Όταν λέμε ότι εμπιστευόμαστε το ένστικτο μας (έντερο) πριν αποφασίσουμε κάτι σημαντικό δεν μιλάμε μεταφορικά.

 

Στην τέχνη και στην αγάπη το ένστικτο είναι αρκετό.
Ανατόλ Φρανς

οΤζάστιν και η Σόνενμπεργκ, Ph.D.s, είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι μικροβιολόγων που έχουν το δικό τους εργαστήριο στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Κεντρικό θέμα της μελέτης τους το εντερικό μικροβίωμα. Όπως εξηγούν οι συγγραφείς του βιβλίου «The Good Gut: Taking Control of Your Weight, Your Mood, and Your Long-Term Health» το μυαλό και το έντερο συνδέονται από ένα μεγάλο δίκτυο νευρώνων, χημικών ουσιών και ορμονών. Απόδειξη αυτού αποτελεί το εξής παράδειγμα.

Όταν πηγαίνετε στο γραφείο και έχει ζητήσει να σας δει ο διευθυντής σας, αυτόματα νιώθετε ένα σφίξιμο χαμηλά στην κοιλιά σας. Αυτό είναι που αποδεικνύει τη σχέση εγκεφάλου και εντέρου.

Οι τρέχουσες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτός ο άξονας λειτουργεί αμφίδρομα. Δηλαδή τα βακτήρια στο έντερο μας στέλνουν μηνύματα στον εγκέφαλο μας. Επηρεάζουν τη διάθεση μας και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.

Πέρα από το ότι όλα τα παραπάνω είναι ένα θαυμάσιο επιχείρημα για να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, όπως το γιαούρτι, επιβεβαιώνουν και το εξής. Το ένστικτο μας είναι πιο έξυπνο από ότι τις περισσότερες φορές πιστεύουμε.

Έξι ερωτήσεις για του λόγου το αληθές, που μπορείτε να κάνετε πριν το άλμα πίστης υπέρ του είναι οι ακόλουθες:

  • Δίνω πραγματικά σημασία σε αυτό που μου λέει το ένστικτο μου σχετικά με μια απόφαση μου; Ή μήπως σπεύδω να κρίνω για να σταματήσω την ανησυχία που νιώθω μέσα μου;
  • Μήπως ακούω το ένστικτο μου επειδή βαριέμαι να το υποστηρίξω με γεγονότα; Ή έχω όλα όσα χρειάζομαι για να πάρω την απόφαση αυτοστιγμεί;
  • Εάν καθίσω να σκεφτώ με το μυαλό μου αυτό που αισθάνομαι μέσα μου, μήπως αλλάξει το συναίσθημα μου;
  • Αυτό που λέει το ένστικτο μου βασίζεται σε αυτά που ξέρω ή πιστεύω ή σε αυτά που μου λένε οι άλλοι;
  • Ξέρω αρκετά για την απόφαση που θα πάρω, ώστε να την εμπιστευτώ απέναντι στην πιθανή αμφισβήτηση της από άλλους;
  • Οι πληροφορίες που συγκεντρώνω για κάτι ηρεμούν το ένστικτο μου ή με κάνουν να νιώθω περίεργα;

Πηγή: success.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας