Της Έλενας Έρα

T

ο να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχουν έρθει, είναι από τις πιο άχρηστες συνήθειες του εγώ. Το εγώ πάντα παίζει μια ταινία στο νου όπου προβάλλει όλες τις συνέπειες ενός φανταστικού γεγονότος, δημιουργώντας άγχος στο σώμα.

Η ανησυχία είναι ο καρκίνος των συναισθημάτων. Ο νους δεν μπορεί να πιστέψει αν ένα γεγονός έχει συμβεί στον υλικό κόσμο ή στο νου, οπότε το σώμα ανταποκρίνεται πλήρως στην ανησυχία για ένα γεγονός που δεν έχει συμβεί. Το σώμα αντιδράει σαν να συμβαίνει στην παρούσα στιγμή, μια μελλοντική ανησυχία. Κι αυτό φυσικά σωματοποιεί στο σώμα ασθένειες.

Το να λες «μην το σκέφτεσαι», είναι κάτι που δεν λειτουργεί. Ίσα ίσα που θα ανησυχείς περισσότερο. Το να προσπαθείς να σκεπάσεις το άγχος σου με άλλες δραστηριότητες για να ξεχνιέσαι, επίσης δεν λειτουργεί. Το άγχος για ένα φανταστικό γεγονός παραμένει σαν μια ταινία στο νου.

Το εγώ κάνει τα πάντα για να επιδράει αρνητικά στο σώμα. Το εγώ λατρεύει το δράμα και δεν του αρέσει η αφύπνιση. Το εγώ κάνει τα πάντα για να πιστεύεις ό,τι γεννάει το matrix.

Όταν ανησυχείς, σου ξεφεύγει το παρόν. Ζεις στο μέλλον με τις υποτιθέμενες συνέπειες στο κεφάλι σου. Το αντίδοτο για τις ανησυχίες είναι το να ζεις με Παρουσία κάθε στιγμή. Παρουσία σημαίνει η τέλεια ευθυγράμμιση εσένα και του Σύμπαντος, κάθε στιγμή που εκδηλώνεται στον παρόντα χρόνο και μόνο.

Δεν υπάρχει Παρουσία στο μέλλον ή στο παρελθόν. Εκεί βρίσκεται μόνο το εγώ που παίζει τη μία ταινία μετά την άλλη στο κεφάλι σου. Για να υποδεχτείς την Παρουσία όταν συμβαίνει μια ανησυχία ή ένα πρόβλημα, κάνε πρώτα ό,τι μπορείς για να το διευθετήσεις. Τι περνάει από το χέρι σου να κάνεις για να αντιμετωπιστεί το θέμα;

Και εδώ είναι η μεγάλη υπέρβαση της ψυχής: να εμπιστευθείς πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ανησυχίας, θα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ψυχή σου για να εξελιχθεί. Μπορεί τελικά να συμβεί αυτό που φοβάσαι ή όχι. Κανένας δεν το ξέρει. Εμπιστεύσου την εμπειρία, ακόμη κι αν θα είναι τελικά δυσάρεστη. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται να βιώσεις για λόγους που θα συνειδητοποιήσεις αργότερα.

Όταν έχεις υπερβεί το νου και έχεις βγει έξω από το matrix, κάθε γεγονός, ευχάριστο ή δυσάρεστο, θα το αντιμετωπίζεις με χαμόγελο. Ναι, το σώμα μπορεί να εκδηλώσει στην αρχή άγχος και στεναχώρια, όμως δεν ταυτίζεσαι με αυτά. Όταν έχεις συνειδητοποιήσει πως είσαι το Σύμπαν… αλλά το έχεις συνειδητοποιήσει, όχι απλά να το γνωρίζεις… ό,τι εκδηλώνεται είναι αξιαγάπητο.

Ό,τι εκδηλώνεται είσαι εσύ σε μιαν άλλη μορφή.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.com/gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα γραπτά και την τέχνη, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.com/gr
Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.