208 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

Π

νευματικότητα σημαίνει απλά να είσαι… να είσαι στην αγνή, αυθεντική σου μορφή, εκείνη του Σύμπαντος που συνειδητά παίζει το ρόλο του ανθρώπου. Όταν ο άνθρωπος έχει υπερβεί το εγώ, αυτή είναι η φυσική, αυθεντική του κατάσταση, μέσα από την οποία βιώνει την ανιδιοτελή αγάπη και την ευδαιμονία.

Όταν έχεις αφυπνιστεί, ο δρόμος που ακολουθείς απλοποιείται, ακόμη και στην καθημερινότητά σου. Οι ανάγκες σου ελαχιστοποιούνται καθώς γνωρίζεις πως ό,τι χρειαστείς απλά θα εμφανιστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ούτε το νόμο της έλξης χρειάζεσαι, ούτε να ανησυχείς για το μέλλον. Όταν έχεις υπερβεί το εγώ, το Σύμπαν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου άμεσα καθώς έχεις παραιτηθεί από κάθε αντίσταση. Χωρίς αντίσταση, κάθε εμπόδιο εξαφανίζεται και η Συμπαντική βοήθεια ρέει.

Το εγώ είναι εκείνο που δημιουργεί τις αντιστάσεις οι οποίες μεταφράζονται ως νοητικά εμπόδια. Το εγώ δεν μπορείς να το νικήσεις, παρά μονάχα να το υπερβείς. Ο άνθρωπος παραμένει μέσα στο matrix εγκλωβισμένος από το εγώ και ενώ έχει τις ευκαιρίες του να αφυπνιστεί, δεν τις εκμεταλλεύεται. Το εγώ τον κρατάει γερά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Όταν ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει την πληροφόρηση που αφορά την υπέρβαση του εγώ, τότε η ψυχή του δεν είναι έτοιμη. Αν την καταλαβαίνει σε ένα βαθμό αλλά του βγαίνει θυμός με αφορμή διάφορα γεγονότα της ζωής του, τότε είναι έτοιμος κι εδώ χρειάζεται να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση για να προχωρήσει. Κι αν καταλαβαίνει την πληροφόρηση για την διαδικασία της αφύπνισης και η ψυχή του γεμίζει χαρά θέλοντας να μάθει κι άλλα, τότε ο άνθρωπος έχει πολλές πιθανότητες να υπερβεί το εγώ και να αφυπνιστεί σε αυτή τη ζωή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσεις να γυρίσεις το διακόπτη. Και τότε, η βοήθεια του Σύμπαντος θα σε εκπλήξει καθώς ξεκινάς το εσωτερικό σου ταξίδι.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα βιβλία μου, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα
Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.