Η εισαγωγή του αυγού στη διατροφή του παιδιού γίνεται γύρω στον 8ο μήνα, προσθέτοντας αρχικά τον κρόκο και στη συνέχεια το ασπράδι.

 

Σε παιδιά με αλλεργία στο αυγό, η εισαγωγή του γίνεται συνήθως μετά το πρώτο έτος ζωής. Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε, ότι τα περισσότερα παιδιά με αλλεργία στο αυγό συνήθως ανέχονται χωρίς πρόβλημα την ψημένη μορφή του. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε κέικ, τυροπιτάκια, μπισκοτάκια, κεφτεδάκια και πλήθος άλλων τροφών, εισάγοντας άφοβα το αυγό στη διατροφή του αλλεργικού παιδιού σας.

Παρότι η αλλεργία στο αυγό στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου, η Ομοιοπαθητική, ενισχύοντας τον οργανισμό συνολικά, μπορεί να τον βοηθήσει να ανακτήσει την ισορροπία του, έτσι ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα της αλλεργίας νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.

Η λήψη του αυγού στα παιδιά μπορεί να γίνει σε καθημερινή βάση, από τη στιγμή που έχει πλέον διασαφηνιστεί η έλλειψη συσχέτισης καθημερινής λήψης αυγού και υπερχολησταιρολαιμίας.

Εν τέλει, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από Salmonella, ο κρόκος πρέπει να είναι καλά βρασμένος και τα αυγά να αποθηκεύονται και να συντηρούνται σωστά στο ψυγείο, το συντομότερο δυνατόν μετά την αγορά τους.

 

Newsletter εγγραφή

 

Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας