριών του θεραπευτή. Ο θεραπευτής ανακαλύπτει την πηγή του προβλήματος, επαναφέρει το σώμα σε τάξη με ενεργειακά επιθέματα και μαλάξεις, απαλλάσσει από περιττές συγκεντρώσεις στοιχείων που είχαν δημιουργηθεί στα διάφορα σημεία του σώματος στη διάρκεια της ζωής και αποκαθιστά τη ροή της ενέργειας μεταξύ των διαφόρων επιπέδων και στοιχείων μέσα στο σώμα.

Η μέθοδος αυτή επιτρέπει στο σώμα να ανακτήσει τη μοναδική ροή πληροφοριών και συνεργασία ανάμεσα στα όργανα και τους ιστούς. Κατά την ασθένεια ή κατά τον πόνο το σώμα δείχνει να χάνει την ικανότητα αυτή και το βιο-ενεργειακό μασάζ επαναφέρει αυτή τη συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η ανακούφιση μέσα από τη σοφία του ίδιου του σώματος του θεραπευόμενου.

Μετά την εφαρμογή του βιοενεργειακού μασάζ εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα, επαναφέρεται η καλή λειτουργία του νευρικού και κυκλοφορικού συστήματος. Ταυτόχρονα, σταθεροποιούνται οι τένοντες και οι αρθρώσεις. Έτσι, αυξάνεται η ελαστικότητα και επιτυγχάνεται η βέλτιστη κινητικότητα του θεραπευόμενου.

Τι κάνει το Βιοενεργειακό Μασάζ

Το βιοενεργειακό μασάζ ουσιαστικά ενώνει τον νου, την ψυχή και το σώμα.

Απελευθερώνει και εναρμονίζει ψυχή, νου και σώμα, ώστε η ζωτική ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα.

Το σώμα αιματώνεται, αναζωογονείται και χαλαρώνει. Αφαιρούνται μυϊκές εντάσεις, πονοκέφαλοι, αϋπνίες και ο θεραπευόμενος βελτιώνεται σωματικά και ψυχικά. Με ειδικές φυσικές ασκήσεις που εφαρμόζονται απελευθερώνονται τυχόν μπλοκαρίσματα στον αυχένα, στους ώμους, στους αγκώνες, στους καρπούς, στα ισχία, στα γόνατα και στους αστραγάλους.

Έλενα Μπακάλοβα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας